Po majowym weekendzie już coraz piękniej na działeczce, choć trawa jeszcze nie ruszyła... Może ta parna, deszczowa pogoda teraz pomoże.
Dziś kupiłam w lidlu hortensję i chciałam zapytać czy ktoś wie, co to za odmiana. Pewnie jakas ogrodowa?
Na ostatnim pozostalym do wykarczowania kawałku działki marzy mi się rabata składająca się z hortensji (i tu planuję głównie odmiany bukietowe- Limelight i Vanille fresh oraz Phantom) oraz różaneczniki i trawy, głównie rozplenice. Co jeszcze zobaczymy.
Ogólnie napiszę tyle. Jestem szczęśliwa. Działka dała mi tak niewyobrażalną porcję szczęścia, że trudno mi to ubrać w słowa. Bardzo długo czekalam na własny kawałek ziemi, cały zeszły rok to mozolne porządkowanie i jeszcze daleko do pięknego ogrodu, ale jest nadzieja, a przede wszystkim jest miejsce, do którego mozna uciec od wszystkich kłopotów, do roślin, ktore cieszą oko i odwzajemniają okazaną im miłość. Nie mogłabym bez tego żyć.
Pokazałabym jakieś zdjęcia, ale aparat chyba kończy swój żywot, a poza tym dam jeszcze roślinom czas lepiej się zaprezentować. Będę nieśmialo podglądała Wasze ogrody, wdzięczna, że mogę się od Was uczyć, nawet jeśli rzadko do mnie zaglądacie