Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:08, 18 mar 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Pocieszajaco to wyglada. Ogrod pomiedzy szarymi polami. Takie zycie na pustyni. Oaza. Mozesz znowu pokazac te ciemne brzozy ?
Wśród brzóz i dębów 14:40, 18 mar 2018

Do góry
Ale piękne te brzozy na tle tego niebieskiego nieba Pozdrawiam
Wśród brzóz i dębów 11:56, 18 mar 2018

Do góry
Nawet zimą, gdy ogród śpi, brzozy wyglądają cudnie i zachwycają bielą konarów.
Pozdrawiam niedzielnie wszystkich odwiedzających.

W Kruklandii 23:00, 17 mar 2018

Do góry
Kochana pesymistka. Będzie dobrze!
Foty ostatnie nadrobiłam, pięknie. Brzozy cudnie Ci śmigają. Powiedz czy zauważasz różnicę w ich zachłanności na wodę? Musisz tam więcej dolewać innym roślinom?
Ogród... 18:46, 17 mar 2018

Do góry
Witaj Beato, pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie
Czy mogłabyś napisać, jaka odmiana brzozy rośnie w centrum Twojego "ronda"? 'Youngii', czy inna?

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:27, 17 mar 2018

Do góry

Brzozy z gołym korzeniem ciężkie są do przyjęcia, lepiej przyjmują się wiosną niż jesienią
Nieprawda:brzozy sądzi się jesienią a najlepiej w listopadzie .Wtedy soki już nie krążą i bezpiecznie można sadzić .Mam tak ze 30 brzuzek posadzonych, wiosną ruszyły jak by zawsze tu rosły.
Ogród pod lasem 18:10, 17 mar 2018

Do góry
Bajka, w obecny stanie to proponuję -słoneczny pod lasem(jak brzozy ruszą to się zmieni).
Dobrze że choć trochę napadało może te -10 w nocy nie zaszkodzi
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:43, 17 mar 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Ja w tamtym roku posadziłem 4 brzozy papierowe ale do jesieni utrzymały się tylko dwie .
Czekam czy te dwie pozostałe przeżyją zimę. System korzeniowy miały mizerny.

Z tymi brzozami odmianowymi to jest różnie. U mnie w ogrodzie też parę wypadło np brzoza Ermana "Grayswood Hill" była piękna nawet wyglądała na zdrową oraz silną a tu zonk zdechła z dnia na. Podobnie było z Brzozą pożyteczną "Grayswood Ghost" miała już około 2,5 metra i w ciągu miesiąca padła masakra jakaś no ale walczyć trzeba dalej a jak nie to posadzę dzikuski.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:44, 17 mar 2018

Do góry

Brzozy z gołym korzeniem ciężkie są do przyjęcia, lepiej przyjmują się wiosną niż jesienią

System korzeniowy lichutki był. Były w doniczkach lecz przy wyjmowaniu ziemia się osypała. Za wcześnie sprzedają. Sadziłem wczesnym latem a jednak ...
Jestem dobrej myśli co do pozostałych. Już postanowiłem, że nakopię zwykłych brzóz brodawkowych. Też piękne są a w lesie jako chwast rosną. Posadzę kępę lub dwie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:29, 17 mar 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Ja w tamtym roku posadziłem 4 brzozy papierowe ale do jesieni utrzymały się tylko dwie .

Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:03, 17 mar 2018

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Wszystkie brzozy odmianowe są szczepione

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:58, 16 mar 2018

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

No widzisz nie douczona jestem Czyli w naturze nie występują te odmiany?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:24, 16 mar 2018

Do góry
Ogród w remoncie 15:23, 16 mar 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
dzwoniłam do J. sezon otwiera za tydzień i planuję w sob jechać po te brzozy to dam Ci znać po ile i jakie. Miałam jechać jutro po murarzu ale Pan mnie ostudził w zapędach

Aniu to daj znać jak i co
Ogród w remoncie 14:25, 16 mar 2018

Do góry
dzwoniłam do J. sezon otwiera za tydzień i planuję w sob jechać po te brzozy to dam Ci znać po ile i jakie. Miałam jechać jutro po murarzu ale Pan mnie ostudził w zapędach
Ogród z rzeźbą 14:01, 16 mar 2018

Do góry
Ooo jaka tu fajna dyskusja u mnie.
Dziewczyny, winobluszcza pięcioklapowego w życiu bym sobie nie posadziła, jest nie do opanowania i walka z nim ciężka. Bardzo chciałam mieć winobluszcz trójklapowy z uwagi na jego śliczne dachówkowate ułożenie liści. Długo się wahałam, bo one też do potworowatych jednak należą. Aż znalazłam tę odmianę Diamond Mountains, która teoretycznie powinna być zdecydowanie mniejsza. Nasz domek działkowy nie jest duży, może sobie na nim umiarkowanie poszaleć. Na razie rośnie grzecznie, zgodnie z opisami.

Irenko zimozielone niekoniecznie muszę tam mieć, to ogród i dom weekendowy, na sezon od wiosny do jesieni. Brzoza purpurowa fajna, ale mam już na tej rabatce dwa akcenty purpurowe w postaci śliw dziecięcych, dodatkowo tam gdzie ma być posadzona zlałaby się trochę z ciemnobrązową ścianą domu. Ale nie znałam tej brzozy, biały pień z tym kolorem super wygląda. Pomysł do wykorzystania ewentualnie w innym miejscu.
Ogród z rzeźbą 12:07, 16 mar 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Oj Irenko, powiem Ci, że jak wczoraj tak otworzyłam ten folder ze zdjęciami, zaczęłam przeglądać, żeby wybrać coś dla Patrycji, to też jęknęłam! Już taka nieprzemożna tęsknota za prawdziwą wiosną i latem! No, ale jeszcze tylko troszeczkę, już za chwileczkę, już za momencik...

Niby, a u mnie sypie śnieg
Czyli nowy zakup w planie, zimozielonego czegoś nie chcesz?
Fajne są brzozy Purpurea, biały pień i bordowe liście, śliczne, można je ciąć w ekran:
Ogród z rzeźbą 10:53, 16 mar 2018

Do góry
Aniu, ja mam taki "parasol" w postaci brzozy penduli nad ławeczkami przy ognisku - tylko u mnie bardzo wysoki. Rzuca delikatny cień i fajnie szumi na wietrze. Dawno temu, gdy nie maiłam jeszcze ogrodu widziałam taka brzozę a pod nią ławeczkę i mi się to spodobało. Bardzo ją lubimy
Współczuję wyciętych drzew za ogrodzeniem. Nie mamy na to wpływu. Na pewno trzeba będzie rabatę zmodyfikować.
Ja mam u siebie na odwrót. Jak wsadzałam drzewa to były małe i nie zacieniały. Wiedziałam, że jak podrosną to będzie cień. Miałam niezłe dylematy, co posadzić na początku by przeżyło mocne słoneczko, a później cień.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:46, 15 mar 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Sylwuś paczka doszła. Ogromne dzięki za wielkie serducho. Niespodziankę też znalazłam, pochwalę się jak urosną.
Buziaki dla ciebie i chłopaków.

Cieszę się AniuJa też dzisiaj brzozy odebrałam, ale nawet pudełek nie ruszyłam żeby zajrzeć bo nie miałam kiedy. Dom pełen gości, dopiero co pojechali
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies