Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:58, 18 maj 2015

Do góry
ewa004....dzięki za gratki i było fajnie ostatnio byłam odludek, więc pora na nowo życie towarzyskie uruchomić, a z forumowiczkami nigdy dość gadania o roślinach, bo ,,inni", to patrzą na ogród zupełnie inaczej

Madżenko...bardzo fajne, bo świetne dziewczyny, radosne, miały dużo do opowiadania, bo piękne miejsca zwiedziły
ocena chyba dobrze wypadła, ale juz Bożenka mówi, że czeka mnie niebawem przesadzanie no i doradziła mi, co w tym kole, na kompoście
i jedno nie posadziłam, a zamówiłam sobie 10 Rubensów i szukam azalii pontyjskich, tak mnie zaraziły nimi

Ula....dzięki co do cisów, na razie tnę od strony trawnika, w górę puszczam aż do momentu, dopóki nie zakryją gazonów, potem jak zakryją, wyrównam, czyli będzie jakby murek z cisów sadzone 7/2014, więc rosną szybko, może już w tym roku zakryją? wybrałam złote, bo ładnie rozświetlają, a sezonie jesienno zimowym są i tak zielone

wzdłuż schodów sadzone 3/2014 tworzą już żywopłot, tnę 2 razy w sezonie
a hosta potwór zaraz wszystko zakryje
Pszczelarnia 11:48, 18 maj 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Majowy ogród zapiera dech! Pamiętasz odmianę tulipanów z fotki? Cudowny kolor
Takiego lilaka szukam - nieważna odmiana, chodzi o kolor kwiatów. Czy widziałaś gdzieś takie Pszczółko? Za chwilę przekwitną i trudno będzie kupić. I czy potwierdzasz informację, że te odmianowe, szczepione na pniu nie mają odrostów korzeniowych? To jest warunek, żebym mogła je posadzić przy nowej donicy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:44, 18 maj 2015

Do góry
ewsyg...dziękujemy za pozdrowienia

Kondziu...też mocno pozdrawiam

Anita...bardzo fajnie, za krótko na pogaduchy, tyle miałam pytać Bogdzię o dobór rodków itd i nic uleciało

ale plażowałyśmy minut 1 i machałyśmy z leżaków
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 11:41, 18 maj 2015

Do góry
Kruszczyca złotawka Miłośniczka kwiatowego pyłku i nektaru, świetna aktorka udająca sztywnego trupa kiedy poczuje się zagrożona. Ciepłolubna, u mnie wygrzewała się na nagrzanym promieniami słonecznymi drewnie. Piękna, nie?

Rododendronowy ogród II. 11:41, 18 maj 2015

Do góry

Cuuudne miejsce
Bożenko, potrafisz znakomicie uchwycić piękno natury
Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 11:39, 18 maj 2015

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:39, 18 maj 2015

Do góry
ewa004....Ewa, jak w słońcu, to od razu wszystko piękniejsze

Madżenko...cieszę się z twoich odwiedzin i dziękuję za tatarak, jeszcze nie posadziłam, podzielę i dam w kilku miejscach
dla ciebie piwonie
białą szybciej kwitnie, ta ciemna później, tak samo rodki w tym miejscu

Zbysiu...powoli wszystkie róże ruszają spotkanie z dziewczynami mnie uskrzydliło, była Madżenka, grupa łódzka i na koniec niedzieli Pszczółka

iwonaal...no nie zawsze ale choć staram się, bo ciężko to ogarnąć

rozajerycha...Martuś, no jakoś trzeba było, goście jechali, ha, ha a tak naprawdę, to takie regularne prace dają efekt, przed wizytacją nie szaleliśmy...w czym się pomyliłaś?

Sebciu...zaczęły, trochę się nacieszę
sporo rh ma pomylone nazwy, tak dostałam ze szkółki.
ten teraz bezimienny

Mysza...dopiero zaczynają, ale już je widać

Trudny teren - dużo pracy! 11:38, 18 maj 2015

Do góry
Dziewczyny kochane...wczoraj mnie wkurzył mąż wiec poszłam troszkę przekopac działkę kawałek 1mx1m a kamieni jak zawsze nie brakowało.

Dzisiaj zostałam obdarowana powojnikem i rozanecznikiem i nie wiem gdzie je ulokować POMOCY!!!

Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 11:37, 18 maj 2015

Do góry
Mam problem z około 20-letnim bukiem. Mam do niego bardzo duży sentyment bo sadzilam go razem z moim tragicznie zmarłym Tatą. Buk rośnie przed blokiem i tej wiosny chyba zaatakowała go mszyca. Młodsze pędy po zimie nie odżyły, sa uschnięte. Co robic? Czy sa szanse na jego ocalenie? Mama moja protestuje przed opryskiem bo mowi ze zaraz sąsiedzi uprzejmie doniosą ze pryskam jakas chemia. Nie chce stracić tego drzewa to żywy pomnik dla mnie.
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 11:30, 18 maj 2015

Do góry
Pięęęęknie jest Ta soczysta, wiosenna zieleń hakone przewijająca się w różnych miejscach - uwielbiam ją
Przywrotnik rośnie z kocimiętką, czy to coś innego kwitnie na fioletowo?
Dereń pokazuje już kwiaty?

tomgroch napisał(a)

Czy to sesleria jesienna w "gorszych warunkach" (ale chyba nie, bo u mnie jeszcze nie kwitnie), czy inne cudo?
Przydałyby się podpisy pod zdjęciami dla mniej zorientowanych
A jednak wczoraj po południu poświeciło trochę słoneczko
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:20, 18 maj 2015

Do góry
Juzia....niby tak, ale w niedzielę wiało, dobrze, że nie lało

Marzena
....i tak, jak na maj, to jakos wolniej, ale może i lepiej, dłużej się można cieszyć, jak się juz obrobię, zacznę kominki

Bogusiu...jednak tabletem gorsze fotki wychodzą, ale poranki coś w sobie mają szczególnegoodpozdrawiam

te tulipany bardzo długo kwitną, warte grzechu

róże zarosły mi czosnki

zaraz zakwitną

pęcherznica tuż, tuż w kwieciu
mam 3 siewki, zamierzam wyprowadzić je, jako drzewka na pniu, strzyżone w kulę
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 11:16, 18 maj 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
i jeszcze kilka ... no narobiłam się więc się chwalę

Podziwiam, kawał roboty z tym miejscem pod trawnik wykonałaś
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:14, 18 maj 2015

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:11, 18 maj 2015

Do góry
Druga część rabaty z posadzonymi najnowszymi nabytkami
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:08, 18 maj 2015

Do góry
Moja najnowsza rabata już w 90 % skończona- i niestety dzisiaj zauważyłam na niej 4 duże kopce kreta
Kolorowy ogród na piasku 11:01, 18 maj 2015

Do góry
viva napisał(a)

-

I to jest właśnie ten artyzm patrzenia i tworzenia ogrodu: przyrosty na sośnie i liście klonu a na dole te pomarańczowo-żółte tulipany i mglista ściana drzew ze stawem. Oraz po prawej krzew (berberys jakoś szczególnie cięty?)
Komponujesz wielowymiarowo, z uwzględnieniem wszystkich pór roku i pór dnia w ogrodzie.
Prawie - jak ogród 10:57, 18 maj 2015

Do góry
Trochę perspektywy...

Stipy się rozszalały...

Te mikro trawki na brzegu to carex evergold. Z własnego podziału, więc na razie należy użyć wyobraźni
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:53, 18 maj 2015

Do góry
moje przedpłocie miałam zmieniać, ale na razie wstrzymałam się z przeróbkami
trawa już skoszona ...

Prawie - jak ogród 10:52, 18 maj 2015

Do góry
I Blurettia...
Rośnie u mnie dopiero drugi rok.

Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 10:52, 18 maj 2015

Do góry
Anita1978 napisał(a)
U mnie rubens rośnie w półcieniu, przerósł podporę, skierował sie na choinkę, dopiero zaczyna rozkwitać

Anitko, moglabys zrobic zblizenie kwiatka? Cos jak na Rubensa jest za bardzo rozowy, chyba ze to aparat kolor przeklamuje. To napewno montana, ale chyba nie Rubens...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies