Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 16:57, 14 sie 2014

Welka napisał(a)
Zasiedziałam się trochę u Ciebie, bo dawno mnie nie było, bardzo ładne zmiany, ale chyba wianek najbardziej mi się spodobał. Uwielbiam Twoje poczucie humoru, dwie krople florovitu już gdzieś wyczytałam, ale to ostatnie ostrzeżenie

Tak czasem mi się coś uda wyklecić dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam
Sebek 16:58, 14 sie 2014

Ogrodeczek napisał(a)

Witaj Sebku pięknie i kwieciście u Ciebie wspaniałe kwiaty, cudowne kompozycje

Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję - również pozdrawiam
Sebek 17:01, 14 sie 2014

zawitka napisał(a)
Sebek poczytałam o marzeniach i dobrze że są bo to daje kopa oa Dziewczyny Cię uczą jak zdobyć fortunę Boskie te wszystkie rozważania u Ciebie .Nie doczytałam ale chyba już jesteś studentem --jak tak to gratulki A pytanie o cięcie hortek żeby tkie były ładne to Póżniej Pozdrawiam deszczowo

Tak Halinko - dostałem się na wymarzone studia Teraz załatwiam jeszcze wiele spraw związanych z nimi, ale o tym może kiedyś U mnie dziś na szczęście nie pada - mogłem spokojnie popracować w ogrodzie i skosić trawnik, bo po nawozie i deszczu rośnie szybciutko Pocięte hortensje gdzieś pokazywałem, ale na wiosnę i tak znów będzie powtórka, więc zapraszam
Sebek 17:05, 14 sie 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Sebek, dalej się rewolucjonizujesz? A ja też kupiłam sobie żurawki. Lubię je, jednak, nie da się ukryć.

Dalej - i nie obiecuję, że kiedykolwiek skończę dzisiaj mnie ręce świerzbiły, ale poczekam jeszcze ze dwa tygodnie, żeby spokojnie również przenieść róże... Żurawki też mam rozmnożone, ale jak padną to nie wiem, czy się zdecyduję na kolejne - cieszę się nimi, póki są
Milka 17:07, 14 sie 2014

Co mają paść, już tak nie pali
róże przenosiłam w upały 35, podlewałam i wypuściły nowe gałązki, żyją
coś mi się zdaje, że będzie minimalistycznie i tylko kolorem zagrasz...acha, odętkę ścięłam do zera, pokładała się..
Sebek 17:07, 14 sie 2014

Milka napisał(a)
Z przyjemnością fotki obejrzałam rzeczywiście hortensje po mocnym cięciu lepsze są co do hakone, sadziłam głównie w sierpniu i wtedy też dzieliłam, zniosły to doskonale, więc nie bój się o swoje, tylko podlewaj, aby szybciej się zadomowiły ich system korzeniowy jest delikatny, nie jak u Vertigo, dlatego łatwo się dzieli i wykopuje...już się martwię, jak na wiosnę wykopię potwory Verigo...będę czekać aż do maja, bo dopiero końcem potrafią ruszyć...o ile przetrwają
...manifest tez mnie ubawił, ale jak wytrzymasz bez ogrodu...hym, chyba przy okazji sesji weekendowo odreagujesz

Ja bym raczej wykopał vertigo jesienią, pozostawienie go na zimę chyba jest zbyt ryzykowne... A kosztuje niemało... Ale to jest Twój tron Z trawami powinno być OK - nie biorę innej opcji pod uwagę
Milka 17:10, 14 sie 2014

Sebek napisał(a)

Ja bym raczej wykopał vertigo jesienią, pozostawienie go na zimę chyba jest zbyt ryzykowne... A kosztuje niemało... Ale to jest Twój tron Z trawami powinno być OK - nie biorę innej opcji pod uwagę

Taką opcję przerobiłyśmy z Vertigo Marzenki i przechowywanie i nici z tego, dlatego teraz 2 część eksperymentu; rozplenice rubrum też zostawię w gruncie, tylko nasiona na wszelki wypadek sobie zbiorę
agata19762 17:15, 14 sie 2014

oglądając fotki Twojego ogrodu, widzę jak nabiera charakteru i jaki robi się dojrzały fajnie wszystko się rozrasta ...

miłego odpoczynku Sebku
Sebek 17:17, 14 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Eeee tam..nie trzeba być estetą ... Przeca przynajmniej widać będzie ,że Ty ogrodnik

A tak na serio: pięknie Sebek i e martw się ,że zaniedbasz ogród studiując....nadgonisz wszystko w wekend

Ręce najwyżej będę trzymać pod stołem Mój ogród właściwie nie wymaga dużo opieki - wręcz mogę stwierdzić, że mało - nasadzenia są gęste i przez to chwasty pojawiają się sporadycznie, ilość donic też ograniczyłem, w ogrodzie nie ma żadnych rarytasów, na rabatach rosną bezproblemowe rośliny
Sebek 17:24, 14 sie 2014

Milka napisał(a)
Co mają paść, już tak nie pali
róże przenosiłam w upały 35, podlewałam i wypuściły nowe gałązki, żyją
coś mi się zdaje, że będzie minimalistycznie i tylko kolorem zagrasz...acha, odętkę ścięłam do zera, pokładała się..

Też przenosiłem w takie upały róże i rosną do dziś, choć ledwie to przeżyły Nie spieszy mi się, dlatego zaczekam jeszcze chwilkę

Irenko - w tym ogrodzie minimalizmu już nie wprowadzę - jedynie poprzerzucam z prawe flanki na lewą byliny i róże

Co do odętki.... pytałem coś o nią? Bo pan na A. chyba chce się już ze mną zaprzyjaźnić...

A vertigo kusi mnie, ale skoro z nim tyle problemów... Chyba najlepiej traktować je jako jednoroczne... albo liczyć na łaskę Pani Zimy