Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:47, 27 mar 2015

Do góry
popcorn napisał(a)

to sie ciesze niezmiernie!! Przepiekny jest!!! Na siewki pelnych bym chuchala i dmuchala!! Ciekawa jestem co z nich wyrosnie.

milego dnia!!!

Karola.. patrz na siewki po lewej z pełnego (wszytko co zielone).. innych ciemierników w tym miejscu nie ma.. to musi być ten Kupowany w zeszłym roku i jako jedyny zakup zeszłoroczny jest pokażny.. reszta w pierwszym sezonie jest marna, a ten szaleje. Kwitł nawet jesienią i bałam się czy zakwitnie wiosną

Pikniusi

O siewki zadbam jak o dobro narodowe
W cieniu - zacieniona 11:46, 27 mar 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
No i zobaczyłam te Twoje sławetne stelaże. Byłam ciekawa, kiedy je pokażesz.
Szukałam w necie podobnych, ale bez skutku.
Basiu...nie sławne,ale bardzo wygodne.Mam rośliny pod ręką i w jednym miejscu.Tylko codziennie zmieniam położenie.Wygodne do wietrzenia.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:44, 27 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
TO ty na dwie taczki lecisz?

Tak.. jak się robi przerzucanie z flanki na flankę to i trzecia by się przydała.
W jednym czasie muszę mieć wykopane dwie rośliny
Prymulka samosiejka rośnie dobrze

Wszędobylskie fiołki też.. piele je uparcie a i tak są .. nawet w kostce brukowej ..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:41, 27 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie wczoraj w słońcu 20 było tylko wiatr chłodny wiał momentami. Dzisiaj leje że aż miło. Ruszy wszystko z kopyta teraz

U mnie wczoraj to tyle w cieniu było Dziś cieplej.. to lato.. i patrz co się porobiło
To tegoroczne !!!

Prymulki mi w gruncie kiepsko rosną tak je lubię ...
Twoje prymulki jeszcze żyją i nawet 1 kwiatuszek się pojawił.. liczę że się rozrosną ..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:38, 27 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Czyli po niebieskie granulki juz czas sie udać. Od dwoch lat systematycznie sypie i jakos je ograniczyłam, ale tej wiosny ilosć jaj mnie zatrowyżla, są dosłownie wszędzie. Co je zjada? Moze trzeba jakiegoś naturalnego wroga slimaków do ogrodu wpuścić? Ale chyba żadna żaba takiej ilosci nie podoła...

Moja stellata ledwie pęka a forsycje już dawno kiwtną. Ciekawe

Rózanka w obwódce bukszpanowej z krokusami zachwyca!

Dziękuję w imieniu różanki.. potem wygląda to okropnie Będą zmiany.
Moje forsycje w pąkach.. obejrzałam, ale już kolor zaczyna się pojawiać.
Za to róże w liściach!!! Mus pociachać i to szybko. Tylko te zapowiedzi deszczu ze śniegiem oraz brak czasu powstrzymują. Mówiłam że carexy Gold Fountains mam ochotę wyciepać bo paskudne po zimie.. listę co się da przesadzić pod brzozę zrobiłam.. widziałam już wolne miejsce na bylinówce pod coś innego.. (o zgrozo... chciałam tam dać niziutkie róże typu Pashmina). I z planów nici. Trawka cały zeszły sezon stała w miejscu, po zimie obraz nędzy i rozpaczy.... wczoraj ją podeszłam wyciepać, a tu w środku zieloniutke kłosy w ilości ogromnej!! Czyżby zanosiło się, że to będzie jedna z najpiękniejszych traw w ogrodzie tego typu??? Przycięłam końce i zostawiłam.. zobaczę co odbije.. na foto nie widać ile liści idzie.. ale naprawdę duuuuzo. I taka piękna seledynowa zieleń. Te w środku to nowe przyrosty.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:30, 27 mar 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
Witam doświadczoną ogrodniczkę i przychodze po pomoc - szukam bukszapnów sprawdzonych kopanych - doniesiono mi że może masz jakieś namiary ?
Dziękuję z góry

Poszło na PW... może dojdzie i się nie roztopi.. bo u nas dziś na termometrze mam +22 stopnie!!! Zanosi się na deszcz i dobrze.. jak spadnie to ogród podleje bo sucho strasznie.
I trawka się zazieleni bo na razie szara.. brzydka

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:25, 27 mar 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

Od takiej strony cię jeszcze nie znałam

To znaczy z jakiej???? Że czasami ubieram się kościołowo???? Czasami muszę, ale to nie jest moja wola tylko konieczność.
Poza tym do moich pojazdów pasują dresy Wczoraj porzucone stoją sobie na środku trawnika ..

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:25, 27 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Dzisiaj małe sprawozdanie z rewolucji w odwrotnym kierunku

Było 2014r.

Jest

Bardzo oryginalne podejście.
Czekam na "będzie" i pytam o nazwę dokładna tego smukłego cisa.
Mój kawałek planety 11:14, 27 mar 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Znalazłam takie zdjęcie z wiosny 2014, sadziłam je jesienią 2013,
zaraz usunę

ten łysy był właśnie najgorszy, niewiele różnił się od stanu na zdjęciu, może miał trochę więcej listków. Jak przyszły to siedział w nim ślimak, myślałam że to on go tak opitolił. Okazało się, że to Cylindrocladium buxicola.

i reszta się tym zaraziła ? ...
Do raju daleko - u Ewy 11:11, 27 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dziękuję, Irenko, za miłe słowa

To moje patyczaki

Przepikowana stipa

I dwie szklarenki - w jednej stpia, w drugiej ostróżka

Bardzo elegancko to wygląda, ale radzę ci te patyki od razu do gruntu dać, naprawdę szybciej pójdą i bardziej pewne, że się ukorzenią. Moje wszystkie w gruncie, już w pąkach i zaczynają pojedyncze listki wychodzić, co rok tak robię i prawie 100% sie udaje
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 11:00, 27 mar 2015

Do góry
lorak napisał(a)
Witam,
Trawa przed aeracją wyglądała tak:

A tak po

Nie wiem czy za ostro nie pojechałem, w każdym razie wczoraj posypałem saletrą azotową dzis chciałem dosiać trawę.
I pytanie czy z tym sianiem to nie za wcześnie ?
Za trzy tygodnie chciałem dorzucić Yara mila complex mam nadzieje że nowej trawie nie zaszkodzi

Dzięki z góry za komentarze lub uwagi ...

Co do uwag, to czynność pielęgnacyjna którą wykonałeś to wertykulacja a nie aeracja.
Właśnie w następnej kolejności powinieneś rozluźnić i napowietrzyć glebę ponieważ jest bardzo mocno zbita.
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 10:38, 27 mar 2015

Do góry
Groszek pachnący
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:15, 27 mar 2015

Do góry
Magnolia pęka

ostnica samosiejka się zieleni

Jednym słowem WIOSNA przyszła

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:12, 27 mar 2015

Do góry
Pierwszy hiacynt już kwitnie

a inne grubachy też się szykują

Czosnki szaleją

Podziwiałam u was pąki na żonkilach,a ja tez juz mam

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:05, 27 mar 2015

Do góry
Polatałam dzisiaj po moim ogródeczku i też znalazłam panosząca się na całego wiosnę
Moje żółtaski,jako ostatnie zakwitły

Bratek miniaturki samosiejki

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:53, 27 mar 2015

Do góry
Deszcz popadał w nocy, mam nadzieje nawóz się rozpuścił i roślinki zaczną rosnąć jak szalone

Przedwczoraj wyjęłam z garażu moja mini szklarenke (której przydałoby się malowanie) i do rolek po papierze wysiałam bob i groszek. Te w gruncie jeszcze się nie pokazują... (groszek kiełkuje w skrzyni), na razie.

Tymczasem na parapecie
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 09:46, 27 mar 2015

Do góry
Niedawno kupiłam kilka bylin. Hosty,hakonę i kocimiętkę.Zastanawiałam się czy cokolwiek wyrośnie z tej suchej szczeciny

A tak teraz wygląda moja hakonechloa all gold

I hosty mają kły

I teraz mam dylemat,czy to wysadzić do ogrodu?
Aktualnie rosnące w ogrodzie hakony nie dają jeszcze znaku życia,hosty też.
Mój ogród nad rzeką... 09:39, 27 mar 2015

Do góry

Sadzonki cisa mają po ok 50 cm, widać skalę przy wózku.

A to moje dzisiejsze zakupy
Pod Laskiem 09:27, 27 mar 2015

Do góry
T studnie może na środek i kreg odbudowany kamieniem
Mój ogród pod górkę... 09:23, 27 mar 2015

Do góry
A tu co ma być?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies