Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:21, 04 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
I znów widzę leżaki Co za dzień! To chyba znak, że muszę jednak eMa przekonać

Ładnie, wiosennie u Ciebie Irenko

Buziaki

Czasami sa w uźyciu, wczorajszy dzuen kusil lezeniem, ale uparlam sie pryszcza ogrodowego likwidowac pozd5awiam
patyki w donicy niewidoczne

Kubusiowo II 20:21, 04 maj 2015

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Wiecie jak się wygląda po dwóch dniach takiej roboty???? O tak:

Dzisiaj, z nieco lepszą fryzurą i nieco mniej zmęczona macham do Was zbolałą łapką

Bardzo ładnie a najważniejsze jest zadowolenie które widzę w oczętach z efektów bardzo ciężkiej pracy
Ogródek nad jeziorem 20:17, 04 maj 2015

Do góry
porzeczka i borówka

bób

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:17, 04 maj 2015

Do góry
Co wiecej moge pokazac w poniedzialkowy wieczor?
Stipa ubiegloroczna niezle poszla w gore:

a i z wlasnego siewu tez sie pnie w gore. Juz z 2tyg bedzie na zewnatrz i chyba dobrze jej tam

czy moje angelique to prawdziwe czy nie? po raz pierwszy kupowalam. W jednym miejscu albo nie wyszly wcale, albo to nie byly angelique. Tylko biale kwitna...

trawa smiesmie mi zakwitla takie dzyndzelki wisza sobie na niej...

i na zakonczenie jeszcze pokaze takie zoltki

Metamorfozy "Ustronia pod miedzą" :-) 20:16, 04 maj 2015

Do góry
Po majowym weekendzie już coraz piękniej na działeczce, choć trawa jeszcze nie ruszyła... Może ta parna, deszczowa pogoda teraz pomoże.

Dziś kupiłam w lidlu hortensję i chciałam zapytać czy ktoś wie, co to za odmiana. Pewnie jakas ogrodowa?

Na ostatnim pozostalym do wykarczowania kawałku działki marzy mi się rabata składająca się z hortensji (i tu planuję głównie odmiany bukietowe- Limelight i Vanille fresh oraz Phantom) oraz różaneczniki i trawy, głównie rozplenice. Co jeszcze zobaczymy.

Ogólnie napiszę tyle. Jestem szczęśliwa. Działka dała mi tak niewyobrażalną porcję szczęścia, że trudno mi to ubrać w słowa. Bardzo długo czekalam na własny kawałek ziemi, cały zeszły rok to mozolne porządkowanie i jeszcze daleko do pięknego ogrodu, ale jest nadzieja, a przede wszystkim jest miejsce, do którego mozna uciec od wszystkich kłopotów, do roślin, ktore cieszą oko i odwzajemniają okazaną im miłość. Nie mogłabym bez tego żyć.

Pokazałabym jakieś zdjęcia, ale aparat chyba kończy swój żywot, a poza tym dam jeszcze roślinom czas lepiej się zaprezentować. Będę nieśmialo podglądała Wasze ogrody, wdzięczna, że mogę się od Was uczyć, nawet jeśli rzadko do mnie zaglądacie
Hortensjada 20:15, 04 maj 2015

Do góry
bozga napisał(a)
Mam nadzieję, że mi wybaczycie ale przedstawienie dereniowe trwa- oto kolejna dzisiejsza gwiazda

W zbliżeniu

Przepiękne ale
w tym to się chyba zakochałam
Ogród wśród pól i wiatrów 20:15, 04 maj 2015

Do góry
A ja dzisiaj dokończyłam docinanie trawnika i posadziłam trzmielinę wzdłuż rododendronów. Fatalnie się pracowało, ziemia namoknięta, ciężka i zbita. Ale nie chciałam dłużej czekać, bo ukorzenione trzmielinki już od piątku czekały wyciągnięte z ziemi. Graby też się fajne zrobiły, całe zieleniukie. Trochę miałam wątpliwości co do tego grabowego żywopłotu, ale ostatecznie zadowolona jestem z niego

Ponadto postanowiłam trochę "podciągnąć" w górę klona, przymocowując jedną gałązkę do bambusowego patyczka.

No i tulipany prawie wszystkie już otwarte

Czasem mnie dołuje ten mój ogród, jego "ogarnięcie" wydaje mi się po prostu nierealne. Naprawdę podziwiam dziewczyny, które przy większych areałach, potrafiły zrobić z ogrodu takie "cukiereczki".
Kochanowy ogród 20:14, 04 maj 2015

Do góry
Jak przycinałam hortensje to część wsadziłam do doniczek
A część do gruntu wszystkie mają się dobrze
Te Limki przy mamusi

Limelight

Vanille Fraise'-'Renhy
Ogródek nad jeziorem 20:14, 04 maj 2015

Do góry
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 20:14, 04 maj 2015

Do góry
czy miałaś na myśli takie ułożenie
1-trzmielina
2-ipomea w 2 kolorach
co o tym myślicie?
tylko czy te bratki tu pasują?
Tu ma być ogród :) 20:14, 04 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Moje dzisiejsze nabytki

Pięć hortensji Polar Bear
Pięć hortensji Limelight
2 bukszpanowe stożki
2 konwalie i 1 niezidentyfikowana roślina (może ktoś z Was będzie znał nazwę tej roślinki).

Convallaria majalis Striata

Ta roślinka nie miała nazwy - zna ją ktoś? ponoć ma kwitnąć na biało

Piękne zakupy A roślinki nie znam
Tu ma być ogród :) 20:13, 04 maj 2015

Do góry
Wreszcie budzi się katalpa

Ogród z pompą 20:11, 04 maj 2015

Do góry

To miały być tulipany Shirley. Nerwa mam, bo to wpada w czerwień a u mnie czerwonego NIET!

Ogródek nad jeziorem 20:11, 04 maj 2015

Do góry
Tu ma być ogród :) 20:11, 04 maj 2015

Do góry
Moje dzisiejsze nabytki

Pięć hortensji Polar Bear
Pięć hortensji Limelight
2 bukszpanowe stożki
2 konwalie i 1 niezidentyfikowana roślina (może ktoś z Was będzie znał nazwę tej roślinki).

Convallaria majalis Striata

Ta roślinka nie miała nazwy - zna ją ktoś? ponoć ma kwitnąć na biało

Pszczelarnia 20:10, 04 maj 2015

Do góry
Nasze "łorkszopowe" prace:

I rzadko spotykane użycie głogu w żywopłocie:

A na koniec, sam koniec udało się nam zrobić zdjęcie z kaszubskimi ogrodnikami. Zaczerwienione od wiatru i zimna oblicza (było +2 st. C):

Ogródek nad jeziorem 20:08, 04 maj 2015

Do góry
Skąpana w słońcu 20:07, 04 maj 2015

Do góry
Po prawej, czy po lewej stronie ?

Prawa to róg działki a lewa to połączenie z podwórkiem. Moja działka jest szersza z frontu niż głębsza i w tym jest problem. Lewy sie łączy z podwórkiem, tam zaraz jest wjazd.

Tuje jeszcze dosadzę pod kątem prostym , żeby zamknąć ten kawałek. Utworzy sie litera L. Stworzy się niewidoczny z ulicy kawałek ogrodu. Widoczne beda tylko korony drzew.
Tutaj widać słupek

i starsze zdjęcie tej cześci

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:05, 04 maj 2015

Do góry

Ta sama odmiana posadzona w 2013.. w tym sezonie na palcach jednej ręki liczyć ze 100 albo lepiej. Nawet fotę wstyd pokazać .. i nie patrzymy na brak kantów ..

Piękna sceneria bez kantów idealnakanty będą potrzebne jak niezapominajki znikną
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:04, 04 maj 2015

Do góry
i z roznosci tulipowych w zakatku "mix cebul z ubieglego roku" mam jeszcze to:nazwa to tulip beauty queen

i to edit: nazwa to Tulip grand perfection

Powiem, ze nie kupie wiecej bo mi nie pasuje i w tej powierzchni nie powinnam miec tego koloru, ale cebule z ub roku pieknie kwitna. Bardzo mi sie podoba taka czysta linia odcinajaca kolory. Rewelacyjnie sie prezentuje. Kolor to ciemna, pelna czerwien i krem. Jesli komus podobaja sie takie kolory to polecam. zaraz pogrzebe za nazwami na drugim kompie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies