Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Pszczelarnia 00:01, 18 maj 2015

I ja się załapałam na świąteczne zwiedzanie ogrodu. Ireno, swoją energią i radością możesz obdarować pół kuli ziemskiej.

Ogród przeszedł zmianę, zachwycają te łany nasadzeń w udanych kompozycjach. A te kwitnące różaneczniki - .

I zapach wisterii - pięknie słodki.

Merci!
Mala_Mi 00:13, 18 maj 2015

Bogdzia uśmiechnięta.. widać, że RH rosną jak trzeba.. na mnie zrobiły ogromne wrażenie.. urosły niesamowicie..

Tamaryszek najpiękniejszy na świecie to u Ciebie
Pszczelarnia 10:33, 18 maj 2015

Jak tamaryszek to tylko u Irenki, jak głogowniki to tylko u Niej i nowe drzewa Jej zdrowo rosną - pięknie!
agata19762 11:04, 18 maj 2015

Milka 11:20, 18 maj 2015

Juzia....niby tak, ale w niedzielę wiało, dobrze, że nie lało

Marzena
....i tak, jak na maj, to jakos wolniej, ale może i lepiej, dłużej się można cieszyć, jak się juz obrobię, zacznę kominki

Bogusiu...jednak tabletem gorsze fotki wychodzą, ale poranki coś w sobie mają szczególnegoodpozdrawiam

te tulipany bardzo długo kwitną, warte grzechu

róże zarosły mi czosnki

zaraz zakwitną

pęcherznica tuż, tuż w kwieciu
mam 3 siewki, zamierzam wyprowadzić je, jako drzewka na pniu, strzyżone w kulę
Milka 11:39, 18 maj 2015

ewa004....Ewa, jak w słońcu, to od razu wszystko piękniejsze

Madżenko...cieszę się z twoich odwiedzin i dziękuję za tatarak, jeszcze nie posadziłam, podzielę i dam w kilku miejscach
dla ciebie piwonie
białą szybciej kwitnie, ta ciemna później, tak samo rodki w tym miejscu

Zbysiu...powoli wszystkie róże ruszają spotkanie z dziewczynami mnie uskrzydliło, była Madżenka, grupa łódzka i na koniec niedzieli Pszczółka

iwonaal...no nie zawsze ale choć staram się, bo ciężko to ogarnąć

rozajerycha...Martuś, no jakoś trzeba było, goście jechali, ha, ha a tak naprawdę, to takie regularne prace dają efekt, przed wizytacją nie szaleliśmy...w czym się pomyliłaś?

Sebciu...zaczęły, trochę się nacieszę
sporo rh ma pomylone nazwy, tak dostałam ze szkółki.
ten teraz bezimienny

Mysza...dopiero zaczynają, ale już je widać

Milka 11:44, 18 maj 2015

ewsyg...dziękujemy za pozdrowienia

Kondziu...też mocno pozdrawiam

Anita...bardzo fajnie, za krótko na pogaduchy, tyle miałam pytać Bogdzię o dobór rodków itd i nic uleciało

ale plażowałyśmy minut 1 i machałyśmy z leżaków
Milka 11:58, 18 maj 2015

ewa004....dzięki za gratki i było fajnie ostatnio byłam odludek, więc pora na nowo życie towarzyskie uruchomić, a z forumowiczkami nigdy dość gadania o roślinach, bo ,,inni", to patrzą na ogród zupełnie inaczej

Madżenko...bardzo fajne, bo świetne dziewczyny, radosne, miały dużo do opowiadania, bo piękne miejsca zwiedziły
ocena chyba dobrze wypadła, ale juz Bożenka mówi, że czeka mnie niebawem przesadzanie no i doradziła mi, co w tym kole, na kompoście
i jedno nie posadziłam, a zamówiłam sobie 10 Rubensów i szukam azalii pontyjskich, tak mnie zaraziły nimi

Ula....dzięki co do cisów, na razie tnę od strony trawnika, w górę puszczam aż do momentu, dopóki nie zakryją gazonów, potem jak zakryją, wyrównam, czyli będzie jakby murek z cisów sadzone 7/2014, więc rosną szybko, może już w tym roku zakryją? wybrałam złote, bo ładnie rozświetlają, a sezonie jesienno zimowym są i tak zielone

wzdłuż schodów sadzone 3/2014 tworzą już żywopłot, tnę 2 razy w sezonie
a hosta potwór zaraz wszystko zakryje
Kasiek 12:05, 18 maj 2015

10 Rubensow?
Milka 12:10, 18 maj 2015

Konstancja-Iza...witaj zgubo, chyba baciki od dziewczyn pomogły brakowało ciebie...maj i tak, jakoś ciepłem nie rozpieszcza, raczej wiatrami i suszą a tamaryszki coraz większe, ciekawe ile to może jeszcze rosnąć buziak

Mathildis....Ania, one u mnie chyba 16 lat są, z takiego 40cm patyka, konary były już ucinane kilkakrotnie, inaczej nie miałabym żadnego ogrodu, więc nie martw się, nie jest źle z ich wzrostem, ani się obejrzysz i już zajmą ci pół ogrodu

Agatko....macham i wzajemnie

Mira....lubię mój ogród, myślałam, ze koniec z sadzeniem, ale nie..nadal w planie azalie, rodki, magnolie, Rubensy, chyba na tym koniecmam różne azalie, przy okazji sfocę metki wielkokwiatowych, bo nie wszystkie, co sadziłam rok temu, zakwitły, potem w rzutach dosadzałam japońskie, ostatnie nabytki to te
ta jakby pełne kwiaty ma

w lasku wielkokwiatowe Gibraltar