Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w cieniu drzew 17:25, 06 kwi 2015

Do góry
ziele napisał(a)
Wspomnienie jesieni...

Pięknie!
Te zawilce muszę dopisać do listy chciejstw
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:23, 06 kwi 2015

Do góry
Wkrótce zawita wiosna
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 17:22, 06 kwi 2015

Do góry
Joasiu, dziękuję choć wiem, że teraz robiłabym wszystko inaczej. Już wiem jaki popełniałam błąd. Kupowałam to co mi się podoba i chciałam mieć w ogrodzie. Stopniowo zaczynam dokupować więcej sztuk. Jestem cierpliwa i jestem w stanie zaczekać na wzrost moich małych roślinek. Na większe mnie nie stać więc cieszę się z tego co mam. Taras i donica drewniana to dzieło M. Zdolny jest i z drewnem ma do czynienia od dziecka. Muszę wygrzebać fotki tarasu po przeprowadzce, to był betonowy prostokąt - zgroza.

Pokażę Ci jeszcze jak wyglądała donica przed wsadzeniem Ptilotusa.

W połowie lata mój ukochany Heliotrop niesamowicie się rozrósł:

A tu róża pnąca, która rośnie na psakudnej ścianie za trzepakiem.

Takie wspomnienia zeszłego lata...
Mój kawałek planety 17:18, 06 kwi 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
A tu stojak na drewno, co prawda miałam zrobić zdjęcie jak się zazieleni grab oraz jak wypełnię je drewnem bo z zimowych zapasów zostało dosłownie drewna na 1 raz no ale niektórzy tu tacy niecierpliwi
więc wysyłam stan surowy, docelowo drewno ma się licować z zieloną ścianą żywopłotu grabowego, - jak wyjdzie - zobaczymy.
Stojak będzie miał jeszcze plecy - kilka desek lub mata wiklinowa zamówiona na wymiar - taką samą zamówiłam do kompostowników z siatki.

nie mogę się doczekać kiedy ten betonowy płot sąsiada nie będzie widoczny.

Czadowy ten stojak! Nie moge znalezć info czy kupilaaś czy koś wykonał na zamowienie?
Buk pospolity - Fagus sylvatica 17:16, 06 kwi 2015

Do góry
Witam, jesienią posadziłam buka purpurowego na żywopłot, sadzonki z doniczek. Nic z nim nie robiłam. Czy powinnam je teraz ciąć i nawozić? Jeśli ciąć to ile? Czytałam że buki nie powinno się ciąć na wiosnę bo płaczą, inni piszą że jednak ciąć.Już teraz nic nie wiem proszę więc o pomoc

poniżej zdjęcia z jesieni

podobny dylemat mam z tujami i świerkami serbskimi widocznymi w moim wątku
Bajkowy ogród Weroniki 17:13, 06 kwi 2015

Do góry
Jeszcze z Jaffy (nazwa od Jafata, syna Noego)
pozdrowienia dla moich Bliskich i znajomych z życzeniami relaksu świątecznego, i przesyłam Wam dotyk Jezusa, jego miłości i spokoju z Jerozolimy, Galilei, Nazaretu i Betlejem.
Dla Irenki Miłkowej, Bogdzi z Rododdendronowego, szefowej Danusi, Dajany, Ani Mala Mi, Monteverde, Basi Kraj., Sebka i każdego zaglądającego z zainteresowaniem.

Most Życzeń przedstawiający pochód z trąbami w Jerycho, ofiarę Abrachama,, sen Jakuba...zapraszam do kliknięć w necie zainteresowanych, by nie zanudzić.

Mogłabym zamieszkać w tym domu, rozmarzyłam się.
Pilot uświadomił mnie, że właśnie 2 mce temu zmienił właściciela, sprzedany za 2 mln dolarów. Romantyczne.

Do tego port wpływało drzewo cedrowe z Libanu do budowanej przez króla Salomona, Swiątyni Jerozolimskiej. Można poczytać: 2Ks. Kronik 2.15

Napoleon Bonaparte dokonał rzezi mieszkańców Jaffy, potem otruł swoich zadżumionych żołnierzy, ale każdego osobiście pożegnał i podziękował za służbę.
Thuja "Aureospicata" 16:59, 06 kwi 2015

Do góry
Hortensjada 16:15, 06 kwi 2015

Do góry
Pozdrawiam kolejnych forumowiczów . Co do hortensji to nie ukrywam, że moim guru jest Babopielka. Samych hortensji krzewiastych i bukietowych posiadam ponad 60 odmian ale nie zawsze to co najładniejsze jest najcenniejsze ( jak w życiu). Tnę krótko (fotka chyba odda o co mi chodzi chociaż była robiona w zupełnie innym celu). Duzo rozmnażam sama - chyba będę sadzić na dachu! . Mam swój sposób na formę pienną- od razu ukorzeniam najgrubszą i najdłuższą łodygę, pierwszy nawóz w granulkach ( teraz), później oczywiście magiczna siła i woda, woda, woda...
Siedlisko na Podlasiu 16:12, 06 kwi 2015

Do góry
A było tak wesoło świątecznie

Niestety pojechali

Jutro musze sie zająć parapetowym ogródkiem
Stipa z nasion od Bogusi z zacienionej już chyba nadaje się do pikowania

Cynie troche mi wygoniło

Aksamitki jszcze troche muszą podrosnąć

Zapach ziemi 16:00, 06 kwi 2015

Do góry

No i wreszcie dziś jest jutro dzis tez jest zima , ale przed nastaniem zimy tydzień temu była wiosna . Wygladała mniej więcej tak :

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 15:58, 06 kwi 2015

Do góry
Na kolorowo
Duży ogród i brak pomysłów 15:45, 06 kwi 2015

Do góry
bella napisał(a)
Witam i proszę o pomoc. Wlasnie zakupilam 5 tuji na pniu chce posadzić wzdluz chodnika tylko nie wiem czym wypelnic rabatke. Jest to poludnie wiec sloneczko daje nieźle. Proszę o pomoc.

Ja bym jakąś trawkę wybrała, rozplenicę lub coś niższego z traw
Śliczne nowe rabatki u Ciebie powstają Ja posadziłam już w tym roku 30 carexów przed domem, uwielbiam je i polecam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:45, 06 kwi 2015

Do góry
Pani Danusiu, ale ten żywopłot to chyba nie na nasz taras?
Może jeszcze raz umieszczę zdjęcie

Pomysł na ogród 15:34, 06 kwi 2015

Do góry
Skula napisał(a)

Bardzo ładnie u Ciebie...wiosennie
Co to za trawka na drugim zdjęciu?
Kochanowy ogród 15:31, 06 kwi 2015

Do góry

Krokusy

Podoba mi się to zestawienie kolirystyczne
Wesołych świąt
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:25, 06 kwi 2015

Do góry

Ale za to trawa po tych deszczach nadaje sie już do koszenia - tu porównanie jej wysokości do mojego buta

Ale piękna trawa!!!!! Też taką chcę!!!! Czy była czymś teraz posypana? Czy było coś z nią robione?
Wesołych świąt
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:16, 06 kwi 2015

Do góry
Makkasiu...dzieki wielkie

Madźenko...ogromnie mnie uradował

Pamajo...serdeczne dzieki

Krys....dziekuje i wzajemnie

Wieloszko...energetyczny, od serca prawie po swietach mam nadzieje, ze udane u ciebie

Anna_g....Aniu u mnie tez przeplatanka, taki kwiecień, a to miejsce uwielbiam, zwłaszcza, jak cieplutko

iwonaal....szkoda, ze pogoda nam na święta nie dopisala, chociaz z Misia soacerujemy

Eda....lało, ale z nieba

☆ewaoo4. ....wzajemnie Ewciu♡♡♡

Kwiatki dla was w podzìekowaniu

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:14, 06 kwi 2015

Do góry

Pani Danusiu, bardzo prosze o pomoc ponieważ myslę i myslę ale nic nie wymysliłam jak zagospodarować ten kawalek ogródka. Zachodnia strona od ulicy a po lewej tuje braband, posadzone aby zasłonić taras. Wiekszą cześć dnia słońce zasłaniaja tuje.myślalam o hortensjach i trawach czy to dobry pomysł ?
Bajkowy ogród Weroniki 15:13, 06 kwi 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Piękne zdjęcia z wyjazdu Pozdrawiam

Dziękuję i pozdrawiam Cię świątecznie, dodając moje zdjęcia z najstarszego portu (4000 lat) Jaffy, dzisiaj połączonej z nowoczesnym Tel Avivem w Izraelu. Zdjęcia Jaffy znalazłam kiedyś w internecie, przepiękne z błękitno złocistym niebem, artystyczne. Moje są szarawe na tle tamtych, ale wrażenia i wspomnienia mam piękne. Dzielę się nimi z zainteresowanymi.

To zdjęcie chciała nam zrobić Malezyjka, poniżej.

Z wiszącym drzewem pomarańczy.

Romantyczne uliczki ze znakami zodiaku, Ryby.

Romantycza sceneria.
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 15:11, 06 kwi 2015

Do góry

Święta, święta i po świętach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies