Hortensja - czytam, czytam, sukcesywnie jednakże czasami dotarcie do potrzebnych informacji zabiera wiele godzin a chciałem jak najszybciej uzyskać informacje, z uwagi na terminy

. Rzecz jasna będę teraz bardziej regularni i sukcesywnie analizował wątki dot. przede wszystkim iglaków, ale również innych roślin, krzewów i kwiatów bo te namiętnie zaczęła kupować żona i rozpoczyna się zakładanie pierwszego mini ogrodu
Karol99 - również dziękuję za cenne informacje

1) OK - czekam na czerwiec i będę przycinał - już nie mogę się doczekać, aby coś zrobić fajnego z nimi, zagęścić, delikatnie uformować,
2) Termin czerwcowy jak najbardziej - CZY mogę wykonać operację przycięcia np. około 10 czerwca i ponownie... właśnie kiedy i ile razy do roku

, powtarzać jeszcze w lipcu lub sierpniu (muszą zdążyć wygoić rany przed przymrozkami i zimą)?
3) Jestem zwolennikiem naturalnego wzrostu i uprawy - ale czasami delikatny zastrzyk poprawiający kondycję rośliny nie zaszkodzi - to chyba w tym roku już za bardzo nie będzie kiedy zastosować nawozu ? czy jest jeszcze szansa ?
Dzięki za dotychczasową pomoc i cenne informacje