Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:53, 16 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)
A, dziekuję, Danusiu

Ten wątek czytałam, salon mnie zauroczył - jak wszystko, co robisz.
Podziwiam Twoje realizacje. Wszystkie

A wiesz, że zrobiłam już rabatę w przedogródku, tę, co mi ją zaprojektowałaś?
Troszkę ją zmodyfikowałam, ale pomimo tego zebrała same pozytywne recenzje

Wiem, czytałam u Anuli ha
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:50, 16 paź 2012

Do góry
Ja też, jak tu sprzedać bukszpanowy? Nie wyobrażam sobie. choć za to mogłabym zrealizować kolejne marzenie Kolejny ogród, ale większy
Jednak nie potrafię.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:50, 16 paź 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Dzięki udanemu i zadbanemu ogrodowi wartość inwestycji rośnie

O, widzę, że i Danusia się ze mną zgadza Sama przecież wielokrotnie w realizacjach ogrodowych podnosiła wartość nieruchomości
I chwała Jej za to

Jolu, wielka radość, ze jest Danusia, moja przygoda z ogrodem, a właściwie druga odsłona, zaczęła się rok temu z poznawaniem artykułów Danusi, rad i zdjęć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:47, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja nie napisałam w kontekście, że Irenka zamierza coś sprzedawać, ale przecież żadna z nas nie wie kiedy co i jak zamierza kiedyś. Trzeba się liczyć jakby co z takim ruchem.

Dodam, że nigdy tak sucho i bezuczuciowo o ogrodzie nie myślę

Dokładnie tak; nawet wczoraj prowadziliśmy na ten temat rozmowę, a zaczęło się od sąsiadki; została sama w domu, duży ogród, nie stać ją na żadną pomoc, a tu trzeba kosić, podcinać wielkie konary, przycinać i plewić; inna sprawa utrzymanie domu, już się martwi że w zimnym będzie siedzieć, a to znowu zagrzybi dom..i stoi przed trudnym dylematem, całe życie tu spędziła, ale dalej nie da rady, broni się, ale jakąś decyzję i tak musi podjąć!
ja ogród czuję, jak żywą istotę, część nas i mam nadzieję, następnych pokoleń
Walczę z ogrodem :) 12:47, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Odnoś nie tytułu, może zmienić "Kocham ten ogród, a nie walczę z nim" - może się podda?

O, właśnie, Danusia słusznie mówi.
Pochwałą i dobrym słowem często więcej osiagnąć można

Z tego, co piszesz, Mirello, wynika że walczysz nie z ogrodem, a z przeciwnościami, czyli dla dobra ogrodu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:38, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

O, widzę, że i Danusia się ze mną zgadza Sama przecież wielokrotnie w realizacjach ogrodowych podnosiła wartość nieruchomości
I chwała Jej za to
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:38, 16 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)

Danusiu, no widzisz jak ty naprowadzasz na właściwe myślenie dokładnie tak, bo zadbany ogród, albo w ogóle, że ogród jest, podwyższa wartość domu, tylko i tak potem ludzie wszystko zmieniają
pozdrawiam cieplutko, leje okropnie, ale w weekend ma być słońce i ciepło, 20 w cieniu

Irenko czy Ty zamierzasz coś sprzedawać???brzmi okrutnie, a może źle zrozumiałam posta...oby

Uluś, nie..absolutnie tylko rozmawiałyśmy tak hipotetycznie, że ogród to inwestycja, ale podnosi wartość posesji

to jest naprawdę moje miejsce na Ziemi, bardzo dobrze wpłynęło na mnie kupno domu, a zwłaszcza ogród..mam tu same wyzwania, wiele radości ale i niepowodzenia, ale optymiści dadzą sobie radę
buziam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:37, 16 paź 2012

Do góry
Ja nie napisałam w kontekście, że Irenka zamierza coś sprzedawać, ale przecież żadna z nas nie wie kiedy co i jak zamierza kiedyś. Trzeba się liczyć jakby co z takim ruchem.

Dodam, że nigdy tak sucho i bezuczuciowo o ogrodzie nie myślę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:30, 16 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Danusiu, no widzisz jak ty naprowadzasz na właściwe myślenie dokładnie tak, bo zadbany ogród, albo w ogóle, że ogród jest, podwyższa wartość domu, tylko i tak potem ludzie wszystko zmieniają
pozdrawiam cieplutko, leje okropnie, ale w weekend ma być słońce i ciepło, 20 w cieniu

Irenko czy Ty zamierzasz coś sprzedawać???brzmi okrutnie, a może źle zrozumiałam posta...oby
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:26, 16 paź 2012

Do góry
Tess, Irenka nasza zaczytała się w ogrodowym salonie nad wodą. Ten ma 15 lat i go zmieniałam, i znów będę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/652-ogrodowy-salon-nad-woda
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 12:22, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja już po dwóch kawusiach. Jedna samotnie... druga z Wiesią. a w tzw. międzyczasie jakiś projekt się zrobił i początki nowego... linie trawnika tylko, reszta jutro.

Pozdrawiam cieplutko i miło, że jesteś

Śnił mi się Tata, dawno mi się nie śnił..

ja co noc marze aby ktores z rodzicow mi sie przysnilo....i czasami mam to szczescie...
Danusiu...wiecej takich snow....
dziekuje,ze jestes i ze zagladasz....

p.s
tak sobie mysle Danusiu jak bardzo rozni sie nasza praca ( wiekszosci ogrodowiczan) od Twojej...
to niezwykle szczescie moc robic to co sie kocha i z tego zyc...ale ja ciesze sie na sama mysl gdybym miala pracowac i sie spelniac tak jak Ty...i to mi na razie musi wystarczyc....
Walczę z ogrodem :) 12:21, 16 paź 2012

Do góry
Odnoś nie tytułu, może zmienić "Kocham ten ogród, a nie walczę z nim" - może się podda?
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 12:17, 16 paź 2012

Do góry
Ja już po dwóch kawusiach. Jedna samotnie... druga z Wiesią. a w tzw. międzyczasie jakiś projekt się zrobił i początki nowego... linie trawnika tylko, reszta jutro.

Pozdrawiam cieplutko i miło, że jesteś

Śnił mi się Tata, dawno mi się nie śnił..
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:15, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Betysiu, z tym ładnym to tak myślę zawsze o kobietach... Masz rację z tą bielą, Taka niezmienna byłaby zbyt nudna Dobra jest na wiosnę, chociaż i tak tradycyjnie żółci dodaję

oj od razu o kobietach Danusiu...a dla mnie to idealnie pasuje do...TWOJEGO OGRODU!!!!
jakby sie wszystkie hortysie nie przebarwily...urok i tak pozostanie....
buziam i tuliskam...a co!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:14, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:12, 16 paź 2012

Do góry
Betysiu, z tym ładnym to tak myślę zawsze o kobietach... Masz rację z tą bielą, Taka niezmienna byłaby zbyt nudna Dobra jest na wiosnę, chociaż i tak tradycyjnie żółci dodaję
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:10, 16 paź 2012

Do góry
Mini ogród .. 12:06, 16 paź 2012

Do góry
Witam w imieniu całego Ogrodowiska i pragnę uzmysłowić, że tutaj sami pasjonaci A więc czekamy na dalszą relację
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:56, 16 paź 2012

Do góry
Też tak myślę, że jeszcze coś się przyczyniło. Ja miałam dostęp i możliwość ich kupienia, ale import z Holandii.
Jednak hortensje ogrodowe wolę uprawiać jako rośliny sezonowe w donicach, wtedy nie muszę się denerwować o nic, a jak przekwitną, zawsze mogę postawić nowe i znów cieszyć się kwiatami.
Kwitną mi do tej pory.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies