Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 10:47, 02 lut 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
U Ciebie produkcja pełną parą
ja muszę jeszcze raz posiać werbenę, bo córka przelała i zrobiło się błotko\.
...u mnie późna wegetacja,dlatego zaczynam wcześniej.Siewki nie lubią przelania...szałwia muszkatołowa już wschodzi{od Ciebie}.
Ogród w cieniu brzozy 10:45, 02 lut 2015

Do góry
Ewo, to jest Eden Rose, mam ją bardzo długo, to jedna z pierwszych, ostatnia lekka zima jej posłużyła, wcześniej bardzo często przemarzały jej pędy. Może posadzona przy budynku jak np. u Mirelli lepiej zimuje. Uważaj na pędy, ma dość sztywne, jak będziesz ją chciała jakoś upinać to trzeba to robić na bieżąco.

Gabrielo, nie wymarza, powiem Ci, że jak kupowałam, to tak samo jak Ty, zakładałam, że wymarznie, liczyłam się ze stratą, teraz mija trzecia zima, chyba tą też przetrzyma. Jest też dobra wiadomość, daje się wysiać, tak zrobiłam w tamtym roku, nie zakwitł jednak, więc nie wiem na ile powtórzy cechy odmiany, liście były ciemne.
Mam jeszcze jednego penstemona, kilka lat, ale nie kwitnie co rok, niewiele się rozrasta. Ma taki jaskrawo czerwony kolorek.

Reniu, dwie fotki dla Ciebie.

W cieniu - zacieniona 10:14, 02 lut 2015

Do góry
Stipa już się rozrasta...
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 10:12, 02 lut 2015

Do góry

i jak tu zacząć coś działać?
Ogród mały, ale pojemny;) 09:54, 02 lut 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Początek lipca 2014

Dzień dobry Przemku
Cały czas zachwycam się!!!
A pytam o to białe cudo wcześnie zaczynające kwitnienie czy to jest Anabelle czy Incrediball ? I jeszcze Przemku jakich ulepszaczy używasz, no i jaka to odmiana Hacone co tak szybko rośnie, niesamowita jest
macham
Makówka
Makowo na Kociewiu 09:39, 02 lut 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Jeśli chodzi o moje przemyślenia "Czacha dymi" to będzie kilka znaczących przenosin.
1. Borówki będą przeniesione obok placyku żwirowego.
2. Na miejsce borówek będą posadzone chyba Hortensje Vanilia Frise i żólte trawki?
3 Pod Brzozą zostaną kulki bukszpanowe ale wsadzę do nich najprawdopodobniej kożuch z trzmieliny
4. Wszystkie topiary spod Hortensji limelight będą wykopane i znajdą się tuż obok w kompozycji z kulami tujowymi.
5. Pod hortensjami bedzie tylko bukszpanowy żywopłot ale może być też z lawendowy.
6. Czerwone żurawki i berberysy z rabaty z Limkami będą przeniesione na wierzbową.
7. Bonsai będzie przeniesiony na miejsce róży LO,
8 róża będzie przesadzona na miejsce różaneczników ze strony trzmielin na pniu.
9.Różaneczniki pójdą na borówkową
uuuff co zrobie z wolnym miejscem po bonsaju tego jeszcze nie wiem ale to "różanka" Makowa więc chyba wiecie co
Musiałam to zapisać...kiedy plany się zmienią ???
Bonsai stąd zniknie

i będzie rósł na tle tuj tam gdzie jest pylon z LO

Musiałam sobie przybliżyć plany
Pytałam o zimowe zdjęcia, bo zimą niwaka jest niewątpliwie ozdobą tego miejsca - widać go (w pozostałych okresach zresztą też).
Brakuje mi - zanim opowiem się za lub przeciw - informacji, co planujesz w miejscu niwaki?
Minimalizm z odrobiną romantyczności 09:30, 02 lut 2015

Do góry
mniej więcej taki, trochę ciemniejszy,

Dla odmiany czas na zmiany... 09:24, 02 lut 2015

Do góry
beta napisał(a)
witam

Hahahahaha poległam ze śmiechu Genialne poczucie humoru
Makowo na Kociewiu 09:02, 02 lut 2015

Do góry
Tess Kasiu, czy możesz dać zimowe (chętnie też bezśnieżne) zdjecie rabaty z niwaką?

W tej chwili nie mogę znaleźć innych zdjęć - wiosna 2014

i późne lato nie przystrzyżony
Ogrody inspirowane naturą 08:52, 02 lut 2015

Do góry
Tu zamiast róży może być bylina o naturalistycznym wyglądzie

Ogrody inspirowane naturą 08:50, 02 lut 2015

Do góry

Ogrody inspirowane naturą 08:50, 02 lut 2015

Do góry

Ogrody inspirowane naturą 08:49, 02 lut 2015

Do góry
Kolejne inspiracje

Pomysł na ogród 08:35, 02 lut 2015

Do góry
no i spadło kilka mm śniegu
trochę mało

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:24, 02 lut 2015

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:22, 02 lut 2015

Do góry
W zimowej odsłonie wyszła na wierzch siatka ochronna oczywiście przeciw Silvusiowi -zrobił sobie na jesieni tor biegowy przez warzywnik

Chcę puścić po tej siatce groszek pachnący , żeby w sezonie jakoś ją schować bo uroda to ona nie grzeszy

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:18, 02 lut 2015

Do góry
Nie wkleiłam wczoraj jeszcze kilku zdjęć .
W śniegu widać teraz lepiej mój "patyczkowy" żywopłot z porzeczki.
A pro po Silvusia - ze dwie też sobie wyrwał grrrrrrrrrrrrrrrr

Ogród na górce w zakolu wiślanym 07:47, 02 lut 2015

Do góry
Agatko, wstrzeliłaś się w temat motocyklowy, no w 10 trafiłaś. Właśnie w sobotę byliśmy w Warszawie wybierać dla mnie motocykl . Bo ja dopiero w zeszłym roku prawko zrobiłam. Zdałam egzamin w listopadzie..
Ale dumna jestem jak paw.
Do tej pory jeździłam z M jako plecaczek.
W zeszłym roku trochę pojeździliśmy. Wrzucę kilka zdjęć. Ale najpierw muszę podpisać umowę na internet, bo się okazało, że wczoraj umowa nam się skończyła.
Jakież było nasze zdziwienie.
Wracamy do domu, a tu netu nie ma.
Z komórki, tak na szybko, moja nowa fura.

Skarpa z ażurowych płyt 06:59, 02 lut 2015

Do góry
Witajcie. W kwestii ogrodnictwa jestem kompletnym laikiem. Dopiero rozpoczynam swoją małą przygodę z niewielkim przydomowym ogródkiem 80m2 + skarpa 25 m2 wyłożona betonowymi płytami ażurowymi, kąt skarpy ok 50 stopni, szerokość 6 m, wysokość 4 m. Na skarpie rośnie (już tylko częściowo) kiepskiej jakości trawa, chciałbym się jej pozbyć i obsadzić skarpę niskimi roślinami aby nieco poprawić jej wątpliwe walory estetyczne. Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki dotyczące gatunku roślin, które proponowalibyście na tą skarpę. Zdaje sobie sprawę, że temat dość trudny bo chyba jest niewiele roślin (albo nie ma wcale), które będą się "rozrastać" na takiej płycie betonowej. Jeśli chodzi o nasłonecznienie to częśc górna skarpy prawie cały dzień ma słońce, natomiast dolna część tylko do południa i popołudniu. Generalnie czym niżej tym mniej światła ponieważ skarpa leży na północonej stronie i gdy słońce świeci przez większość dnia to dolna część skarpy zasłonięta jest przez mój dom.

PS. Brałem też pod uwagę wysianie lepszej trawy ale przeraża mnie jej pięlęgnacja na skarpie a zwłaszcza koszenie, ręczne wycinanie i zbieranie.

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 06:54, 02 lut 2015

Do góry
Czy ktoś wie co z tego wykluje sie ? Choś ten środek chyba mi usycha.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies