Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród z wilkiem zamkn. 16:26, 02 mar 2018

Do góry
Anda napisał(a)
A w tym ogrodzie nie przewidujesz jakiegoś oczka?

........nie wiem ....może kiedyś ....
pamiętam ,że kupa roboty z nim była ....wielkie brzozy od sąsiada sypały liścmi i utrzymać ,go w takiej postaci jak na zdjęciu- było ciężko ......może dlatego ,że było małe .....woda wiecznie zieleniała -kilka razy w sezonie ją wymieniałam,kamienie myłam itp .....
muszę mocniej pomyśleć
teraz .....to boję się, że pies by do niego właził ....nie wiem sama .....
podobają mi się te ścianki wodne u dziewczyn .....nie jestem całkiem na nie....ale to raczej nie w tym sezonie
Ogród z wilkiem zamkn. 21:48, 01 mar 2018

Do góry
Między umbrową, a prawą strona jakąś kwadratową wyspę zróbA brzozy mogą być posadzone w trójkącie na rabacie kwadratowej , a przed nimi ławeczka i coś niższego, trawy może i kamień wielki , albo dwa jeden większy drugi mniejszy , zobacz u Małej Mi ona ma takie kamienie i może wrzosowisko w miniaturze ślicznie by to wyglądało
coś naskrobałam

Tylko w prawo fotkę obróć bo aparatem tak mi dało( to ten prawy róg)
Przy kamykach wrzosowisko po lewej, po prawej trawy, brzozy ni patrz na ilość bo bardziej chodziło mi o układ i to wszystko w drobnym kamyku oprócz wrzosowiska. Płyty by mogły wychodzić jeszcze na trawnik, jako kontynuacja, a pomiędzy brzozami też mogą być trawy lub coś innego. Tylko wiesz, że musisz mieć odkurzach do liści, bo wybierania z kamyków nie wyobrażam sobie
Ogród z wilkiem zamkn. 18:35, 01 mar 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Staram się być na bieżącomacham ja bym brzozy w prawym rogu jako trujkąt dała. W samym rogu jedna potem szerzej dwie i znowu do przodu na przekładkę trzy, zimą by był fajny rysunek z pni, zresztą latem też koniecznie daj jeszcze coś fajnego na środku trawnika, zrób rabatę trwiasto bylinową z jakimś niskim lub szczepionym drzewkiem na środku. Widoków nie przesłoni, a fajnie podzieli ogród

tylko ja chcę prostokątne te rabaty ale jak zacznę przerabiać ,to pewnie jeszcze na żywo będę dostosowywać do własnego widzimisię .....
a z tym fajnym na środku trawnika ,to jak myslisz ? gdzieś na lini rabaty umbrowej ? czy gdzie ? bo na razie to cięzko mi się myśli
Ogród z wilkiem zamkn. 18:08, 01 mar 2018

Do góry
Staram się być na bieżącomacham ja bym brzozy w prawym rogu jako trujkąt dała. W samym rogu jedna potem szerzej dwie i znowu do przodu na przekładkę trzy, zimą by był fajny rysunek z pni, zresztą latem też koniecznie daj jeszcze coś fajnego na środku trawnika, zrób rabatę trwiasto bylinową z jakimś niskim lub szczepionym drzewkiem na środku. Widoków nie przesłoni, a fajnie podzieli ogród
Ogród z wilkiem zamkn. 16:38, 01 mar 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Brzozy moglyby byc ewentualnie przy tym zywoplociku przy lawkach, ale nie od strony lawek tylko od ogrodu

Tylko nie wiem, czy za duzo slonca nie zabiora

dzięki .....widzisz jak się nie znam ....a już tak zaczęłam rysować
muszę przerysować ponownie

Anda napisał(a)
Roze z brzozami nie. Roze nie lubia byc zalewane. Myslalam, ze w zagajniku brzozowym bedziesz miala zwirek i w zwirku ewentualnie jakies kepki traw, przywrotnika, bodziszka, cos w tym stylu. Takie lekkie

Gdzie bedziesz sadzic derenie? Bo w sumie zamiast tych kepek bylin moglabys tam nieregularnie derenie rozrzucic. Pod dereniami jakies bodziszki ewentualnie. I to wszatko w zwirku

o z dereniami mi się podoba
lecę rysować od nowa
Ogród z wilkiem zamkn. 16:28, 01 mar 2018

Do góry
Brzozy moglyby byc ewentualnie przy tym zywoplociku przy lawkach, ale nie od strony lawek tylko od ogrodu

Tylko nie wiem, czy za duzo slonca nie zabiora
Ogród z wilkiem zamkn. 16:25, 01 mar 2018

Do góry
daszum napisał(a)
Ja nie kumata i nie widzę gdzie są te brzozy ze skarpy?

no jeszcze ich nie ma ....myślę ,czy nie po lewej gdzieś .....
jeszcze mam problem z rozmieszczeniem drzewek i wybraniem z nich ,tych ,które mają zostać
Ogród z wilkiem zamkn. 16:22, 01 mar 2018

Do góry
Ja nie kumata i nie widzę gdzie są te brzozy ze skarpy?
Ogród z wilkiem zamkn. 14:24, 01 mar 2018

Do góry
iwka napisał(a)
a brzozy nie lepiej w poprzek ?

może i lepiej będę rysować za chwilkę
Ogród z wilkiem zamkn. 14:23, 01 mar 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Tak jak Iwka myślę, że brzozy w poprzek lub w kwadracie chociażby wyglądałyby lepiej.
Ognisko nie pod płotem? Ławka i stół pod płotem?
A co z umbrową?

Same pytania

może i w poprzek lepiej wrócę ,to narysuję
ognisko ,a ławki to obojętnie w sumie .....mogą być wpierw ławki ....też narysuję
a z umbrową ??? hmm .....myślę
Ogród z wilkiem zamkn. 14:19, 01 mar 2018

Do góry
Tak jak Iwka myślę, że brzozy w poprzek lub w kwadracie chociażby wyglądałyby lepiej.
Ognisko nie pod płotem? Ławka i stół pod płotem?
A co z umbrową?

Same pytania
Ogród z wilkiem zamkn. 14:13, 01 mar 2018

Do góry
a brzozy nie lepiej w poprzek ?
Ogród z wilkiem zamkn. 14:02, 01 mar 2018

Do góry
godz 14 ....zaczyna padać cień teraz jak szybko dalej pójdzie hmmm .....

i tak sobie rysuję .....ugrzęzłam

po prawej zagajnik brzozowy ,
a ognisko po lewej z ławkami ....i tyle na razie co chcę napewno
brzozy co 3 m i odstęp 2 ,ale rozstawione
Ewa ? jak myślisz ? .....obejrzałam wiele zagajników u dziewczyn i czasem są nawet gęściej sadzone .....
próbuję dalej ..... ale zaraz po córę muszę jechać
Lipny ogród czy ogród z lipą 13:09, 01 mar 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Eee tam, wiotki.
Ciąć trzeba, to nie będzie miał szans na wiotkość.

Cisy też Ci budynku nie zakryją, dlatego jedno, dwa drzewka by się okolicy przydały. Jak będą brzozy też będzie super

Ten klon też raczej będzie, ale będę musiała udawać przed mężem, że on do 8 metrów dorasta.
Ogród z wilkiem zamkn. 10:23, 01 mar 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Brzozy lubią wodę, ale to nie znaczy, że mają stać w wodzie. China kanadyjska lubi się taplac w wodzie.
No i dobrze nie przewracaj do góry nogami. Każda rabat inna, a chcesz monotonii?
Derenie podcinamam różnie zależnie od wzrostu. Najważniejsze jest przycinanie starszych gałęzi bo wtedy wyrastają młode pędy i zimą maja intensywny czerwono różowy kolor.

tam tylko woda stoi przy wielkich i długich ulewach ,nie cały czas
monotonii nie chcę .....podoba mi się u innych ....a ja chcę mieć różnorodnie ,ale spójnie .....i nie wiem czy tak się da
te derenie bardzo mi się podobają w szczególności w zimie czerwone gałązki na tle białych pni brzóz .....chcę je mieć też
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 22:22, 28 lut 2018

Do góry
Atena, Martyna dziękuję za miłe słowa.

Kasia czytałam o walce z deweloperem...brrr.Ogród masz piękny, a rośliny rosną jak na drożdżach

Klaudia Cieszę się, że choć troszkę mogłam pomóc.

U mnie w ogrodzie niewiele obecnie się dzieje.
Wyczekuję jak wszyscy wiosny i truchleję co będzie z roślinami.
Brzozy na froncie podcięte przed mrozami, a teraz czekam z cięciem traw.

Macham do wszystkich.
Ogród z wilkiem zamkn. 22:07, 28 lut 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

dziękuję za tyle miłych słów
wszystkie zmiany będą raczej kosmetyczne ,żeby było bardziej spójnie -bo narazie każda rabata inna troszkę roszad tylko będzie ,takich pod względem wygody i warunków w ogrodzie np.brzozy lubią pić ,a w prawym dolnym rogu po ulewach stoi woda .....no i drzewek za dużo za dużych tam ,gdzie być nie powinno .....czyli serby i buki na wprost trzeba zmienić .....

ale dziś padam na pysk po ciężkim dniu w pracy i nie mam siły myśleć .....latam sobie po wątkach tylko

Brzozy lubią wodę, ale to nie znaczy, że mają stać w wodzie. China kanadyjska lubi się taplac w wodzie.
No i dobrze nie przewracaj do góry nogami. Każda rabat inna, a chcesz monotonii?
Derenie podcinamam różnie zależnie od wzrostu. Najważniejsze jest przycinanie starszych gałęzi bo wtedy wyrastają młode pędy i zimą maja intensywny czerwono różowy kolor.
Początek początku 13:50, 28 lut 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
No to masz działkę podobną wielkością do mojej

Nie wiem, co Ci zaplanować na tym cypelku z sosną i kompostownikiem. Pasuje mi tam część użytkowa, której Ty nie chcesz. Osobiście uważam, że na maliny, borówki, poziomki zawsze znajdą się chętni
Dałoby się zrobić takie szerokie zdjęcie z przyszłego tarasu? Obejmujące jak najwięcej terenu?

I kolejne pytanie: gdzie mają być drzwi do budynku gospodarczego i czy potrzebujesz koło niego przejścia od strony ogrodu (konkretnie: czy między budynkiem a tarasem ma być zostawione przejście czy mogą być rośliny)

Nad częścią ogrodniczą się zastanawiam ale mam doświadczenie u moich rodziców. Ojciec jest klasyka czyli jak kawałek ziemi to jabłonka czy inna malina a teraz jak mu sił brakuje to wszystko okrutnie dziczeje. Ja pracuję i pewnikiem w ziemi będę grzebać tylko wieczorami i w weekendy czyli zdecydowanie za rzadko aby wszystko dopatrzyć. Ta część przy sośnie jest położona najniżej i chciałam tam zrobić coś na kształt dziczy w mieście czyli derenie, kaliny pnące, brzozy pożyteczne a docelowo w tamtej okolicy altana z grillem.

Budynek gospodarczy będzie miał dwa wejścia jedno M i drugie moje ogrodnicze. Tam też będzie miejsce na drewno kominkowe.
Między domem - podjazdem - budynkiem gospodarczym jest dość dużo miejsca i szkoda zostawić wybetonowany plac. Planuję tam rządek hortensji.

Patrząc na mój teren narzuca mi się podział na dwie części: dom i reprezentacyjny ogród czyli ten "wielki" kwadrat od ulicy do studni i częśc za studnią.
Na razie zajmuje mi głowę tylko to co koło domu - czas i fundusze tu mają swoje do powiedzenia. Nie wiem czego mi brakuje bardziej.

Wszystko porysuje w sobotę bo będe bez auta czyli mam czas wtedy.
Lipny ogród czy ogród z lipą 13:49, 28 lut 2018

Do góry
Eee tam, wiotki.
Ciąć trzeba, to nie będzie miał szans na wiotkość.

Cisy też Ci budynku nie zakryją, dlatego jedno, dwa drzewka by się okolicy przydały. Jak będą brzozy też będzie super
Odcienie zieleni 2 12:37, 27 lut 2018

Do góry
Marta napisał(a)
Hejka! Wiesz, że podziwiam Twoje rabaty Brzozy w tamtym zakątku fajnie będą się prezentowały. Zmieniłaś już te drzewa we wniosku?

Dzięki Martuś, mam nadzieję, że dobrze to tam zagospodaruję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies