Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:02, 09 cze 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
Madżenko pytałaś u Madzi o giełdę - trochę na razie bidnie

Lubię Twój przystrzyżony busz podziwiaćWydaje mi się, że Sebek dobrze radzi, przywrotnik w tym miejscu zaokrągliłby i rozjaśnił rabatę z tej strony.

Poczekam chwilkę bo w tym miejscu posadziłam niebieskie carexy - frosted lub amazon, kupione na giełdzie jako NN. Rośnie tam też rozplenica little bunny , ale mnie denerwuje, bo nie może wystartować....za trawami posadziłam tojeść.....
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:35, 08 cze 2014

Do góry
Ta rozplenica rubrum zdaje się nie zimuje u nas.
Ale jest piękna!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:31, 08 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A tu rozplenica little biy nie rośnie t wsadziłam carex NN albo frosted albo amaozon, czas pokaże który.

Toż to idealne miejsce na przywrotnik! Do róż pasuje idealnie i taki żółtek fajnie rozjaśni to miejsce jednak co nie posadzisz i tak będzie cudnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:33, 08 cze 2014

Do góry
Szalwia w buszu kwitnie.... oj za gesto, oj bedzie do przeróbki, oj!

Buchanani w nogach trzemiliny po cięciu odrasta... nie powinnam jej ciąć..

A tu rozplenica little biy nie rośnie t wsadziłam carex NN albo frosted albo amaozon, czas pokaże który.

I bukszpan variegata poczochrany ... żurawki posadzone w stołówce opuchlakowej na razie się trzymają
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:08, 08 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Białe gerbery (bo to chyba one?) piękne, takie subtelne (czy to wieloletnie?). Tojeść purpurowa, rozplenica wertigo i cudowne kłosy stipy - ogród i fotki majstersztyk, ślicznie

Wieloletnie, podobno zimują, ale pewnie w Holandii, a u nas? zobaczymy. Widziałam wiosną ogród w Holandii z gerberami, kolorowymi, a ja zachorowałam na subtelnie białe i są
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:47, 08 cze 2014

Do góry
Białe gerbery (bo to chyba one?) piękne, takie subtelne (czy to wieloletnie?). Tojeść purpurowa, rozplenica wertigo i cudowne kłosy stipy - ogród i fotki majstersztyk, ślicznie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 17:09, 06 cze 2014

Do góry
Bociusiu,
dzisiaj zajrzałam do szkółki w lesie.
Trawki są ale jeszcze mały wybór.
Kupiłam miskanty ML, były jeszcze miskanty Adagio i Variegata. Na Gracillimus trzeba jeszcze około tygodnia poczekać. Rozplenica tylko Vertigo. I jeszcze pampasowa. Turzyc brak.
Wszystkie trawy piękne i ceny jak dla mnie OK.
Foto ML u mnie.
pozdrawiam
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 23:17, 05 cze 2014

Do góry
Dzisiaj kupiłam:
- 2 rh Nova Zembla kwitnące już z masą pączków,
- 3 szt rozplenica Rubrum,
- 1 szt głogownik Red Robin,
- 1 szt Miskant Zebrinus,
- 1 szt Miskant Graziella,
- 8 szt Lawenda Hitcote,
- 12 szt żurawek Peach Flambe,
- 3 szt żurawki Electra,

tak je na szybko wieczorem ustawiłam, obrzeża tylko do przymiarki

czegoś mi rakuje na rabacie, jakoś tak pustawo...

rabata będzie wysypana korą

co moge dołożyć?
marzy mi się turzyca ice dance, Hakonechloa All Gold, albo turzyca kaga nishiki, nie wiem - prosze o pomoc!!!

dziś z tego przejęcia całą noc nie będę spała
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:49, 05 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
A ja się różami Twoimi zachwycam
Zresztą u Ciebie zawsze jest co oglądać

Ściskam Irciu

Kasiu, fajnie, ze zaglądasz, bo ja ostanio miałam dyżury wnusiowe i nie dało się oka z nich spuścić..zwłaszcza z Damiankado tego uparciuch, musi być na jego i basta!a potem ciut zaległosci i padałam!

w końcu ta moja rozplenica vertigo ciemnieje, ale muszę hostom oberwać liście, bo mi je zrasta, a nie chcę już 3 raz przesadzać!
róża Angela i Cardinal

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:06, 04 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Donice skomponowane ślicznie, ta rozplenica z donic to normalnie zimuje czy też jednorocna jest?

Umbry sliczne i bardzo pasuja do twojego domu, płotu........nie moge sie doczekac jak to przedpłocie dokonczysz robić, wyobrazam sobie jakie bedzie piekne.......no i miejsce po zawijasku też na pewno nas zauroczy.....czekamy...
Małgosiu te rozplenice nie zimują, trzeba je traktować jak jednoroczne.
Sama jestem ciekawa przedpłocie póki co pada pada i pada. Dzisiaj w desperacji kaptur na głowę założyłam, ale niedługo potem wróciłam zmoczona
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:44, 03 cze 2014

Do góry
Donice skomponowane ślicznie, ta rozplenica z donic to normalnie zimuje czy też jednorocna jest?

Umbry sliczne i bardzo pasuja do twojego domu, płotu........nie moge sie doczekac jak to przedpłocie dokonczysz robić, wyobrazam sobie jakie bedzie piekne.......no i miejsce po zawijasku też na pewno nas zauroczy.....czekamy...
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 07:56, 03 cze 2014

Do góry
Normalnie focha robię na niektórych sprzedawców na allegro! wysyłam zapytanie o coś co sprzedają, a odpowiedź którą dostaję jest jak w sklepach z mięsem w latach 70 czy 80! Można tą samą wiadomość przekazać ale w inny sposób.. No cóż, wygląda na to że u tego kogoś nie zamówię nic i już! Jego strata.

a na rośliny z alledrogo wydałam już majątek, większość pójdzie do rodziców, bo u mnie pomału nie ma miejsca... a tym co są trzeba zostawić miejsce na rozrośnięcie się

Czy w Polsce [kieleckie] rozplenica przemarza zimą? bo o stipie już wiem
Roztoczańskie klimaty 18:48, 02 cze 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
Tutaj chciałabym wyciąć z jałowca kwadraty i pomiędzy posadzić w kwadracie jakieś inne rośliny....czyli dywan z jałowca w formie kwadratu i dywan z ??????....... W formie kwadratu ...co można wsadzić z jałowcem w szarym odcieniu....myślałam o rozplenica może ??? Jak myślicie????a w środku jałowiec strzelisty

Zetka a może dasz tawułki Arendsa kwitnące na różowo lub biało co do rozplenica po kilku latach trzeba ja odmłodzić bo środek robi się pusty ,przynajmniej tak jest u mnie
pięknie u Ciebie
Roztoczańskie klimaty 17:43, 02 cze 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
Tutaj chciałabym wyciąć z jałowca kwadraty i pomiędzy posadzić w kwadracie jakieś inne rośliny....czyli dywan z jałowca w formie kwadratu i dywan z ??????....... W formie kwadratu ...co można wsadzić z jałowcem w szarym odcieniu....myślałam o rozplenica może ??? Jak myślicie????a w środku jałowiec strzelisty

a nie fajniej by wyglądało coś żółtego? np trzmielina mogłabyś ciąć na tę samą wysokość lub hakone takie potargane dla kontrastu? albo żurawki...
Roztoczańskie klimaty 16:17, 02 cze 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:29, 01 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

tu linkowałam ...."..."

Anuś jak dzwoniłaś byłam "uziemina" ... konretnie białe misie mnie uziemiały ... ... za to tło dla ławeczki z misiów już jest ... ice dance przeszła (bynajmniej nie sama na stronę cienia ... dostała za się zurawkę coś jak bordo a nad tym Phantom sobie króluje ... boczkiem boczkiem dwa miskanty i jedna hosta co chyba wyleci ) ...

przed jezówki wsadzone zgodnie z wiadomą inspirancją wcisneła się rozplenica !!! )))) no musiałam )))

Z pinta oglądałam ale nieuważnie

A twego posta po prostu przegapiłam.. pisałyśmy równocześnie.. potem doszły pomiędzy inne wpisy i nie cofnęłam już stronki.. sorki
Ice Dance w cieniu będzie ładniejsza.. a lawenda w słoneczku będzie cudna.. w końcu lawenda to Twój znak "firmowy" z cegła i różą.. i to Twój motyw przewodni..... konsekwencja musi być.. od lenijki

Patrzę na moja różankę i... coś mi nie gra... wiem, że pójdzie wiosną do demolki... tylko co zrobić z różami???? Bo pomysły mam różne.. kwadratowe i podłużne.. tylko zawsze kwestia co zrobić z tym co nie pasi... Tu ma być uporządkowany chaos.. a jest tylko chaos...
Prezentacja w różnych odsłonach... i kilka pomysłów mam. tylko co M na to.... fajna rabata bo można chodzić wokół niej.... Bonice jeszcze nie zaczęły.. jednak one są dużo późniejsze..

Wnioski z okrążania rabaty:
-za gęsto, bo pomiędzy różami brak miejsca na byliny.. brakuje mi tu wypełniaczy, rabata za cieżka będzie od róż..
-wyższy rząd za bonicami za bardzo różnorodny, Comte sie pokłada, a Queen stoi sztywna jak pal Azji... albo jedno albo drugie..
- niski rząd powinien być z samych Bonic, a u mnie jak zwykle pomieszane.. i pastella tu kompletnie nie pasuje...
- de Resht... miałam być z róży zadowolona a nie jestem.. pasuje ją samotnie gdzieś.... i obsadzić bylinami. trochę sie może widok poprawi....

I teraz było wielkie UFFFF bo co i gdzie???? Najchętniej rabatę bym zrobiła w L...... ale chłop mnie chyba z rodziny wypisze..
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:07, 01 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

[b]Konstancja
- gdzie ten rozmaryn??? bo nie mogę znaleźć.. i przyznam sie , że nie wiem jak wygląda rozmaryn.. za to wiem jak wygląda kocimiętka.. miałam swoja ciąć...

tu linkowałam https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=2511

a znalazłam to jeszcze raz

http://www.pinterest.com/pin/303711568592929397/

http://www.pinterest.com/pin/303711568592929384/

Anuś jak dzwoniłaś byłam "uziemina" ... konretnie białe misie mnie uziemiały ... ... za to tło dla ławeczki z misiów już jest ... ice dance przeszła (bynajmniej nie sama na stronę cienia ... dostała za się zurawkę coś jak bordo a nad tym Phantom sobie króluje ... boczkiem boczkiem dwa miskanty i jedna hosta co chyba wyleci ) ...

przed jezówki wsadzone zgodnie z wiadomą inspirancją wcisneła się rozplenica !!! )))) no musiałam )))
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:58, 31 maj 2014

Do góry
Tylko u mnie jest rozplenica niska na dolnej rabacie, potem na górnej jest hochla zielona i jeżówki... a normalna rozplenica jest na lewej rabacie... ale jak się patry z tarasu to widać i jeżówki i rozplenicę..
Znalazłam jeszcze takie..

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:36, 30 maj 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
Ewelinko faktycznie masz sporo rożnych trawek czy możesz rozszyfrować ich nazwy

I dla mnie to się przyda Trawy u mnie
stipa
carex evergold
carex variegata
carex prairie fire
carex comans bronco
carex pendula
carex brunea jenneke
Turzyca elata Aurea
Carex morrowii 'Ice Dance
rozplenica japońska hameln
morning light
zebrinus
miskant chinski gracillimus
buchananii
kostrzewa golden taupee
hakone
frosted curls

o żesz orzeszek.... ale tych traw wyszło! nawet nie sądziłam że aż tyle ich mam! a i tak pewnie o czymś zapomniałam
Roztoczańskie klimaty 14:54, 30 maj 2014

Do góry
Zeta napisał(a)

Niop jeszcze mnie czeka żywopłock z cisa ale to już na jesień i rozplenica wokół kulek cisowych hahah

No itd bo nie sądzę aby to był koniec...ta choroba nigdy się nie kończy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies