Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

MarekW 19:59, 01 cze 2014

Ja się też Królową zachwycam i u moich to też najładniejsza jest. Piękna różanka ale przydałaby się większa hahahahahahha
Mala_Mi 20:02, 01 cze 2014

Mathildis napisał(a)

Aniu i znów tak mimowoli trafiasz z tym zdjęciem do moich inspiracji....

Po prawej były żurawki potfffory, ale je tym roku odmłodziłam.. i podzieliłam.. i takie mizeroty teraz, ale urosną.. ... przy chochli rósł jeszcze miskant zebrinus.. bez niego jest o niebo lepiej.......
I moje sadzonkowane żurawki (dzięki forum) z różą od Fineczki... będą się gnieść na rabacie, ale żurawek mi nie żal, bo jak się poniszczą to zrobię nowe Wystawa południowa, wiec tylko te żurawki maja szansę przeżyć na patelni..

Mala_Mi 20:06, 01 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Znów nadrobiłam u Ciebie Różankę będziesz porządkować? W sumie chyba masz rację... Cmokam niedzielnie

No... by pasowało... ale już się boję...

Rose de Resht niestety nie zachwyca... w pąku brzydka...

Jak się rozwinie to ładna, ale kwiat jakiś nietrwały.... nie powala na kolana, ma ostatnią szansę w tym roku by się poprawić.. jak nie pójdzie na allegro..

Mala_Mi 20:09, 01 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anuś pozachwycałam się buszem twoim i różami przecudnej urody Mnie róże stanowczo nie lubią niestety. No i sprawozdanie : Była u mnie Ania i zdążyłam okosić i trochę kanty zrobić i leje parę razy dziennie, to tyle. Buziam

Małgosiu.. ja róż nie lubię, a przynajmniej nie zachwycam sie tak, że muszę mieć... , a one mnie lubią.... wieć sadzę to co chce u mnie być.. i powoli się przekonuję do nich.. ale nie są u mnie kwiatami nr 1.

Tak jak mi te trytomy nie pasują pokrojem i kolorem... ale szkoda wyrzucić.. i nawet z uwalonymi liśćmi po zimie (bo juz nerwa na nie złapałam na maksa i wycięłam) to raczy kwitnąć.... i nie ma ochoty paść... i jak mam to usunąć??? Jak ma wolę życia....

Mala_Mi 20:12, 01 cze 2014

MarekW napisał(a)
Ja się też Królową zachwycam i u moich to też najładniejsza jest. Piękna różanka ale przydałaby się większa hahahahahahha

Oj przydałaby się.. bo ja lubię róże z bylinami.. a teraz mi wyszły same róże.. i Ewcia sie pyta czy będą tu astry tak jak wypatrzyła gdzieś na foto... nie będą bo się nie mieszczą już.. ale specjalnie dla niej posadziłam 5 szt astrów niebieskich Oj musiałam powalczyć by opchnąć

I królowa z bliższa.. porcelanowa lala ja nazywam..

malgorzata_s... 20:13, 01 cze 2014

No tak, jak pacjent chce żyć to i służba zdrowia nie da rady
MarekW 20:15, 01 cze 2014

porcelanowa lala brzmi ok ja muszę sobie nową posadzić tak żeby była sama bo w tłumie to ginie a rose de Rescht pięknie też pachnie i może warto dać jej szansę
eliza3 20:22, 01 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

A to odnowiona bylinówka Na razie gra..

Uwielbiam rabaty bylinowe, ja na swojej nie potrafię utrzymać porządku.
Twoja jest piękna, a co tak cudnie kwitnie na niebiesko?
Madzenka 20:26, 01 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Tylko co na to mój M???? Do przyszłego roku cicho sza..... musi zatęsknić za jakaś rewolucją
Ta do poszerzenia i ro w najbliższym wolnym czasie, bo róże atakują eMusia przy koszeniu, a one dopiero zaczynają rosnąc po zeszłorocznym przesadzeniu..

O qurcze cudnie!
Madzenka 20:28, 01 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Jak ma 4 to lepiej bo od razu będzie większa... i mam nadzieję, że Aurea i szczepiona, bo te rosną pięknie, a reszta to taka rosochata
Ja jestem zachwycona katalpą i nikt mi nie powie, że to brzydkie czy grymaśne drzewo.. przeżyło kilka wichur.. połamało inne drzewa a ona stoi.. ale faktem jest , że ma trochę osłony z jodeł.. ale już mus ja przycinać , bo kolejnej wichury z taka koroną nie przeżyje.. i potem te kwiaty..... storczyki na drzewie.. a potem te fasolki...a i jak Muminek podrośnie to super drzewo do zabawy z powodu poziomych gałęzi..

I dziękuję za nazwę .. teraz to już musi rosnąć.. zaraz lecę ja pooglądać... trzeba ochrzcić wirtualnie Acha... katalpy nie lubią komary... i chyba faktycznie, bo robiłam testy czy pod nią gryzą... a był rok komarowy... w tym roku tfu, tfu tfu... ani jednego nie widziałam..

Czyli gdy mi się zamarzy miejsce do biesiadowania pod drzewem to mam posadzic katalpę? Czy zrobię z niej parasol?