Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

betysia 06:54, 12 paź 2012

ja jak zawsze zachwycona wychodze...twoja wrazliwoscia, tym co widzisz i co umiesz pokazac....
cudownego dnia Izus.....
buziam
Evchen 13:49, 12 paź 2012

Izka, jak ja lubię tu zaglądać.. do Twojego jak go nazywasz PrawieOgrodu widzianego oczami Prawdziwej Romantyczki Jakżesz tu nie mieć the Fairy i horysiek?... winobluszcz plecie się i wije.. to Margarytkopodobne cudnej urody ... nazwy nie spamiętam, bo za krótka pamięć wobec skłonności do intensywności przesadzania. Zapamiętuję Szkielety Ogrodu nie Ludów.. Serby i Tuje niegdyś nieznane.. grujeczniki i miłorzęby, które kiedyś pewnie na biologii były omawiane.. no..mchy i porosty nie dawniej jak wczoraj musiałam odświeżyć z Dziecięciem.. więc gdyby ktoś o nibynózkach wspominał, to można do mnie jak w dym.. w terminie do około tygodnia, bo później pamięć wygasa...

Wracając do sedna.. wpadłam żeby pozdrowić
Milka 15:22, 12 paź 2012

Izuś, ja gdzieś tobie zginęłam na azymucie, ty mnie nie; nie było cię, ale juz po kuszeniu czekoladą..przez Marzenkę jesteś i co pokazujesz...rany, kiedy to wszystko urosło, to już ogród jak się patrzy! i nawet te pomarańcze po prostu z tym czubem zachwycają
bociek 12:47, 13 paź 2012

Witaj Dobra Kobieto, co piorem wladasz nieziemsko a jezyk Twoj gietki jako ta witka brzozowa wiosenna pora.
Jako sie miewasz Konstancyjo w ten piekny sobotni dzien. Czy aby Don Adamo grzeczny dla Cie i dla pacholecia? A pachole czy wlos swoj ma w odmiennej barwie i czy matczynego serce nie doprowadza do zgryzot zbyt wielu?
A jakoz Twe kwietne posiadlosci?

Konstancja30 12:55, 13 paź 2012

Madżenko ... bardzo lubię te nową część mnie ... nawet oglądając się wstecz żałuję, że tyle lat beznadziejnie szaro było ... tym bardziej cieszę się, że mi zielona świadomość wzrosła ... wciąż jednak choćby goszcząc w "kiedyś ...." dowiaduję się o istnieniu kfiatków, o których nie miałam pojęcia ... inne zupełnie nieoczekiwanie mnie zachwycają ... jak "kapusta" np ...

Aniu ... prawda, że niesamowite ... można dojrzeć jak się detalicznie okazami dysponuje))) ... w Twoim pieknym ogrodzie tysiąca kfiatków patrzę perspektywicznie ... tu detalicznie ...

Betysia buziam ... przeczytas w poniedziałek po weekendwym odwyku ...

Ewuś ... ja już omal w obłęd nie popadłam ... straciłam grunt pod neuronem już przy "szkieletach ludów" potem było juz tylko gorzej ... jakimś cudem tylko doszłam do jakże cudnie swojskiego pozdrawiam i siem odnalazłam ... pozdrawiam ... mchy i porosty to bułka z masłem ... poczekaj jak dojdziesz do genetyki !!!

Irenko rozrosło !!! ... cud, że w ogóle urosło (z tym w ogóle to mam ort dylemat ale nie podkresla to chyba dobrze ) ... będzie już zawsze we mnie i ze mna nawet na balkonie )))
Madzenka 21:27, 13 paź 2012

No odnalazłaś się
Mnie ta zielona świadomość przesłania cały świat Ja już nic innego nie widzę tylko zielone Jak zdjęcia zabytków robię to tlko z zielonym
Iza czy to już się kwalifikuje do leczenia???
Konstancja30 22:17, 13 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)
No odnalazłaś się
Mnie ta zielona świadomość przesłania cały świat Ja już nic innego nie widzę tylko zielone Jak zdjęcia zabytków robię to tlko z zielonym
Iza czy to już się kwalifikuje do leczenia???

może ... ja zamierzam to jednak w sobie pielegnować i rozwijać )) ... do ostatniej komórki ...

zabytki są jak wehikuł czasu ... odrobina wyobraźni i można podróżować ... ale zielone żyje i je ożywia ... i co wybrać ? ...
Gardenarium 22:18, 13 paź 2012

Ja to nawet hotele pod kątem ogrodowym wybieram

http://www.anouskahempeldesign.com/landscapes/

Zamierzałam tak taras obstawić i kto wie czy tak nie zrobię

Instagram Ogrodowiska
Konstancja30 22:21, 13 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Ja to nawet hotele pod kątem ogrodowym wybieram

http://www.anouskahempeldesign.com/landscapes/

Danusiu ... i jaki to piękny wybór ... ...
Evchen 22:26, 13 paź 2012

Konstancja30 napisał(a)

Ewuś ... ja już omal w obłęd nie popadłam ... straciłam grunt pod neuronem już przy "szkieletach ludów" potem było juz tylko gorzej ... jakimś cudem tylko doszłam do jakże cudnie swojskiego pozdrawiam i siem odnalazłam ... pozdrawiam ... mchy i porosty to bułka z masłem ... poczekaj jak dojdziesz do genetyki !!!

no.. zamotałam.. na karb łopatologii użytecznej to zwalam tj. przemęczenia machaniem łopatą. Ale już śpieszę wyjaśnić: szkielety ogródów oswajam znaczeniowo i projektowo. Bo "szkielet ogrodu" kiedyś mógł mi się skojarzyć ze strachem na wróble co najwyżej, ale teraz.. oj.. teraz to już inna inszość Szkielet, nasadzenia, piętra w ogrodzie, trejaże i pergole - bułka z masłem. Do tego dochodzi znajomość rzeczy - odmiana i gatunek, Serb - że nie tylko znaczy Obcokrajowiec, ale i oswojony Świerk Serbski, Tuja - w odmianach Aurespicata, Brabant i Kórnik. .. Genetyka przy tym to pikuś!