I dobrze zrobiłaś, ja gapa jestem...wiem, nie jest lekko, ale i tak na pewno nie wiem, jak ciężko, trzymam kciuki za ciebie, za siły, za uśmiechIza i tak jesteś mega dzielna
a może te turzyce pod hakuro wywalić i tutaj kulkowisko zrobić? Oczywiście nie zmieści się tego tyle, co na fotomontażu. No i pytanie, jak bukszpany poradzą sobie w cieniu pod hakuro?
Niby tak, ale jak codziennie patrzę, to powoli to idzieciut wieje zimny wiatr, choć słonecznie i tak do weekendu
Buziaki
mnie czeka kupno jeszcze 3 tych azalii i zapisanie nazwy, bo wywaliłam kartkę
Witam . Tesska . Ona faktycznie wygląda teraz jak kurze łapki wychodzące z ziemi. Mi zawsze kojarzyła się z epoką dinozaurów i z czasami kiedy na świecie wszystko co żyło było o wiele , wiele większe . Dla mnie to dzieło sztuki stworzone przez naturę . Jeszcze fotka z dzisiaj ma już ok. 150 cm. .[img size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/81/814279/original.JPG[/img] Łapa jako punkt odniesienia.
Bardzo podoba mi się ta jodła. Planuje wkomponować ją w mój żywopłot z tuj smaragd. Czy może ktoś doradzić jak gęsto można ją sadzić, ile od płotu i czy można stworzyć z niej żywopłot?
To prawda Kasiu, dzięki za życzenianie odpisywałam, ale życzyłam na moim wątkuz takiej okazji tłum ludzi tylko cieszył, samych szczęśliwych chwil jubilatko
Murek to zadanie eMa....więc na razie nie ma . Obecnie zrywam pozostałości darni po wykopkach kanalizacyjnych. Będę siała nową trawkę. Mus rośliny przesadzić o jakieś 15 cm . Do końca tygodnia chyba się wyrobię. Na razie wygląda to tak...obraz nędzy i rozpaczy
i jest super! jedynie bym jeszcze jakąś kulkę małą dała przed tym dużym drzewkiem [wiśnia?] bo jakoś tak ono stanowi granicę kulkowiska . Taka pycia kulka po lewej stronei drzewa - stojac przodem do drzewa
Grembosiu dziękujęmoże ten mur nie taki zły, choc czekam jak zarośnie go szpaler rodków
tera czekam z wielką ciekawością na tulipany wielokwiatowe, przywiozła mi Agnieszka z Holandii, takie sobie wybrałam jeszcze
tulipan botaniczny Little Beauty
tulipan botaniczny Bakeri Lilac Wonder
tulipan bukietowy Cherry Bouquet
bukietowy Renown Unique
tu widać bukietowe, paki są, ciakawa jestem, jak się sprawdzą
Jesienią nie byłam do końca zadowolona z krzaczka Pastelli, bo jakiś taki drobny, słabiutki dostałam w porównaniu z innymi różami. Ściełam ją nisko, choć mi się serce ściskało, ale widzę, że wypuściła mnóstwo gałązek od samej podstawy, więc było warto...
tutaj tego pierwszego przesunęłam bliżej trawnika, by nie był prawie w rządku z berberysami
a kolejną parę (nie liczę małego wypierdka) rozsunęłam, na boki, by była między nimi większa odległość