Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

Mala_Mi 21:08, 22 kwi 2015

Cisy spod katalpy przesadź.. nie będą pasować.
Berberysy wysokie możesz je przycinać i zostaw, dadzą wyższe piętro.

Pomysł Małgosik dla obwódki fajny... nie łącz rządkiem bo będzie sztucznie.

Admirationy i tawuły będą wyglądać bosko w takiej masie ) Tylko tawuły w poduszki przycinaj

LewOgrodowy 21:09, 22 kwi 2015

O, jakieś niusy - bardzo się cieszę!
U mnie białe tulipany rozkwitły, jeeej! I posadziłam niezapominajki.
A dziś też myślałam o tawułach japońskich, że warto byłoby ich mieć więcej, bo mam 3. Ścięłam w marcu na jeża, dziś są piękną żółtą kulką. Bardzo mi się podobają kulki tawułowe u Agaty.
katiaxx 21:13, 22 kwi 2015

ale kawał rabaty- wszystko wydaje się małe ale urośnie i będzie piękne dobrze ża saddzisz po kilka sztuk, będzi eefekt a co ze "szmatą" - zostawiasz ? czy tymczosowo ?
pytam bo ja tez się do niej przymierzam, nie ogarnę tego - zanim rośliny urosną to zarosną i myślałam że póki małe - wyciąć spore otwory ale szmatę dać.
Olili 21:17, 22 kwi 2015

iwka - ale mnie rozśmieszyłaś z tym : "ostatnio wszystko wyrzucam".
Mam takie miejsce w ogrodzie,którego nie pokazuje (na początku wątku tak),bo tam było mydło i powidło,które we właściwym czasie sprawiało mi radość .
Wiem,że kiedyś będzie musiała dokonać się tam metamorfoza (ale jeszcze do tego daleko) a póki co uszczuplam tam po trochu to dobrodziejstwo.
I tak np. bzy (słabo kwitły) dam im jeszcze szansę teraz ,jeśli marniutko to aut,jeśli sensownie to może nowa miejscówka...
rośnie tam złotlin ,forsycja (niech nie zmyli,że lubię żółty w ogrodzie) ..Złotlin chcę wyrzucić już..
Idę tam dzisiaj i

uśmiecha się do mnie
Rośnie tam jeszcze mahonia

Hmmm jak to się stało,że znów żółty kolor ?
Olili 21:24, 22 kwi 2015

Aniu - dzięki ,przesadzę je

Monia- ja na maila czekam z fotkami oczywiście

katiax - u mnie szmata musi być przez jakiś czas,bo nie wydolę . Zanim będę ściółkować to przy roślinach powycinam większe otwory.
katiaxx 21:27, 22 kwi 2015

Olili napisał(a)
Aniu - dzięki ,przesadzę je

Monia- ja na maila czekam z fotkami oczywiście

katiax - u mnie szmata musi być przez jakiś czas,bo nie wydolę . Zanim będę ściółkować to przy roślinach powycinam większe otwory.

no i ja podobnie, kurde a ile tej kory idzie, masakra, co jestem z sklepie to kupię 2,-3 worki żeby potem mnie ta kora nie puściła z torbami
Olili 21:28, 22 kwi 2015

Moniu - u Agaty fajne już są te kuleczki ,ja się do nich przekonałam po wątku Butterfly -Plany vs rzeczywistość ,czy jakoś tak , tylko Butterfly była z nich niezadowolona... ale ja pokochałam je wraz z ich wadami
Olili 21:29, 22 kwi 2015

katiaxx napisał(a)

no i ja podobnie, kurde a ile tej kory idzie, masakra, co jestem z sklepie to kupię 2,-3 worki żeby potem mnie ta kora nie puściła z torbami

Zwariowałaś to się hurtem kupuje na m3 ....na worki to bankructwo
katiaxx 21:30, 22 kwi 2015

Olili napisał(a)

Zwariowałaś to się hurtem kupuje na m3 ....na worki to bankructwo

u mnie we wsi nie ma na metry sz. a jak domawiam ze siata to liczą transport i na jedno wychodzi
Olili 21:33, 22 kwi 2015

To jeszcze mój buksik

i takie coś ..nie wiem co...ze słynnego mojego zakątka dobroci