Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

"Niezdecydowana ogrodniczka" 20:10, 21 sie 2014

Do góry
Najszybciej zasłonisz ścianę szmaragdami . Można już większe zakupić. Powojniki raczej musisz przesadzić bo zasłonięte nie dadzą rady. Wianek piękny Pozdrówka
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 20:52, 19 sie 2014

Do góry
Martuś wianek piękny Pozdrówka
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:35, 18 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
ty łajzo Madziowata ja ci dam kraść,
ps. nawet pamiętam że to Ty ukradłas mi piekny wianek od anity w nocy z drzwi tak bez cienia wstydu bez grama zażenowania [

Oj...a skąd wiedziałaś!?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:31, 18 sie 2014

Do góry
ty łajzo Madziowata ja ci dam kraść,
ps. nawet pamiętam że to Ty ukradłas mi piekny wianek od anity w nocy z drzwi tak bez cienia wstydu bez grama zażenowania
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 17:56, 14 sie 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Olu u mnie słonecznie dziś. Tylko wczoraj padało z czego się bardzo cieszę. Padało do 18 a potem wyszło słonko i mogliśmy z Synkiem wybiegać się przed snem

No właśnie Irenko u mnie też ta chwastnica ale czytałam, żeby często kosić i nie dopuścić do wysiania nasion to z czasem wyginie. Cóż Ty na to?

Małgoś szkoda tylko, że czarodziejskiej różdżki brak

Tusialko wychodzi na to że różdżką są Twoje ręce

Wianek udał się super! Zdolna siostrzyczka

Pozdrawiam serdecznie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:57, 14 sie 2014

Do góry
Welka napisał(a)
Zasiedziałam się trochę u Ciebie, bo dawno mnie nie było, bardzo ładne zmiany, ale chyba wianek najbardziej mi się spodobał. Uwielbiam Twoje poczucie humoru, dwie krople florovitu już gdzieś wyczytałam, ale to ostatnie ostrzeżenie

Tak czasem mi się coś uda wyklecić dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:24, 14 sie 2014

Do góry
Piękny ten wianek, dojrzałe lato i powiew jesieni
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:57, 14 sie 2014

Do góry
Ale masz zdolną siostrę, wianek bardzo klimatyczny. Ogród pięknieje i cudne zdjęcia robisz.
Chwasty są do ogarnięcia, systematycznośc niszczenia to ich jedyny wróg. Potwierdzam, bo u mnie się to sprawdza, oczywiście rozrastanie roślin też w tym pomaga, ale to już wiesz. Ja nie stosuję w ogóle chemii...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:53, 14 sie 2014

Do góry
Zasiedziałam się trochę u Ciebie, bo dawno mnie nie było, bardzo ładne zmiany, ale chyba wianek najbardziej mi się spodobał. Uwielbiam Twoje poczucie humoru, dwie krople florovitu już gdzieś wyczytałam, ale to ostatnie ostrzeżenie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:24, 13 sie 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Piękne zdjęcia, jak zawsze.
Czy wszystkie hortensje bukietowe przycinasz tak mocno? U mnie Limki stoją sztywno, Vanilki leżą na żurawkach i carexach- a podparcie mają
I pytanko odnośnie wianka: Na jakim podkładzie go zmontowałeś? Czy trzeba hortensję trochę podsuszyć czy sama wyschnie na wianku? Twój jest śliczniusi, też takiego chcę
Pozdrawiam.

Właściwie mam tylko te Anabelle tez scialem dość mocno w tym roku, a położyly się wszystkie...
Wianek zrobiony na podkładzie ze słomy, świeżo ścięte kwiaty owinalem drutem florystycznym i same sobie zaschna
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 11:08, 13 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

Każdy miesiąc ma swoje plusy Jesień, taka kolorowa, pachnąca dymem, zamglona albo zaszroniona rano, później słoneczna - taką to chyba każdy kocha W listopadzie popołudniami i wieczorami robiłam wianki albo aniołki - już świątecznie

ja też - rękodzieło na sobotnie wieczorki tylko manualnie to moja siostra bardziej uzdolniona w zeszłym roku zrobiłam wianek na drzwi, zostały mi słomiane krążki i coś wymodzę w tym roku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:02, 12 sie 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Rewolucje podglądam i cudne zdjęcia przeglądam
Wianek superowy

Wianek ma juz miejsce wyznaczone, ale ma razie czeka spokojnie na drzewie - wieszaku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:48, 12 sie 2014

Do góry
Rewolucje podglądam i cudne zdjęcia przeglądam
Wianek superowy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:16, 12 sie 2014

Do góry

Ostatnio też zredukowałem liczbę storczyków na parapetach, bo ich pomieścić już nie mogłem - a jest ich okrągłe 20... Teraz jest bardziej przejrzyście

Z parapetów 6 sztuk trafiło do donic, bo bluszcze zastrajkowały - dałem tu wszystkie te, co się ciągle wywalały Mi jest wygodniej i dziur po bluszczach nie ma

A na koniec wianek wiszący chwilowo na wieszaku w przedpokoju - muszę pożyczyć od Mamy po lakier do włosów, bo hortensje zaczynają blednąć

Finito
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:25, 11 sie 2014

Do góry
Mi się wianek z Anabelek obecnie suszy na wieszaku w przedpokoju Limki chyba najlepiej powiesić do góry nogami No i nie zapomnij o lakierze do włosów!

I tak, od października Katowice
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:11, 05 sie 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Twój ogród dojrzały, przemyślany. Anabelki mają swój urok w pokładających się młodych gałązkach, te drewniejące dają radę deszczom. Ja swoich nie wymienię. Wiem, że są Anabelle Strong sztywniejsze.

Swoich też bym nie oddał Tylko trochę to wyłamywanie irytuje... Ale chyba dziś wykorzystam te złamane gałązki na wianek
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:23, 30 lip 2014

Do góry
Jak zwykle przepięknie Widzę, że najbardziej lubimy gdy hortensje zielenieja, a myślałem, że tylko mi starzejące się kwiatki podobają Teraz najlepiej je wykorzystać na wianek, bo ładnie się zasychają, potem są już niezbyt ładne... Macham
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:02, 28 lip 2014

Do góry
Wianek w konsekwentnej kolorystyce własnoręcznie zrobiony z gałązek zielonego złotlinu, wisi do dziś, tylko złotlin zrobił się beżowy.

Inne niespodzianki niebawem Pozdrawiam zaglądających piszących i tych nie piszących

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:58, 28 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Przepiękny ten wianek!!! a ot jest z lawendy też? bo kurczakos jakoś to inaczej wygląda niż lawenda? czy może to nie rozkwitnięta lawenda została użyta ?

Nicol rzeczywiście ta lawenda nie byla jeszczeozwinięta, ale musiałam ja zciąć bo podczas ulewnego deszczu została zniszczona i tak powstał wianek.
Pozdawiam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:30, 20 lip 2014

Do góry
Lena napisał(a)
Konstancjo widok na Trójklapkowy zachwycił mnie parę lat temu...w tematyce wnętrzarskiej
Ślicznie u Was - jeżówy szaleją a połączenie z miskantem bardzo udane
Miłej soboty

Marzena2007 napisał(a)
Jeżówki z trawami boskie SOM a winobluszcz na ścianie wprowadził mnie w zachwyt

winobluszcz chyba pięcioklapowy ... w tym roku nałożyła się warstwa spadająca z góry i chyba dlatego tak wygląda ... efekt nie zamierzony ale doceniany w chwili wgapiania ... przyznam ... bardzo go lubię ! ... piesa chyba też bo poleguje tam bezwstydnie i nawet kosom odpuszcza ... leń pieroński ... w dodatku markuje ogrodniczkowanie ...

jeżówka z miskantem mnie zachwyca i nie mogę przestać się cieszyć jej widokiem ... ona ... powiewająca trawka i te stada motyli to najpiekniejszy widok tego lata
hmmm ... marzył mi się jeszcze widok na Bałtyk z sopockiego molo ale po tym co siem tam wyprawia chyba zostanę przy motylach ...

noemi napisał(a)
Ależ piękna lawenda … prawdziwa Prowansja
Iza , jesteś niemożliwa , jak kawa ? … była podana ?

lawenda pięknie startuje z drugim tłoczeniem ... z obciętej mam wianek i kilka zwisów suszących się na tarasie ... a kawka ... była ... niejedna

Bogdzia napisał(a)
Obejrzałam Kraków motylki i Twoje kąty z lawendą , wszystko piękne. Pozdrówka zostawiam.

Bożenko gdybym ja Twoje motylki zobaczyła przed a nie po ... to chyba zaniechałabym wstawiania swoich ... jeszcze jestem pod wrażeniem pieknego Pazia ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies