Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Ogród w skali mikro cz.II 19:14, 06 maj 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Ja ekspertem nie jestem na pewno...ale się wypowiem Mogiem?
Sam ML pod lustrem, a horti upchnij w innym miejscu, bo miskant "pod" nią to się chyba raczej nie zmieści?

Jak to nie jesteś ekspertem... .. Oczywiście ,że jesteś ..

. Pień hortki ma jakiś metr przynajmniej.. Ml pod niego , albo ciutek przed ...nie wlezie ???
Ogród w skali mikro cz.II 19:03, 06 maj 2014

Do góry
Ja ekspertem nie jestem na pewno...ale się wypowiem Mogiem?
Sam ML pod lustrem, a horti upchnij w innym miejscu, bo miskant "pod" nią to się chyba raczej nie zmieści?
w Oborze też mogą być ogrody 12:13, 06 maj 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
oczywiście miskant cabaret bardzo rozświetla. Ale nie wiem, ile masz tam miejsca...?

Po długości muru jest 3,5 m a na szerokość 2,2 m. wysłałam Ci też pw
w Oborze też mogą być ogrody 23:51, 05 maj 2014

Do góry
oczywiście miskant cabaret bardzo rozświetla. Ale nie wiem, ile masz tam miejsca...?
Ogród w skali mikro cz.II 18:02, 05 maj 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Elu koniecznie pod lustrem musisz mieć trawki, żeby się w lustrze odbijały
czyli nową rabatę podlustrową trzeba uczynić
a przynajmniej trzeba to u Ciebie na miejscu omówić!!!!!

Ulka .. Jak jeszcze zabiorę kawałeczek trawnika , to mnie chłop zdaje się zakatrupi ... Więc z rabaty podlustrzanej nici .... Ale miskant będzie się w lusterku przeglądał , bo bedzie na skraju rabaty przed lustrem

Ale w kwestii omówienia wszystkiego na miejscu możemy pomyśleć... ... Tylko wnet Pisarzowice a potem Londyn... Kiedy , ojjjjj kiedy???

Buziaki
Moja "przyziemna" :) pasja 15:58, 03 maj 2014

Do góry
DONICA - podsumowanie

1. Świerki serbskie 11szt.
2. Thuja Danica 12szt.
3. Dereń 2szt.
4. Miskant Morning light 11szt.
5. Rozplenica japońska Hameln 10szt.
6. Carex Amazon Mist 31szt.
7. Carex Bronzita 10szt.
8. Szałwia Deep Blue 10szt
9. Rozchodnik 7szt.
10. Thuja Szmaragd 1szt dosadzona + 6szt. rosnących wcześniej

Wykopałam 105 dołków pod rośliny!

Donica ma w sumie 17m długości. (łącznie z bardziej wysuniętą częścią)

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:33, 02 maj 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Gabisia usiądź jeszcze nie ma nic do stania ... chyba, ze stoisz dla wyobrażenia jak to ma być ... mnie cieszy głównie to wyobrażenie ... bo weźmy miskant teraz i pod koniec sierpnia ... mam nadzieję na zjawiskową różnicę ...

a ten pinterest jest bossski tylko chyba zintesyfikuje mi nie raz tzw "kreatywność"

przypadek to podziwiam tam gdzie niby mocne nerwy potrzebne teraz to już można tam dawać sesje terapeutyczne ...

Izuś, jeżeli chodzi o wyobraźnię, to mam ją wyjątkowo rozbuchaną
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:24, 02 maj 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
Oj Izabelko!
Bravissimo na stojąco!!!
Jakże uroczo, jak konsekwentnie, jak przemyślanie…
Pięknie.
Jak ktoś ma wyobraźnię, jest kreatywny i ma pinteresta,
to może niejednego architekta ogrodów zawstydzić.
Jak w tymże przypadku

Gabisia usiądź jeszcze nie ma nic do stania ... chyba, ze stoisz dla wyobrażenia jak to ma być ... mnie cieszy głównie to wyobrażenie ... bo weźmy miskant teraz i pod koniec sierpnia ... mam nadzieję na zjawiskową różnicę ...

a ten pinterest jest bossski tylko chyba zintesyfikuje mi nie raz tzw "kreatywność"

przypadek to podziwiam tam gdzie niby mocne nerwy potrzebne teraz to już można tam dawać sesje terapeutyczne ...
Początki w Kruklandii 13:24, 02 maj 2014

Do góry
ewalm napisał(a)

Bukszpan w przyszłości lepiej sobie poradzi pod brzozami niż żywotniki. Ja bym sadziła bukszpany, choćby małe.
Żurawki nieszkodzi, że nie takie same czerowne, ważne że wszystkie nie-zielone.

Kolumnowe drzewo - dobry pomysł , też o tym myślałam

Przy tej ławeczce koło furtki ładnie wygladałoby coś pionowego w miejscu kulki, jakaś kolumnowa trawa ozdobna albo berberys jasny. Jakis punkt skupiający wzrok jak się patrzy z daleka. Ale niekoniecznie.

Fajno, że się zgadzamy

Za kulką jest miskant paskowany

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:15, 02 maj 2014

Do góry
powracając na front ... ... wspominałam o dosadzonych miskantach i firletkach ... plus rozplenice

kwiaty firletki będą sobie migać między brzózkami ... mam białą i zupełnie nieoczekiwanie zrobiło się tak nostalgicznie ...

pomiędzy doniczką a zielonym R mało widoczne kropki ... to lawenda !

M - miskant ml ... na dużym zdjęciu czerwona kropeczka
R - rozplenica Hamelin czy jakoś tak
F - firletka biała

różowe kropli przy doniczkach to róże tylko jakie ... oto jest pytanie ... wrócimy do tego

pod brzozami będzie sobie powiewać stipa ... i między różamicarex amazon mist ... albo też stipa

nie oznaczone jeżówki i miskant malapantus tam gdzie kończy się murek betonowy a płyta na jego kontynuację zaczyna ...

http://www.pinterest.com/pin/437975132484764509/

http://www.pinterest.com/pin/437975132484468615/

Ogródek Anity 22:48, 01 maj 2014

Do góry
regli napisał(a)
Super! Kupa roboty zrobiona. Anitko, być może jutro mój mąż zajedzie do tej szkółki z trawami. Gdybyś chciała, żeby Ci sprawdzić jakieś ceny czy dostępność, to daj znać.

Sprawdź czy są morning light i zebrinus miskant ale taki niższy do1,5 m. Będę wdzięczna
.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:44, 30 kwi 2014

Do góry
dziś rabata - wiadoma - wzbogaciła się o:

firletkę białą ... sztuk 5
miskant morning coś ... szt 3
rozplenica ... co to nie fiem skąd ją mam (za to całe ogrodowisko wie ) ... sztuk się zrobiło 5 ale jedna sztuka budzi wątpliwość ...

jeżeli pamiętamy o zaistniałych tam wczoraj:

miskant Malapantus
jeżówka
pas startowy z ice dance

to mamy ... no właśnie mamy rabatę w rzeczy samej FORMALNĄ

bo ja robię ... żeby była jasność rabatę formalną ...

rabaty w dzisiejszej postaci nie ma bo ciemno było jak skończyliśmy prace nasze (oczywista oczywistość z tradycyjnym podziałem ) ...

nasuwają mi się pierwsze konkretne wątpliwości i stoję przed wyborami ... muszę to zobrazować i poddać pod dyskusję ... ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:53, 29 kwi 2014

Do góry
sekundę ... ...

Anek wie ... innym nadmienię, że zaczęło się coś dziać na rabacie ... frontowej zwanej "formalną inaczej" ...

do mniej lub więcej formalnie kiedyś dojdziemy ... zanim to nastąpi będzie trawiasto ... różasto ... jeżówkowo ... i od lenijki ... i niech mi nikt nie mówi, że jeżówka plus trawa nie może rosnąć w linii ... aktualnie zakładam, ze może ...

projekt będzie jak znajdę chwilę ...

dziś zaistniały:
miskant Malapantus a przed nim jeżówka

i prototyp dwuszeregu geometrii traw ... prototyp bo na drugi rząd brakło materiału ...

zaczęło się od tego, że zobaczyliśmy to

https://plus.google.com/photos/107107849970642388235/albums/5526348594204500833/5526348834656154034?pid=5526348834656154034&oid=107107849970642388235

wrażenie przeszło wyobrażenie i tak nastąpiło przeobrażenie przekonania o rabacie formalnej ...

każdy pracował na swój sposób

i z pomocą wiadomych narzędzi

Ogródek Agam 12:37, 29 kwi 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
No z jedną wiśnią masz już problem z głowy
A gdzie ten kompostownik?
Aga powiedz mi czy carexy Ice Dance szybko rosną? Szybko czuprynki widać z ziemi?
A i jeszcze jak rośnie szybko miskant Variegatus? Wiem, że Ty dzielisz często wszystko na małe sadzoneczki

Variegatusa mam dopiero od zeszłej jesieni, teraz wystartował najpóźniej, nie wiem jak rośnie, ale czytając u innych to szału nie było w zeszłym roku marnie rósł.
O Ice Dance też nic mądrego nie wymyślę, nowy nabytek Kupiłam duże, zdrowe sadzonki. Nie musiałam nic ciachać.
Kompostownik będę montować dzisiaj, jeżeli kurier wrzucił paczkę za płot i nikt jej nie zachamęci do mojego powrotu
Jeszcze jedną wiśnię muszę kupić po pracy. Jak dzieci usłyszą że do ogrodniczego jedziemy to będzie wrzask
Ogródek Agam 12:14, 29 kwi 2014

Do góry
No z jedną wiśnią masz już problem z głowy
A gdzie ten kompostownik?
Aga powiedz mi czy carexy Ice Dance szybko rosną? Szybko czuprynki widać z ziemi?
A i jeszcze jak rośnie szybko miskant Variegatus? Wiem, że Ty dzielisz często wszystko na małe sadzoneczki
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:11, 28 kwi 2014

Do góry
Agata pokrzywy mam i wszystko gotowe do oprysku ale padało prawie cały weekend więc sporo mszycolów samo spadło z listek róż Została garstka, którą prysnę jak wrócę do domu o ile nie będzie padać

Ivvvona śliczny jest Twój miskant. Widać, że będzie z niego piekność dzięki.

Marysiu jak będzie świeża kora to pewnie i smardze się w niej pojawią. Ale napisać muszę, że one wcale w niej ładnie nie wyglądają

Irenko bardzo Ci dziękuję za te słowa mnie hamujące i uspakajające. Czasami czuję jakąś dziwną presję bo każdy pyta się co robisz w ogrodzie, co kupiłaś, co sadzisz, czy zrobiłaś już to, czy tamto. Teście też: czy mam wypielone, czy trawę nową posiałam, czy tamto zakwitło. No i się stresuję bo często mówię, że to i tamto nie zrobione. Ale niektórzy nie rozumieją, że nie mam tyle czasu aby móc poświęcić ogrodowi tyle casu, co bym chciała. Stąd ta presja i taki niepokój, który mnie sam denerwuję
Cisy podlewa deszcz. Inne rośliny też więc mniej o jedną robotę

Kasiu jest dokładnie tak, jak piszesz Ty i Irenka o tym zestresowaniu Dziękuję Ci za wsparcie i pocieszenie

Alu ekranik cisowy piękna rzecz. Już nie mogę się doczekać swojego, gdy będzie miał parę latek. A jeszcze i tak mam jeden do zrobienia. Ale czekam na dostawę cisów

Bociek dzięki za wizytę. Bardzo mi miło, gdy nie tylko Ktoś do mnie zajrzy ale i zostawi miłe słowo

Ewa cieszę się, że Cię zmobilizowałam Zaraz pójdę oglądnąć Twoją pracę

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:07, 28 kwi 2014

Do góry
bociek napisał(a)
U Ciebie juz taka palmowa wielka??? Wow!!! Moje sie gramola, ale jakos w tym roku slabo. Moze dlatego, ze je przesuwalismy na jesieni

Pada, nie mam jak isc do ogrodu a on wzywa. To znaczy chwasty wzywaja Krotko mowiac nie z wlasnej woli mam dzien lenia

Buziaki Irenko.

Ona u mnie bardzo szybko rośnie, może to miejsce jej słuzy
kochana, jakbyś zobaczyła moje chwasty, od razu lepiej byłoby ci ale cóż, wszystko sie nie da
tu haknone i rozplenica Little Bunny
o tu widać moje chwasty, nie wiem, kiedy wyplewie

hakone i miskant ML
ruszyły

a tu żurawki i trawki, hosty....powoli rusza, tylko to teraz delikatne, a psy akurat tu się kładą!
No i masz misz-masz 18:00, 27 kwi 2014

Do góry
Poniżej to co zamierzam posadzić na tej rabacie. Po lewej rośnie dorodny już miskant chiński, po prawej chce posadzić te trzy stożki buksikowe, mam teaz pieć malutkich kulek :-*, dalej rośnie katalpa i tez musze zmiescic tu klon palmowy purpurowy.
Calosc do zagospodarowania ma dlugosc ok. 5 m. Co tu mozna dosadzić dla towarzyswa?
Co się stało kwiatom ... 08:38, 26 kwi 2014

Do góry
Witam od wczoraj leje obficie deszcz, fajnie bo trawnik posypałam nawozem, ale miałam przyciąć iglaka i nici z tego,miałam zrobić oprysk, ale co się odwlecze........i tak dalej. Mimo takiej aury zrobiłam parę fotek.
Sasanka w tej wersji też prezentuje się wyjątkowo.

Tulipany.

Miskant olbrzymi.

Baptisia australis wystartowała.
w Oborze też mogą być ogrody 23:16, 25 kwi 2014

Do góry
Hmm... nie wiem, czy bym tam sadziła wredei... Nie za mało miejsca? Domyślam się, że chciałaś kontrastowe i wysokie tło dla rh... Ale gdyby niższe wchodziło w grę to może miskant cabaret? W zimozielonym jest pod duzymi drzewami.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies