Dzięki Richie
Wiosna powolutku się rozkręca, czekam az gwiazdeczka sie rozkręci
a póki co cieszę się z wawrzynka któro mimo że popękany to puszcza listeczki
Tak samo irga...
i wierzba Hakuro...
Alina, Co mam powiedzieć na taką WZORCOWNIĘ warzywną? I widzę kultowy wózek ogrodowy, pojemniki z nawozem organic i towarzysza Twoich prac ogrodowych - miłe.
A dałam Ci tylko kremowe? To przyniose Ci tez inne, bo mam pełno
Twój ogród jest tak samo gęsty a do tego prawie 3 razy wiekszy ... tak wiec ja podziwiam u Ciebie nasadzenia.
Zawilce chwyciły , w zeszłym roku było ich moze 5 a teraz rosną i rosną
A co do Roznowa to przywiosłam wilczomlecze - choć nie wiem czy to dobre gatunki ale mi sie spodobały
Wczoraj w Biedronce znowu mieli cały regał kwiatów paczkowanych, piękne, trudno było wybrać, wszystkie bym chciała, ale zdecydowałam się na 3 opakowania takich
Zna ktoś te kwiatki?
Bardzo ładne były kulki z tujek na pniu, ładne krzaczki rododendronów, drzewka owocowe i wszystko w bardzo przyzwoitej cenie.
Ale się uśmiałam fajny ten Monty.. i dobrze, że ten program istnieje i można podglądać i częściowo rozumieć Oglądałam rano bo wtedy mam ciut szybszy internet.
Poza tym dziś wykonałam kolejny domek dla owadów i budkę dla ptaszków.
Wiesz..teraz jeste ciężki czas na fotografowanie ogrodu u mnie i tak jest sporo zimozielonych ale i tak w wielu miejscach jest permanentnie łyso
Mozga naprawdę urocza , polecam goraco , tylko trzeba pamietać ,że ekspansywna bardzo i najlepiej ją wysadzić w doniczce zaraz jaką focię znajdę z ubiegłego roku ,żeby Cię jeszcze mozgą pokusić a za komplementy w imieniu Loli dziękuję
Moja śliwa wiśniowa ma teraz 4 lata. kiedy została posadzona za niedługi czas przyszedł duży przymrozek. Drzewko choć miało ciężko przeżyło i teraz rośnie i kwitnie ślicznie ale ma zmarznieta korę. Powoli się zasklepia nową, ale zauważyłem że stara na samym dole odpadła. Jak za parę lat dookoła obrośnie nowa kora będzie wszystko okej? Czy mogą być jakieś zle skutki tego?