Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:29, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też, jak tu sprzedać bukszpanowy? Nie wyobrażam sobie. choć za to mogłabym zrealizować kolejne marzenie Kolejny ogród, ale większy
Jednak nie potrafię.

no ja myślę, tam twoja dusza, a sposób na realizację znajdziesz, a tu wracasz jak do azylu
Zielony galimatias 13:29, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Celem założenia hodowli kurek, mamy wątek o drobiu

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2342-motyw-drobiu-i-drob-w-ogrodzie-angielskim

to jest wyjscie z sytuacji....merci Danusiu!!!!!!!!!!!!!!

noooo w sumie...2 koty mam, a co tam kury tez moga byc...w koncu jak prowincja to prowincja!!!!!
Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 13:27, 16 paź 2012

Do góry
Ha, a gdzie będą mieszkać? W ślicznych domkach gdzie wchodzą sobie po drabinkach?

Będziesz miał pierwszy, już to widzę, ale ja kiedyś dogonię i wymienimy się jajkami
Zielony galimatias 13:25, 16 paź 2012

Do góry
Celem założenia hodowli kurek, mamy wątek o drobiu

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2342-motyw-drobiu-i-drob-w-ogrodzie-angielskim
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:20, 16 paź 2012

Do góry
Ale ja myślałam o takim ogrodzie, gdzie dałabym ludziom zarobić, a sama bym tylko wymyślała
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 13:19, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

od dawna nie pilam kawusi w tak cudnym towarzystwie.....merci dziewczynki!!!!!

a co do storczykow ja z nich nie rezygnuje Irenus...to ONE ZE MNIE rezygnuja....

Zalewasz je ? nie lej tyle. chyba?

Danusiu wlasnie chodzi o to,ze NIE ZALEWAM...
...one uczulone na mnie jak nic!!!!!!!
szybciej wisteria mi zakwitnie niz....storczyk hihi!!!!!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:17, 16 paź 2012

Do góry
Ja też

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 13:16, 16 paź 2012

Do góry
betysia napisał(a)
od dawna nie pilam kawusi w tak cudnym towarzystwie.....merci dziewczynki!!!!!

a co do storczykow ja z nich nie rezygnuje Irenus...to ONE ZE MNIE rezygnuja....

Zalewasz je ? nie lej tyle. chyba?
Ogród do kwadratu 13:09, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aga, jeśli z cisów ma powstać w przyszłości kostka, bo mają się zrosnąć, to musisz wysadzić trawki spod nich. Czy cisy będą kolumnami strzyżonymi ?

Ja bym dosadziła jeszcze cisów, żeby powstałą taka wielka bryła, a hakone podsadziła takim "hakiem" jak bukszpaniki.

W razie czego zrób to, jak M. nie będzie w domu

Danusiu - dziękuję za odwiedzinki
Plan był taki by kolumny cisowe "pływały" w hakone. No może brzmi to surrealistycznie, ale... to do mnie gada Każdy cis to odrębna kolumna - nie wiem tylko czy różnicować ich wysokość, czy wszystkie ciąć jednakowo. I wiem, że to rochę potrwa.

Rabata jest przy wejściu do domu - M. nie może jej nie zauważyć
Ogród do kwadratu 13:00, 16 paź 2012

Do góry
Aga, jeśli z cisów ma powstać w przyszłości kostka, bo mają się zrosnąć, to musisz wysadzić trawki spod nich. Czy cisy będą kolumnami strzyżonymi ?

Ja bym dosadziła jeszcze cisów, żeby powstałą taka wielka bryła, a hakone podsadziła takim "hakiem" jak bukszpaniki.

W razie czego zrób to, jak M. nie będzie w domu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:56, 16 paź 2012

Do góry
Urszulla - połaczenie tych ogrodów w jednym może wyjść wspaniale, trzymaj tylko kolorystykę, albo coś co wszystko połączy (np. hortensje)
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:53, 16 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)
A, dziekuję, Danusiu

Ten wątek czytałam, salon mnie zauroczył - jak wszystko, co robisz.
Podziwiam Twoje realizacje. Wszystkie

A wiesz, że zrobiłam już rabatę w przedogródku, tę, co mi ją zaprojektowałaś?
Troszkę ją zmodyfikowałam, ale pomimo tego zebrała same pozytywne recenzje

Wiem, czytałam u Anuli ha
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:50, 16 paź 2012

Do góry
Ja też, jak tu sprzedać bukszpanowy? Nie wyobrażam sobie. choć za to mogłabym zrealizować kolejne marzenie Kolejny ogród, ale większy
Jednak nie potrafię.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:50, 16 paź 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Dzięki udanemu i zadbanemu ogrodowi wartość inwestycji rośnie

O, widzę, że i Danusia się ze mną zgadza Sama przecież wielokrotnie w realizacjach ogrodowych podnosiła wartość nieruchomości
I chwała Jej za to

Jolu, wielka radość, ze jest Danusia, moja przygoda z ogrodem, a właściwie druga odsłona, zaczęła się rok temu z poznawaniem artykułów Danusi, rad i zdjęć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:47, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja nie napisałam w kontekście, że Irenka zamierza coś sprzedawać, ale przecież żadna z nas nie wie kiedy co i jak zamierza kiedyś. Trzeba się liczyć jakby co z takim ruchem.

Dodam, że nigdy tak sucho i bezuczuciowo o ogrodzie nie myślę

Dokładnie tak; nawet wczoraj prowadziliśmy na ten temat rozmowę, a zaczęło się od sąsiadki; została sama w domu, duży ogród, nie stać ją na żadną pomoc, a tu trzeba kosić, podcinać wielkie konary, przycinać i plewić; inna sprawa utrzymanie domu, już się martwi że w zimnym będzie siedzieć, a to znowu zagrzybi dom..i stoi przed trudnym dylematem, całe życie tu spędziła, ale dalej nie da rady, broni się, ale jakąś decyzję i tak musi podjąć!
ja ogród czuję, jak żywą istotę, część nas i mam nadzieję, następnych pokoleń
Walczę z ogrodem :) 12:47, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Odnoś nie tytułu, może zmienić "Kocham ten ogród, a nie walczę z nim" - może się podda?

O, właśnie, Danusia słusznie mówi.
Pochwałą i dobrym słowem często więcej osiagnąć można

Z tego, co piszesz, Mirello, wynika że walczysz nie z ogrodem, a z przeciwnościami, czyli dla dobra ogrodu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:38, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

O, widzę, że i Danusia się ze mną zgadza Sama przecież wielokrotnie w realizacjach ogrodowych podnosiła wartość nieruchomości
I chwała Jej za to
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:38, 16 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)

Danusiu, no widzisz jak ty naprowadzasz na właściwe myślenie dokładnie tak, bo zadbany ogród, albo w ogóle, że ogród jest, podwyższa wartość domu, tylko i tak potem ludzie wszystko zmieniają
pozdrawiam cieplutko, leje okropnie, ale w weekend ma być słońce i ciepło, 20 w cieniu

Irenko czy Ty zamierzasz coś sprzedawać???brzmi okrutnie, a może źle zrozumiałam posta...oby

Uluś, nie..absolutnie tylko rozmawiałyśmy tak hipotetycznie, że ogród to inwestycja, ale podnosi wartość posesji

to jest naprawdę moje miejsce na Ziemi, bardzo dobrze wpłynęło na mnie kupno domu, a zwłaszcza ogród..mam tu same wyzwania, wiele radości ale i niepowodzenia, ale optymiści dadzą sobie radę
buziam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:37, 16 paź 2012

Do góry
Ja nie napisałam w kontekście, że Irenka zamierza coś sprzedawać, ale przecież żadna z nas nie wie kiedy co i jak zamierza kiedyś. Trzeba się liczyć jakby co z takim ruchem.

Dodam, że nigdy tak sucho i bezuczuciowo o ogrodzie nie myślę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:30, 16 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Danusiu, no widzisz jak ty naprowadzasz na właściwe myślenie dokładnie tak, bo zadbany ogród, albo w ogóle, że ogród jest, podwyższa wartość domu, tylko i tak potem ludzie wszystko zmieniają
pozdrawiam cieplutko, leje okropnie, ale w weekend ma być słońce i ciepło, 20 w cieniu

Irenko czy Ty zamierzasz coś sprzedawać???brzmi okrutnie, a może źle zrozumiałam posta...oby
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies