Alinko, wiadomo, stożki nie do każdego ogrodu pasują, ale u mnie strzegą wejścia (dwóch strażników) i ten motyw 3 stożków róznej wielkości wymyśliłam jak je kupiłam, postawiłam i tak miało być
Podaję trawki na tej rabacie
Anemanthele lessoniana - trawki czerwieniejące w środku Carex testacea 'Prairie Fire' - rude Carex oshimensis 'Evergold" - biało-zielony
A ja myślę, że na tej rabacie wyłączną gwiazdą powinna być brzoza.. resztę na pniu trzeba wysadzić gdzie indziej do ogrodu.
Niebieskie cyprysiki na pewno w innym miejscu zyskają, zwłaszcza jak podsadzisz je żółtymi roślinami (Juniperus Lime Glow, zurawki z grupy żółtej, wrzośce Golden Starlet). Bonsai z cyprysika żółtego można wysoliterować w trawniku w żwirku, pod nim dać trawki kostrzewy sine co masz na rabacie.
A pod brzozą zrobić kosodrzewiny i wrzosową paletę. plus ewentualnie trawy i berberysy np. Red Pillar.
Bardzo dziękuję za podpowiedź, czy brzozę powinnam przesadzić bardziej do środka tej rabaty czy zostawić tam gdzie jest?
Kondziu, cieszę się, że tak pracujesz ostro, nie martw się koleżankami z pracy, przytnij grzywkę, zmień szalik, to najprostszy sposób bycia zadbanym, a paznokcie ...wsadź do kieszeni
Chyba że w rękawiczkach robisz. Ja tez ale i tak łapki mam zapuszczone.
Danusiu akurat paznokcie mam zadbane bo muszę pracuje z klientem ale jestem nie ogolony mam brodę i wąsy długie włosy i miałem jedną rękę obcięte paznokcie a na drugiej nie bo nie zdążyłem obciąć
Ewalm - mam dużo traw na każdym kroku, futerkowo się zrobiło, to wpływ Sky Garden Gavina
Swiatowy trend też jest taki, bo nawet ogrody duże publiczne w zabytkowych donicach mają np. ostnice (Stipa). Najbardziej zachwyca mnie Hakonechloa i Carex elata "Aurea".
Aniu - musisz mnie odwiedzić koniecznie
Marzenko - wróciłaś, śledziłam twoje zdjątka, i potwora u Bogdy widziałam Lecę do Ciebie i Twojego ślicznego ogrodu
Aga, jak się cieszę, że spodobało się, zamiast kury chyba kwiatki jakieś jutro zakupię, co Ty na to?
Nie to teraz to już przesadziłaś że się spodobało??? Przecież jest BOSKO, ale nie mogę każdego zdjęcia zacytować Czy kura czy kwiatki - mój Boże, przecież i tak będzie BOSKO!!!
Irenko ruch u Ciebie jak na Marszałkowskiej, zawsze tak żartuję jak koło mnie jeżdżą wywrotki. Aktualnie sąsiednia ulica jest robiona, a wczoraj jeździła zamiatarka i tak zamiotła że w szoku byłam Pozdrawiam miło...Miłków
O mamuniu, jakie balety na kamieniach , najpierw czytam a dopiero teraz się melduję- Matka Chrzestna Jejku, na 6 stronie, ale masz powodzenie, a ja dziś robiłam za dwóch, ale się wymordowałam, ale zdrowo się dzięki temu czuję
Mako Chrzestna..... cieszę się, że się zameldowałaś... ale zaintrygowana czym sie dziś budująco umordowałaś, że poleciałam zobaczyć.... Zobaczyłam i ..... znów zrobiłam tylko takie WOOOW.. powietrze ze mnie zeszło........ i postanowiłam rozwalić znów małe co nieco .... i to nie dlatego, że muszę mieć lepiej niż inni.... ja chcę patrzeć na moje i mówić WOOW... Ale M stał na przeszkodzie i brak pomysłu..... Jednak popatrzył na Zimozielony...... i się zgodził wyciąć nawet w pień wszystko przed chałupą...... Od razu humor mi się poprawił..... Zasługa Zimozielonego
A potem przeczytałam PW... i do tej pory ochłonąć nie mogę...... czytałam, czytałam... i zatkało kakao..... jeszcze powietrze ze mnie schodzi.........