Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 06:59, 02 sie 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Kilka migawek z mojego kwitnącego ogródka
radosne floksy

OOO takiego kolorku nie mam! barzo milutki
Pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 06:33, 02 sie 2013

Do góry
Basiu ,moje floksy taż ładnie sie zagęsciły Musze przesadzić. Wczoraj jak szłam na działkę to zauważyłam u sasiadki inny kolor niż moje.- piękny malinowy. Musowo z nią zrobić muszę-machniom.
pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 01:15, 02 sie 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Pozdrawiam Cię Basiu i podziwiam floksy..

Ewo, ja podziwiałam Twój pomarańczowy I choć na fotce za pomarańczowy nie jest, musicie mi uwierzyć, to wina ostrego słońca

Ja czekam na czerwonego
Mój 4 arowy azyl... 01:09, 02 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
pięknie floksy pokazałas Basiu czy one z roku na rok tworzą, coraz większe kępy?

Irenko, oczywiscie, że się rozrastają.
Ja obecnie dużych kęp nie mam, polikwidowałam, bo mi miejsce było potrzebne
Mój 4 arowy azyl... 01:04, 02 sie 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Śliczne masz floksy, a moje jak co roku mizeroty.
Dalii też Ci zazdroszczę, bo moją najładniejszą skonsumowały ślimaki

U mnie floksy rozlażą się po działce, szczególnie te w kolorku różowawofioletowym, przeszły do mnie od sąsiadów. Mam kłopot z ich usunięciem, bo wciąż odrastają.
Jolu, nie masz czego zazdrościć. W tym roku dalie u mnie marne, kilka rośnie w nieodpowiednim miejscu /za dużo cienia/, inne sama zmarnowałam

Jolu, wybieram się, ale do W-wy Mus
Mój 4 arowy azyl... 00:03, 02 sie 2013

Do góry
Pozdrawiam Cię Basiu i podziwiam floksy..
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:18, 01 sie 2013

Do góry
Super floksy! Co to za trawka?
Ja dzisiaj sobie sprawiłem krwawnik kichawiec
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:29, 01 sie 2013

Do góry
Kilka migawek z mojego kwitnącego ogródka
radosne floksy

złote kule i foksy

floksy z nową rabatą w tle

powojnik, ubiegłoroczny zakup u Szmita, na razie ma tylko jeden kwiatek ale jest kilka paków

Bajkowy ogród Weroniki 21:24, 01 sie 2013

Do góry
Sliczne te floksy z drugiego zdjęcia,zdjęcia z Frank-raju też fajne. Pozdrówka.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:11, 01 sie 2013

Do góry
Lunatykujesz bez księżyca?
Aniu, na łodzi wybraliśmy miejsce blisko środka, żeby bujało w sam raz, ale patrząc na miny tych z przeciwka, myślałyśmy, żeby wskazówki zegara przyspieszały. Z diabelskiego młyna robiłam fotki miniaturom jeszcze bardziej zmniejszonym.
Nie będę zachwalać każdego kwiatka w Twoim ogrodzie, och i ach musi wystarczyć.
Zostawiam Ci floksy 2w1, jak się przyjrzysz.
Mój 4 arowy azyl... 17:41, 01 sie 2013

Do góry
pięknie floksy pokazałas Basiu czy one z roku na rok tworzą, coraz większe kępy?
Mój 4 arowy azyl... 17:40, 01 sie 2013

Do góry
Śliczne masz floksy, a moje jak co roku mizeroty.
Dalii też Ci zazdroszczę, bo moją najładniejszą skonsumowały ślimaki
Miniaturowy ogródek 11:48, 01 sie 2013

Do góry
Tosiu, przesadzaj, one strasznie cierpią na słońcu. w te upały i suszę to mi nawet Southern Comfort spaliło.

Magda, mnie też. Potrzeba matką wynalazku - nie było miejsca, derenie mają super liście, ale kwiaty nie, a floksy tak mi się spodobały... Ja jednak lubię jak coś kwitnie. Sterylny ogród nie dla mnie. Jak się kępa rozrośnie to wywalę i kupię nowe małe. Coś słyszałam, że floksy się i tak po 4-5 latach starzeją i słabo kwitną, trzeba rozsadzać.

Gierczusia, a co Ty tak jedno zdanie na post? Przypomina Ci się coś, jak tylko skończysz, tak jak mojej mamie? Czasem pięć razy pod rząd dzwoni.

Derenia tnę, kiedy popadnie. Jak widzę, że mu gałązki na placyk za bardzo włażą, lub na perukowca to ciach. Teraz muszę go z góry trochę polecieć. Czekałam, aż floksy przekwitną. Bo ja mam na niego plan - chcę taki łukowaty murek za ławką. Tylko jeszcze nie wiem, co on, a właściwie one na to. Będę dyscyplinować cięciem.

Żurawki też kocham, ale niektóre są kapryśne. Nikt nie jest idealny.
W skrzyni 20 jest super, a 2 zdechły nie wiadomo czemu. I nie wiem które, bo wiem, co kupiłam, ale nie wiem, co jest co, nie zaznaczałam przy sadzeniu. Wiosną pomyślę, czy nowe odmiany żurawek (ciągle są jakieś nowe), czy coś innego skradnie mi serce.
O Twoją pytałam, bo chyba się obrażę na Berry Smoothie. Miałam ją w pierwszej wersji ogródka i padła. Teraz mam 4 pod cisem na pniu i najpierw dwie padły znienacka, a teraz trzecia coś nie bardzo, tylko czwarta OK. A wszystkie inne wokół piękne. I dumam, na co ją wymienić. Potrzebuję jakiejś w żywym kolorze, najlepiej z różem. Nie fiolet i nie takie prawie czarne. Wiśniowej Coli nie mam - na zdjęciach w necie mnie nie zachwyciła.

Busz mam, wszystko szaleje. Hosty są wyższe od hortensji prawie. I w tym roku nie robiłam kancików, bo nie widać brzegów. Zresztą, jakoś się przez zimę nie popsuły.

Dla chcącego nic trudnego - my też do Alinki mieliśmy daleko i wiele innych osób. Żeby tylko wolny weekend był.
Mój 4 arowy azyl... 00:10, 01 sie 2013

Do góry
No i ostatnie kwiatki, a mianowicie dalie. U mnie dopiero zaczynają kwitnąć, dwie zniszczyłam, bo za blisko róż rosły

I floksy, na razie dwa, nie mam fotek pozostałych

Bajkowy ogród Weroniki 23:03, 31 lip 2013

Do góry

Róże i rozchodniki, hortensje, surfinie, lilie, liliowce i floksy.

Bajkowy ogród Weroniki 22:53, 31 lip 2013

Do góry
Jest jeszcze taka kosmata o wielkich liściach, niebieskie kulki i białe kwiaty(za białymi liliami). Nic ciekawego.

Jest niebieska, czerwona i bukietowa Teradiva, ale poczekamy na lepsze kwitnienie.

W głębi Teradiva.
Kwitną jeżówki, liliowce i ponownie róże.

Jeżówki.

Liliowce.

Róże i floksy.
Może niedoskonały ale..... 21:56, 31 lip 2013

Do góry
Bylinki
Te z zapachem i kojarzące się z piękną książką " Kwitnące floksy" - Hanna Muszyńska Hoffmanowa

kiedyś coś wysiałam i teraz co rok mam kwiaty ?

to wiadomo

nie jestem fanką wykopywania i przechowywania karp ale ta dalia tak mnie rok temu zachwyciła wielkością, że przechowałam i mam

Tu odpoczywam 20:31, 31 lip 2013

Do góry
No Grażynko prze oglądałam wszystkie strony i się zachwyciła Twoim ogrodem. Piękny, zadbany, wymuskany, dopieszczony,cudny. Masz kobitko gdzie odpoczywać. U Ciebie się upewniłam, że chyba jestem normalna jak zobaczyłam ile zakupiłaś Rh i azalii. Raz a konkretnie. Te roślinki wprowadzają ogromnie dużo pozytywnej energii. Grażynko gratuluję, będę tu wpadać, Ty też wyglądasz na fajną kobietkę. No i floksy dla Ciebie

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:20, 30 lip 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Dajanko, ja podglądam i dobre fluidy Ci zostawiam, choć bez śladu. Ciekawa jestem Twoich wrażeń i zdjęć ze spotkań, czekam cierpliwie. Wiesz, że niewiele brakowało bym zrobiła Ci "najście". Wracaliśmy z Zakopanego, gdzie akurat oglądaliśmy dzięki Mai, ogród Richiego. Były więc rozmowy o O. a mój mąż zadecydował, że pojedzie przez Twoją miejscowość i wszyscy Cię poznamy. Nie robię takich niespodzianek, musiałam skłamać, że namiary do Ciebie zostały w domu. Gdybym taka deklarację usłyszała przed wyjazdem z domu, zapytałabym Ciebie czy będziesz w domu i mam przecież dla Ciebie sadzonkę piwonii...kiedyś musimy się spotkać. Tymczasem pozdrawiam i na O. patrzę jak Ci wszystko ładnie rośnie.

Teraz mi piszesz Weroniko ? nie odżałuję ze byłaś tak blisko i do mnie nie wpadliście Dlaczego nie napisałaś? Jestem zawsze w domu no prawie zawsze i pomimo niespodzianki na pewno bym się cieszyła.Zobaczyłabyś ten mój teren z czym walczę ,doradziłabyś coś a ja poczęstowałabym was czy chata bogata .Następnym razem napisz jeśli będziesz w pobliżu A Kajtuś był z wami? Moli też byłaby szczęsliwa. Oj Weroniko masz żółtą kartkę ode mnie za to hi.U Alinki hmm jeszcze widzę jej ogród,Alinkę twarze gości i jeśli o mnie chodzi to tak jak już gdzieś napisałam spotkanie było dla mnie najpiękniej spędzonym weekendem co najmniej od dwóch lat ..Będą zdjęcia lecz dopiero po usunięciu awarii Do środy Danusia prosiła nie wklejać zdjęć więc się stosuję do prośby . Twoje floksy a moje Weronki tak się rozrosły ze mam ciebie już na dwóch rabatach Mam też od Alinki rozplenice już wsadziłam,na razie do dużej donicy .Jeszcze coś mam od Agusiu z Jurajskiego coś co rośnie przy różach .zgadnij co to? Jesteście obecni w moim przyszłym ogrodzie czy tego chcecie czy nie .Mam podejście do takich spraw iście sentymentalne dlatego cieszę się z każdego korzonka od was Nie mam wiele Weroniko ale to co mam naprawdę pięknie mi rośnie .Dzisiaj ujrzałam rozkwitłe juz pąki limki ależ są efektowne Siadam na schodach i sie na nie gapię.Pozdrawiam cie miło Weroniko
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 15:05, 29 lip 2013

Do góry

Tak wyglada mój miłorząb

Białe floksy stoją na baczność i im nic nie dolega

Dzisiaj słońce dało nam trochę odpocząć i okulary można odłożyć i basen przykryć. Dziś chlapania nie będzie, chyba, że pod wodą z chmurki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies