Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:05, 14 kwi 2015

Olili napisał(a)
Irenko,pozwolę sobie odpowiedzieć Ci w Twoim wątku na temat maty u mnie,ponieważ odpisanie u mnie mija się z celem ,zaglądniesz za jakiś czas do mnie, popatrzysz i pomyślisz o : ot niepokorna dalej szmacisko leży .
Będzie mi łatwiej ,gdy wkleję odpowiedź,którą pisałam już kiedyś dla Danusi :

Bardzo przepraszam,że tak się u Ciebie rozpisałam ,ale myślę,że mi wybaczysz!
Ściskam mocno! U mnie słoneczko piękne .

I dobrze zrobiłaś, ja gapa jestem...wiem, nie jest lekko, ale i tak na pewno nie wiem, jak ciężko, trzymam kciuki za ciebie, za siły, za uśmiechIza i tak jesteś mega dzielna

tulipany botaniczne Little Beauty
Milka 13:30, 14 kwi 2015

Monic napisał(a)
Irenko, u Ciebie jak zwykle zachwycająco! Wszystko wypielęgnowane, wypieszczone - ślicznie. Masz przepiękne odmiany narcyzów - uwielbiam te kwiaty. Ja kupiłam sporo tulipanów i czekam na kwitnienie, jednak one kapryśne, brzydną i znikają z czasem, a narcyze są wiecznie piękne! Muszę dokupić jesienią, bo robia niesamowite wrażenie!
Pozdrawiam Cię serdecznie, Irenko :*

Moniko, ten rok był łaskawy, nie było zimy, robiło się cały czas i jak nigdy, mam wszystko zrobione, nawet już pierwsze koszenie było, trawa w super kondycji
tulipany tak właśnie robią, a narcyzy nie, dlatego na nie się przestawiam i tylko na botaniczne i bukietoweteż cię serdecznie pozdrawiam i przypomnij co ja dostałam od ciebie, już fajnie się rozrasta, bodziszek czy zawilec?

dokupiłam jeszcze to
Mala_Mi 13:59, 14 kwi 2015

Zajrzałam akurat na śliczną pomocnicę... zawsze wprawia mnie w zdumienie jak do Ciebie jest podobna... Jest śliczną dziewczynką
Mala_Mi 14:03, 14 kwi 2015

Twoje brunery są zachwycające...
Muszę moim do dupci nakopać
bleebla 14:26, 14 kwi 2015

Też jestem ciekawa Twoich bukietowych I stresuję się że pomieszali coś i będą nie te co trzeba ...
Milka 14:28, 14 kwi 2015

Ja też bardzo na razie wychodzą te, co u ciebie, te pod katalpą, co luzem były, zapowiadają się fajnie
Milka 14:29, 14 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Twoje brunery są zachwycające...
Muszę moim do dupci nakopać

A gdzie u ciebie rosną?

Tak, nawet ja jestem zdziwiona podobieństwem
bogumila 14:56, 14 kwi 2015

Kwiecie jak zwykle zachwyca,jednak dużo szybciej niż u nas.Rzodkiewki nie pikuje się,zbyt gęste wschody należy jak najszybciej poprzerywać...a najlepiej siać rzadko...ziarnko od ziarnka na szerokość palca.Pozdrawiam.
Kindzia 14:58, 14 kwi 2015

Irenko tulipany masz bardzo zaawansowane, w porównaniu do moich. I piękne azalie kupiłaś, pamiętam, że są wśród nich te polecane przez Bogdzię.

Ja też tortem zgrzeszyłam, na chrzcinach
Pamajo 15:02, 14 kwi 2015

Irenko, wiszę na płocie nieustająco

Lilie masz już wielgaśne, ja swoje codzienne podglądam ale dopiero wystawiają czubeczki z ziemi

Z brunerami to mnie trochę przestraszyłaś tymi korzeniami. Nie wiem czy uda mi się je wkopać pod magnolię, tam jest ziemia jak skała. W przyszłym tygodniu będę miała sadzonki. Czy będzie dobrze jak pod magnolią zrobię taką podwyższoną rabatkę (w domyśle nasypię tam ziemi) i posadzę je na takim podwyższeniu?

I jeszcze jedno pytanie.
Czy trzmieliny rozmnażasz tak jak róże tzn. ucięty kawałek sadzisz bezpośrednio w ziemię w ogrodzie?

Kupiłam jakby dwa rodzaje trzmielin. Obie są żółto-zielone ale jedna ma takie drobniutkie listeczki (jesienią coś ja podżarło) a druga dość duże i takie jakby mięsiste (tej nic nie rusza). I tą z tymi dużymi liśćmi powinnam chyba troszkę podciąć bo wybujała. Chociaż trochę mi szkoda bo trzmieliny pokochałam od pierwszego wejrzenia

Pozdrawiam cieplutko. Jutro u mnie 26 stopni