Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:57, 29 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

rozplenica fireworks należy ją traktować jak jednoroczną

Szkoda że nie zimuje, bo juz ja widziałam u siebie w wiekszej ilości
Ładniutka skubana
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:57, 29 cze 2014

Do góry
AlKa napisał(a)

Ana co to za bordowa trawka?

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:57, 29 cze 2014

Do góry
AlKa napisał(a)

Ana co to za bordowa trawka?

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:25, 27 cze 2014

Do góry
Iza chyba można,będziemy próbować. Moja siostra wsadza byle badyla różanego i się przyjmują
Moje ukochane stipy z tojeścią. A piwonia po raz kolejny nie zakwitła.... przygtowywała się ale ją zmroziło...

Rozplenica bunny, jakże ja ją lubię, szkoda, ze tak późno startuje

Reszta jutro, bo nie będziecie do mnie zaglądać. Idę zobaczyć czy mnie nie ma w ogrodzie.
Moja "przyziemna" :) pasja 11:16, 27 cze 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
Chyba skopiuję Twoją donicę u siebie
tak mi się podoba straszliwie

Ta ziel.ona trawka na środku i w kacie to rozplenica?

Hahaha, no tego to jeszcze nie było tak, to rozplenica.
Moja "przyziemna" :) pasja 11:02, 27 cze 2014

Do góry
Chyba skopiuję Twoją donicę u siebie
tak mi się podoba straszliwie

Ta ziel.ona trawka na środku i w kacie to rozplenica?
Mój wymarzony ogród :-) 15:09, 26 cze 2014

Do góry
Może carex morrovi veriegata lub ice dance? One są zimozielone.
Fajnie by wyglądała rozplenica ale jej wczesną wiosną nie będzie po ścięciu.
Albo modną ostatnio seslerię? Ja mam seslerię caeurulea i fajnie po zimie wyglądała.
Działeczka koło Muzeum 11:22, 26 cze 2014

Do góry
Róże:

Posadzone razem dają zupełnie inny efekt choć miszmasz tych kolorów jest trochę męczący.Przy różach eszolcje, rozplenica, wysiałam jeszcze rudbekie i kocimiętki. Podlałam magiczną siłą do róż i ładnie kwitną

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 17:10, 25 cze 2014

Do góry
Zrobiłam parę fotek

Zawiazki winogron - wczoraj obcielam im galezie - za 6tym lisciem od grona.

Trzcinnik Karl Foerster - lubię

Roza Raubritter - cudna, male kwiatki ale sliczne. Ma byc pnaca - czekam

Lysa rozplenica - mus wykopac i podzielic...

Pierwsza jeżówka

Grahamki

Morwa daje czadu

Bajkowy ogród Weroniki 00:24, 24 cze 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Weroniko, chyba nie musicie dla mnie trawki wykopywać, bo te moje 2 NN coś podobne do twoich, właśnie idzie kwiatostan i jak na niego popatrzyłam, to od razu zobaczyłam podobieństwo...jak w pełni się rozwinie, to sfocę, Ty jeśli możesz też w zbliżeniu i porównamy...a jeśli odszukasz nazwę, byłoby super, bo jest slicznapozdrawiam

Irenko, trawę analizowałam długo, a gdy byłam pewna, że to rozplenica japońska, znalazłam zdjęcie zaprzeczające, inne kłosy...bardziej trawkowe. Rozplenica ma potem kłosy bardziej "baziowe".
Myśleliśmy, że ona nie rośnie wysoka i przesadziliśmy ją koło konik w miejsce po rozplenicy, tymczasem ona tak zaszalała w tym roku.
Pytałaś o hortensję omszoną, dla mnie mało ciekawa, ale ma swoich fanów.

Nad rudbekią widać jej kłosy. Też widać hort. Teradivę (pytałaś).

Tak wygląda dzisiaj.
Buziaki.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:58, 21 cze 2014

Do góry
wiunia napisał(a)
Anetko nie mogę sie napatrzeć na Twój zielony raj jest przepieknie, a tym przdpłociem to postawilaś kropkę nad "i" umbry świetnie wygladaja z wewnątrz ogrodu kiwając głowami nad płotem - super to wygląda! Dodam, że białe donice obsadziłaś tak ślicznie i gustownie, że nie moge oderwać oczu!!! Ta bordowa trawa to co? Widziałam dzis w odrodniczym coś podobnego i nawet miałam na nią chrapke ale Pani nie mogła mi podać nazwy więc dałam na wstrzymanie może mi podpowiesz? Wiem tylko, że ta trawa która ja widziałam jest jednoroczna Pozdrawiam i jeszcze raz cofam się do zdjęć przedpłcia i cudnych donic
Dziękuję, to miłe jak komuś podoba się to co się stworzy
Większość jak nie wszystkie 'czerwone' trawy są jednoroczne, tzn w naszych warunkach nie zimują W donicach o których mówisz jest rozplenica vertigo, mam jeszcze w innej donicy rubrum. Celowo posadziłam je w donicach bo wiedziałam że nie mają szans przeżycia, a lubię trawowe donice
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:11, 21 cze 2014

Do góry
Diabolo nie poznałam bo moja po prostu nie kwitnie

Będąc wczoraj i dziś w szkółkach zauważyłam, że u flamingo te pojedyncze białe gałązki występują dość często -fajny taki wyróżniający się fragment.

Fajna ta rozplenica Vertigo, ja dobrałam sobie do surfinii rubrum. Wilec też fajnie kontrastuje z surfinią... chyba jeszcze dokupię do jednej z donic
Ogród Eli 22:21, 20 cze 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Elu, śliczna ta rozplenica "czupiradełko"...a ona to jakąś nazwę ma?
Pozdrawiam weekendowo

nie wiem, na pewno jakoś się zwie ale to zakup daleko przed ogrodowiskiem , a wtedy mi nazwy były niepotrzebne
Ogród Eli 21:38, 20 cze 2014

Do góry
Elu, śliczna ta rozplenica "czupiradełko"...a ona to jakąś nazwę ma?
Pozdrawiam weekendowo
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:47, 19 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Iza ja sie normalnie w tym wszystkim nie moge odnaleźć. Adamo na dleegacji, czasu u mnie mnóstwo. Wracam z pracy o 18:00, wyspalam się, przesadziłam rh, nawozem podlałam wszystko, przesadziłam jedną jeżówkę, bo mi rozplenica ja pożerała i jeszcze nie było ciemno. Aż Tytus ma nerwa bo juz mu sie nudzi tak długo siedzieć w ogrodzie.
Ja nawoże jak pamietam... Tnę jak trzeba... Tylko polewam systematycznie... Znaczy się jak z gliny zrobi sie taka skorupa, że nie mozna chwasta wyrwać....
Nawadniania nie moge wlączać.... Bo wszędzie poprzecinalam rurki w czasie przesadzania.... Musze magika wezwać aby to naprawił..... I to cichaczem aby M nie wiedzial bo sie wnerwi

A jakbyś teraz coś chciała wpisać w kalendarz, to robiłam drugie nawożenie róż i magnoli.
Teraz czas ciecia bukszpanow, grabow i wszystkiego co wymaga korekty. Druga taka okazja do 15 sierpnia
Hortensje systematycznie co 2 tygodnie MS podlewam bo są żarłoczne. Żurawki zjedzone przez opuchlaki reanimuje Florovitem co tydzień...

Zdjęcia obłędne i te róże ... myślę , że potrzebny mi kolejny sezon aby się do nich przekonać ...
Jak poczytałam powyższe to się zaśmiałam ... Nawodnienia nie mam ale poprzecinałam kable elektryczne i powtykałam patyczki gdzie i co ...i tylko wzruszałam ramionami na pytania M-a co mogło być przyczyną . Dlatego od 1,5roku nie mam oświetlenia w ogrodzie a korki wyłączyłam na bliżej nieokreślony czas

Elektryka się na nowo zrobi wraz z nawodnieniem .... jak mi tego brakuje ... oj bardzo .... Pozdrawiam Madżen i Tytuska również

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:54, 17 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
zapomniałam a nie będę edytować ... przyniosłam sobie roczny kalendarz taki na jednej planszy (od tabeletek na kaszel )... choć normalnie każdego bym za taki zamach na estetykę pomieszczenia okrzyczała ... rozwiesiłam na ścianie na galerię przeznaczonej (kiedyś te ramki z kąta powieszę ) ... i wreszcie będę te ciachania ... nawożenia ... wyrywania ... i takie tam z opisem (bo pojmuje, ze nie zawsze data ważna tylko a stan zielonego również ) ... notować ... bo przecież tego siem nie da ogarnąć !)))))))))

Iza ja sie normalnie w tym wszystkim nie moge odnaleźć. Adamo na dleegacji, czasu u mnie mnóstwo. Wracam z pracy o 18:00, wyspalam się, przesadziłam rh, nawozem podlałam wszystko, przesadziłam jedną jeżówkę, bo mi rozplenica ja pożerała i jeszcze nie było ciemno. Aż Tytus ma nerwa bo juz mu sie nudzi tak długo siedzieć w ogrodzie.
Ja nawoże jak pamietam... Tnę jak trzeba... Tylko polewam systematycznie... Znaczy się jak z gliny zrobi sie taka skorupa, że nie mozna chwasta wyrwać....
Nawadniania nie moge wlączać.... Bo wszędzie poprzecinalam rurki w czasie przesadzania.... Musze magika wezwać aby to naprawił..... I to cichaczem aby M nie wiedzial bo sie wnerwi

A jakbyś teraz coś chciała wpisać w kalendarz, to robiłam drugie nawożenie róż i magnoli.
Teraz czas ciecia bukszpanow, grabow i wszystkiego co wymaga korekty. Druga taka okazja do 15 sierpnia
Hortensje systematycznie co 2 tygodnie MS podlewam bo są żarłoczne. Żurawki zjedzone przez opuchlaki reanimuje Florovitem co tydzień...
Mój nowy stary ogród 19:23, 17 cze 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Ślicznie, a co to za czarna trawa w donicach.

to jest rozplenica vertigo
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:08, 17 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Rabata brzozowa mnie zachwyca.
Jaka masz trawkę za lawendą? Rozplenicę?

To rozplenica kupowana bez nazwy ma bordowe pióropusze jak kwitnie
Na Łowieckiej 22:01, 16 cze 2014

Do góry
inag napisał(a)
Witaj! Masz rację- polubilam - nawet pokochalam mogę powiedziec z czystym sumieniem Jeszcze rok temu jakby mi ktos powiedzial, ze posadzę u siebie w ogrodzie chocby jednego bukszpana to pomyslalabym, ze oszalał biedak
Co do bylin to mam ich rowniez troche. W tym roku robilam rabate: rozplenica japońska + rozchodnik okazaly, posadzilam 14 krzaków hortensji, kilkanascie sztuk traw, kilkanascie jeżowek w duecie z miskantem morning light i otoczonych bialymi röżami okrywowymi sea foam. Mam tez dzwonki brzoskwiniolistne i kilkadziesiat sztuk zurawek..

takie cudeńka posadziłaś i nam nie pokazałaśliczę na fotki
Na Łowieckiej 21:56, 16 cze 2014

Do góry
Witaj! Masz rację- polubilam - nawet pokochalam mogę powiedziec z czystym sumieniem Jeszcze rok temu jakby mi ktos powiedzial, ze posadzę u siebie w ogrodzie chocby jednego bukszpana to pomyslalabym, ze oszalał biedak
Co do bylin to mam ich rowniez troche. W tym roku robilam rabate: rozplenica japońska + rozchodnik okazaly, posadzilam 14 krzaków hortensji, kilkanascie sztuk traw, kilkanascie jeżowek w duecie z miskantem morning light i otoczonych bialymi röżami okrywowymi sea foam. Mam tez dzwonki brzoskwiniolistne i kilkadziesiat sztuk zurawek.. Niby tego dużo a w rzeczywistości prawie nie widać...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies