Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Piotr_ 22:30, 05 maj 2015

Ehhh i widzisz po odwiedzinach u cb jutro przerabiam rabate u siebie i czy to jest madre hehe
07_Rene 22:30, 05 maj 2015

Ale miałaś gada w ogródku U siebie też kiedyś widziałam, ale na szczęście się nie zadomowił
Mala_Mi 22:47, 05 maj 2015

Piotr_ napisał(a)
Ehhh i widzisz po odwiedzinach u cb jutro przerabiam rabate u siebie i czy to jest madre hehe

Mój kociokwik Cię zainspirował do robienia też takiego szaleństwa ????
Piotr_ 22:52, 05 maj 2015

Hehe niewiem co mnie inspiruje ale czas na zmiany chyba muszę zlikwidować jedną rabatę przerobić ją na proste brzegi bo niemogę dojechać traktorkiem tak a mam do koszenia kawał
A mam trawy do podziału też i tak sobie cos zainspirowałęm w głowie zobacze co wyjdzie foto u mnie tej rabaty do zmiany
Manalena 23:17, 05 maj 2015

A po pozostawieniu cebulek na kolejny rok kwiaty tulipanów masz drobniejsze niż na początku? Mnie jakos też nie uśmiecha się wykopywanie ich w czerwcu. Można na jesień dosadzić nowych.

Mam pytanie co do magnolii: czy Promanalem mogę opryskać jeszcze teraz? A z tego co zrozumiałam to nastepny oprysk zrobić Ortusem,a potem Magnusem - kiedy dokładnie powtarzasz oprysk i w jakim odstepie czasowym?
Dziękuje za rady
Manalena 23:22, 05 maj 2015

Doczytałam teraz,że na Promanal już za póżno- zalecaja do połowy kwietnia -przed kwitnieniem.
marzena 23:24, 05 maj 2015

fajne fotki z zaskrońcem...też miałam u siebie w małym stawku 2 sztuki...
no, zaskroniec też musi sie żywić...
dzisiaj jadąc po asfalcie widziałam jakiegoś węża, być może też to był zaskroniec, po prostu sie wygrzewał na mało ruchliwej drodze...

piękne tulipany u Ciebie, te co określiłaś, że mają 'trupi kolor'są barzdo ładne i kolor ( dla mnie taki trochę przytłumiony fiolet ) i kształt
Mala_Mi 01:48, 06 maj 2015

Aga napisał(a)
Własnie nie chciałam u ciebie wklejac bo nie wiem czy tak mozna .Ale ok ja pozwalasz to pytam .Mam dwie rabaty i kompletnie nie wiem co posadzic na nich sa rosliny ze tak powiem przypadkowe .

Aga.... to nie pytanie, a dość obszerna pomoc...

Aby coś zaproponować musiałabym poznać co lubisz, jakie rośliny preferujesz, jaki styl ci leży, jak duża ta rabata, dokładnie co tam rośnie.. a to zajmuje czas.. to nie robota na 15 minut czy godzinę.. a ja ostatnio cierpię na totalny brak czasu. Nie gniewaj się, ale nie przegryzę się przez te wszystkie dylematy. Mam tyły w ogrodzie, tyły w pracy , tyły w domu i życiu rodzinnym.
Szybkie pytania nie mam problemu... ale ja po pracy jak kończę to już jestem zgon.

Jak coś ci dziewczyny pomogą, jak coś rozrysujesz to napisz u mnie bym rzuciła okiem u Ciebie i swoje uwagi dała.. zajrzę.. ale .. na razie jestem z doskoku.

Kolory na dobranoc ..

Mala_Mi 02:00, 06 maj 2015

Manalena napisał(a)
A po pozostawieniu cebulek na kolejny rok kwiaty tulipanów masz drobniejsze niż na początku? Mnie jakos też nie uśmiecha się wykopywanie ich w czerwcu. Można na jesień dosadzić nowych.

Mam pytanie co do magnolii: czy Promanalem mogę opryskać jeszcze teraz? A z tego co zrozumiałam to nastepny oprysk zrobić Ortusem,a potem Magnusem - kiedy dokładnie powtarzasz oprysk i w jakim odstepie czasowym?
Dziękuje za rady

Wszystkie nowe tulipany są gorsze... nie wiem dlaczego, ale są jakieś jednorazowe.

Na promanal za późno.. przed liśćmi się pryska i przed kwitnieniem.

Inne środki to ja stosuję jak widzę, że przędziorki się pojawiły.. obserwuję ogród. Jak coś się dzieje z liśćmi to możesz opryskać teraz Ortusem (zalecają by w sezonie tylko raz go używać). A potem za 2 tygodnie Magusem.

Mala_Mi 02:02, 06 maj 2015

Reszcie życzę kolorowych snów..