Poczekam chwilkę bo w tym miejscu posadziłam niebieskie carexy - frosted lub amazon, kupione na giełdzie jako NN. Rośnie tam też rozplenica little bunny , ale mnie denerwuje, bo nie może wystartować....za trawami posadziłam tojeść.....
Wieloletnie, podobno zimują, ale pewnie w Holandii, a u nas? zobaczymy. Widziałam wiosną ogród w Holandii z gerberami, kolorowymi, a ja zachorowałam na subtelnie białe i są
Bociusiu,
dzisiaj zajrzałam do szkółki w lesie.
Trawki są ale jeszcze mały wybór.
Kupiłam miskanty ML, były jeszcze miskanty Adagio i Variegata. Na Gracillimus trzeba jeszcze około tygodnia poczekać. Rozplenica tylko Vertigo. I jeszcze pampasowa. Turzyc brak.
Wszystkie trawy piękne i ceny jak dla mnie OK.
Foto ML u mnie.
pozdrawiam
Kasiu, fajnie, ze zaglądasz, bo ja ostanio miałam dyżury wnusiowe i nie dało się oka z nich spuścić..zwłaszcza z Damiankado tego uparciuch, musi być na jego i basta!a potem ciut zaległosci i padałam!
w końcu ta moja rozplenica vertigo ciemnieje, ale muszę hostom oberwać liście, bo mi je zrasta, a nie chcę już 3 raz przesadzać!
róża Angela i Cardinal
Małgosiu te rozplenice nie zimują, trzeba je traktować jak jednoroczne.
Sama jestem ciekawa przedpłocie póki co pada pada i pada. Dzisiaj w desperacji kaptur na głowę założyłam, ale niedługo potem wróciłam zmoczona
Donice skomponowane ślicznie, ta rozplenica z donic to normalnie zimuje czy też jednorocna jest?
Umbry sliczne i bardzo pasuja do twojego domu, płotu........nie moge sie doczekac jak to przedpłocie dokonczysz robić, wyobrazam sobie jakie bedzie piekne.......no i miejsce po zawijasku też na pewno nas zauroczy.....czekamy...
Normalnie focha robię na niektórych sprzedawców na allegro! wysyłam zapytanie o coś co sprzedają, a odpowiedź którą dostaję jest jak w sklepach z mięsem w latach 70 czy 80! Można tą samą wiadomość przekazać ale w inny sposób.. No cóż, wygląda na to że u tego kogoś nie zamówię nic i już! Jego strata.
a na rośliny z alledrogo wydałam już majątek, większość pójdzie do rodziców, bo u mnie pomału nie ma miejsca... a tym co są trzeba zostawić miejsce na rozrośnięcie się
Czy w Polsce [kieleckie] rozplenica przemarza zimą? bo o stipie już wiem
Zetka a może dasz tawułki Arendsa kwitnące na różowo lub biało co do rozplenica po kilku latach trzeba ja odmłodzić bo środek robi się pusty ,przynajmniej tak jest u mnie
pięknie u Ciebie
Tutaj chciałabym wyciąć z jałowca kwadraty i pomiędzy posadzić w kwadracie jakieś inne rośliny....czyli dywan z jałowca w formie kwadratu i dywan z ??????....... W formie kwadratu ...co można wsadzić z jałowcem w szarym odcieniu....myślałam o rozplenica może ??? Jak myślicie????a w środku jałowiec strzelisty
A twego posta po prostu przegapiłam.. pisałyśmy równocześnie.. potem doszły pomiędzy inne wpisy i nie cofnęłam już stronki.. sorki
Ice Dance w cieniu będzie ładniejsza.. a lawenda w słoneczku będzie cudna.. w końcu lawenda to Twój znak "firmowy" z cegła i różą.. i to Twój motyw przewodni..... konsekwencja musi być.. od lenijki
Patrzę na moja różankę i... coś mi nie gra... wiem, że pójdzie wiosną do demolki... tylko co zrobić z różami???? Bo pomysły mam różne.. kwadratowe i podłużne.. tylko zawsze kwestia co zrobić z tym co nie pasi... Tu ma być uporządkowany chaos.. a jest tylko chaos...
Prezentacja w różnych odsłonach... i kilka pomysłów mam. tylko co M na to.... fajna rabata bo można chodzić wokół niej.... Bonice jeszcze nie zaczęły.. jednak one są dużo późniejsze..
Wnioski z okrążania rabaty:
-za gęsto, bo pomiędzy różami brak miejsca na byliny.. brakuje mi tu wypełniaczy, rabata za cieżka będzie od róż..
-wyższy rząd za bonicami za bardzo różnorodny, Comte sie pokłada, a Queen stoi sztywna jak pal Azji... albo jedno albo drugie..
- niski rząd powinien być z samych Bonic, a u mnie jak zwykle pomieszane.. i pastella tu kompletnie nie pasuje...
- de Resht... miałam być z róży zadowolona a nie jestem.. pasuje ją samotnie gdzieś.... i obsadzić bylinami. trochę sie może widok poprawi....
I teraz było wielkie UFFFF bo co i gdzie???? Najchętniej rabatę bym zrobiła w L...... ale chłop mnie chyba z rodziny wypisze..
Anuś jak dzwoniłaś byłam "uziemina" ... konretnie białe misie mnie uziemiały ... ... za to tło dla ławeczki z misiów już jest ... ice dance przeszła (bynajmniej nie sama na stronę cienia ... dostała za się zurawkę coś jak bordo a nad tym Phantom sobie króluje ... boczkiem boczkiem dwa miskanty i jedna hosta co chyba wyleci ) ...
przed jezówki wsadzone zgodnie z wiadomą inspirancją wcisneła się rozplenica !!! )))) no musiałam )))
Tylko u mnie jest rozplenica niska na dolnej rabacie, potem na górnej jest hochla zielona i jeżówki... a normalna rozplenica jest na lewej rabacie... ale jak się patry z tarasu to widać i jeżówki i rozplenicę..
Znalazłam jeszcze takie..