Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Droga do spełnienia 09:48, 26 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Trzcinnika możesz podzielić One szybkie w nabieraniu masy

Od wtorku podobno lato!

ja napisałam tak później pomyślałam ze mogę z innego kawałek ukraść
oby to lato było
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:46, 26 kwi 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
O jeżu, tu tez prawo serii Jak zaczniesz A, to okazuje się, że jeszcze wyszło B, a żeby zrobić B, trzeba C...

Dokładnie tak. Nie będę narzekać, bo mi już ręce opadają i jest to etap przyjmowania wszystkiego z lakonicznym "no trudno"...
Obejrzałam wczoraj cisy w doniczkach. Ani w lewo, ani w prawo. Muszę zerknąć na te sadzone do gruntu jesieniom, może one podjęły walkę.

HAniu, Iwi - mi tez bardziej "podoba się" to drugie, tylko zastanawiam się, czy oczko 2cm x 2 cm nie jest nieco zbyt małe?

Iwonko ja jestem atechniczna i nie ma szans na zorganizowanie samodzielne- mus kupić. Tanie nie jest, ale liczę, że będzie mi służyć kilka sezonów, więc koszt się zwróci.

Polinka- trzeba umieć przyjmować komplementy, choć to niełatwa sprawa W każdym razie nie słodzę, a jedynie wyrażam swoje zdanie.
Za pogodę trzymaj kciuki, bo nie chce mi się rana z łózka wstawać, jak wszędzie widzę kałuże i włosy mi się od ciągłej wilgoci kręcą....
Droga do spełnienia 09:36, 26 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Od wtorku podobno lato!
Szkoda, że dopiero od wtorku
Szafirki uwielbiam
Mała Eleczka 09:31, 26 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Ach! Cudne! Uwielbiam, kocham i już nie mogę się doczekać większej ilości granitu u siebie

Gdzie planujesz kostkę?
Co i jak? Nowicjuszka 09:18, 26 kwi 2017

Do góry
No cóż, chyba trzeba znalezc miejsce na normalne owocówki

Dzięki Mirka, że się podzieliłaś wypowiedziami Walerka
Droga do spełnienia 09:11, 26 kwi 2017

Do góry
Trzcinnika możesz podzielić One szybkie w nabieraniu masy

Od wtorku podobno lato!
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:08, 26 kwi 2017

Do góry
Makusia, ja Cię bardzo proszę, nie pisz tak bo się zamknę w sobie Ja i tak mam już cykora gdziekolwiek pisać

Trzymam kciuki za bezdeszczowe dni!

Mała Eleczka 08:58, 26 kwi 2017

Do góry
bleebla napisał(a)

No to coś dla Ciebie mam.

Ach! Cudne! Uwielbiam, kocham i już nie mogę się doczekać większej ilości granitu u siebie

To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:56, 26 kwi 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nabieram doświadczenia. Wczoraj przez pomyłkę dodałam krochmal do roztworu tymolowego. Mam nadzieję, że nie zakłóciłam przebiegu reakcji biochemicznej.

Polinko, z jaką częstotliwością robi się oprysk roztworem tymolowym? Coś doczytałam u Mazana, że robi się go wiosną trzykrotnie w odstępach 14- dniowych. A co potem?
Propionianem co 7 dni?

Haniu najlepiej będzie jak dopytasz Mazana.

Ja HT (zamiannik RT) używam co 7 dni. Czyli pierwszy dzień HT, kolejny PW i po 7 dniach od nowa zaczynam od HT.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:59, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Ewko a może spróbijesz opryskać te cisy skrzypem? Nie wiem jakie masz podejście do gnojówek ale widzę u mnie, że skrzyp robi dobrą robotę
Mam stary, bardzo zabiedzony żywopłot z brabantów. W tym roku dostały już trzy razy oprysk ze skrzypu i po dwóch aplikacjach było widać, że odżywają. Dużo nowych, małych, zielonych przyrostów się pojawiło
Uprzedzę, że gnojówka ze skrzypu smrodem przebija wszystkie gnojówki...

mozna spróbować, nie zaszkodzi .ide dopytac u ciebie co i jak
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:04, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Pozdrawiam małego chemika Ja wczoraj też biegałam z opryskiwaczem

Nabieram doświadczenia. Wczoraj przez pomyłkę dodałam krochmal do roztworu tymolowego. Mam nadzieję, że nie zakłóciłam przebiegu reakcji biochemicznej.

Polinko, z jaką częstotliwością robi się oprysk roztworem tymolowym? Coś doczytałam u Mazana, że robi się go wiosną trzykrotnie w odstępach 14- dniowych. A co potem?
Propionianem co 7 dni?
Mała Eleczka 14:30, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Uwielbiam ogrody z kostką granitowa

Buziaki

No to coś dla Ciebie mam.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:51, 25 kwi 2017

Do góry
Basiu, właśnie mi się skojarzyło, że pominęłam por i seler

Roma- nóżkowo szkrzyniowo i drabinkowo Roma...łatwo powiedzieć

Polinka, jak miło Cię widzieć u siebie! Jesteś niemal legendą na O. i przyznam, że już kilka razy zabierałam się za lekturę Twojego wątku- w wyniku czego pierwsze strony znam baaaardzo dobrze- ale ilość...tak z doskoku zaglądam. Muszę się wziąć za siebie i wreszcie sumiennie poczytać.
Pocieszyłaś mnie bardzo, że może być ten impregnat, bo obawiałam się, że może być szkodliwy dla warzyw, ale z ziemią styczności miał nie będzie. Dziękuję
Na zielonej... trawce :) 13:21, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Piękne zdjęcia pięknego ogrodu Żywopłocik jak od linijki

Jak na pierwsze cięcie nie najgorzej

ps. odbierz priv
Typografia ogrodu 13:19, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Szukam zdjęć Twoich konstrukcji na pranie. Pamiętasz może w którym miesiącu robiliście to łatwiej będzie odszukać
jak powstawała było tutaj.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=1970
Co i jak? Nowicjuszka 13:03, 25 kwi 2017

Do góry
Mirka, jak będziesz miała odpowiedz od MAzana to proszę podziel się Też się nad tym zastanawiam...
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 13:02, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Hmmm, brzozy i miskanty? Masz nawadnianie na rabatach?

A brzozy może 3 szt. Dwie chyba będą dziwnie wyglądać...

Tak, mam nawadnianie.
Trzy może zamieszczę
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 13:00, 25 kwi 2017

Do góry
Hmmm, brzozy i miskanty? Masz nawadnianie na rabatach?

A brzozy może 3 szt. Dwie chyba będą dziwnie wyglądać...
Typografia ogrodu 12:56, 25 kwi 2017

Do góry
Szukam zdjęć Twoich konstrukcji na pranie. Pamiętasz może w którym miesiącu robiliście to łatwiej będzie odszukać
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:53, 25 kwi 2017

Do góry
Dokładnie w takich samych proporcjach używam gnojówek jak Ty
O oprysku Mazan pisał, że są tak samo ważne jak podlewanie. Odżywiamy wtedy część naziemną. Do oprysku stosuje tych samych gnojówek co do podlewania i w takich samych proporcjach

A jeszcze o seslerii miałam napisać W tamtym roku nabyłam małe sadzonki seslerii lśniącej. Wygląda całkiem inaczej od tych najbardziej powszechnych Jest taka sino-srebrzysta, kolor podobny jak lawenda zimą i żdzbła bardzo ostre, sterczące. Jestem ciekawa czy będzie również tak szybko pryzbierać na masie jak pozostałe seslerie.

To sobie popisałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies