Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie

paprotka 09:41, 02 cze 2014

Może w piątek..., z naciskiem na "może"
Selly 09:45, 02 cze 2014

paprotka napisał(a)
Może w piątek..., z naciskiem na "może"

W piątek/ sobotę mam gości . Nie wypada bym ich zostawiała samych. Może da się zgrać inny termin spotkania...
paprotka 09:46, 02 cze 2014

Nooo. Mam specyficzną pracę i moje obecności w ogródku są od niej zależne... Każdą niedzielę i trzy soboty w miesiącu mam zajęte
Ale jak mnie nie ma, a jesteś u Hani, to cóż szkodzi, byś tam zajrzała, do Paprotkowa
hanka_andrus 10:22, 02 cze 2014

Dobrze, Paprocicho, zaprowadzę Sylwię do Ciebie, tylko,żeby mi Twoja sąsiadka złym słowem nie przywitała Prawdę mówiąc, też nie widziałam dawno Twoich włości.
paprotka 10:26, 02 cze 2014

Moja sąsiadka z przeciwka jest życzliwą, kochaną osobą, nic Wam z jej strony nie grozi A inni sąsiedzi pewnie nawet uwagi nie zwrócą,że ktoś stoi i ogląda.
Swoje włości i ja rzadko odwiedzam
iwonaal 16:34, 02 cze 2014

Surfinie boskie, moje na razie mizerne.
Selly 08:02, 03 cze 2014

Udało mi się trochę obczyścić z chwastów część rabaty zwanej przeze mnie północną.
Mam tu brzeg z kocimiętki. Wyżej są hortensje Vanille Farise, Szmaragdy, pomiędzy szmaragdami wsadziłam dopiero co Miskant Africka ( zielono-czerwonych liściach) a całość podsadziłam floksem szydlastym o lawendowym kolorze kwiatków.
Selly 08:11, 03 cze 2014

Z tej strony moich ukwieconych okien jeszcze nie pokazywałam

Zakwitł mi pierwszy raz jaśminowiec pełny Snowbelle
hanka_andrus 08:16, 03 cze 2014

Działasz na całego, a u mnie mżawka
Pozostaje kanapka i kawka.

Selly 08:22, 03 cze 2014

Znaczną część wczorajszego popołudnia spędziłam na wyrywaniu chwastów. Znalazłam na to w końcu dość dobrą metodę: polewam najpierw rabatkę wodą . Ziemia trochę namięknie, to chwasty wychodzą jak z masła. Nawet zaczęłam lubić to wyrywanie chwastów. Robota , przy której myśleć nie trzeba, można słuchać śpiewu ptaszków i się zrelaksować.
Tak było przed:

Tak było Po:

Nawet mi się udało porobić kanciki

Niestety dziś rano na tej mojej wygładzonej i wymuskanej rabacie odkryłam świeżusieńkie kopce kreta ! I co ja mam z nim teraz zrobić? Nie dość , że robi kopce, to jeszcze wysadza roślinki ! A one takie małe, że wątpię , żeby miały to przeżyć. Żal mi tego kreta, nie miałabym sumienia go ukatrupić, w końcu był tu pewnie jeszcze przed nami i czuje się jak u siebie, a my pewnie jego zdaniem to intruzi, ale wolałabym żeby mieszkał sobie gdzie indziej...