Witaj, miałam się nie odzywać i tylko przejrzeć od początku do końca Twój wątek (lubię początki wątków, te burze mózgów i ciągłe zmiany), ale tak mi się słowa cisną, że się powstrzymać nie mogę Tak więc:
Ten plan jest genialny oczami wyobraźni to widzę. Zwłaszcza ten ostatni pokoik taki romantyczny z ławeczką,.. dla dwojga.. Z góry będzie to fajnie wyglądało ale z poziomu będzie super widok taki tajemniczy.. ogród wyda się większy i bardziej ciekawy. Zwłaszcza jak podrosną żywopłoty dzielące pokoje. Te wersje z dużą połacią trawnika też były fajne ale wszytko widać odrazu, nie ma efektu zaskoczenia, ale za to jest dużo trawnika w jednym kawałku i duże połączone rabaty. Decyzję masz niełatwą. No ja się zakochałam w tej Twojej narysowanej wersji
Dziewczyny Ci dużo podpowiadają i opcji masz do wyboru więc powodzenia życzę
Ps. a klon jak się zadba przeprowadzkę przeżyje-nie takie drzewa się na ogrodowisku przesadza
Hanusiu nie ma sniegu bylo pare dni bardzo zimno i to tyle
W pracy nie bardzo moge odwiedzac ogrodowisko a w domu ciagle biegiem juz chyba taka natura ze z du...pa nie posiedzi
Caluje cala paczke pozdrawiam
Orliki dawaj jako wypełniacz pomiędzy innymi roślinami. Jako pierwszy plan to one się nie nadają.
Przy dalii żółtej i nachyłkach i FC będziesz mieć jeszcze miejsce... Może daj plamę z pełnika europejskiego, bo na maj to tu nic nie ma.. tylko orliki.
Tulipany możesz dać gdzie kany.. wykopiesz kany posadzisz tulipany, a w czerwcu wykopiesz tulipany, posadzisz kany. Do czerwca będziesz je gonić w donicach. Tulipany się ucieszą, że są wykopywane... sadź tylko w koszykach większych, łatwo się wykopuje
Rząd tuj, miskantów, dalii.... i w zasadzie finito.. więcej na szerokość się nie zmieści... na brzeg pasuje coś zimozielonego... a z daliami jak wyżej.. tylko niskie odmiany tulipanów. Ale może jak ściśniesz to FC się zmieści.
Krokusy pomiędzy liliowce..
Po prawej stronie gdzie nachyłki , dałabym zamiast bergenii bordowe żurawki i zamiast kuklika też pojechała żurawkami. Nachyłki niech przytulą się do żurawki.
Po prawej i lewej od miskantów wepchnęłabym rozplenice.. popatrz jak fajnie miskant i rozplenica wygląda razem u mnie... dziś wrzuciłam foto.
W trawy daj lilie
Rozumiesz mój bełkot????
Gabrysiu gratki na 500 stronkęOczar przepięknie zakwitł, ja czekam czy moja parocja perska zakwitnie Alberich pięknie wygląda w takim krzaku, ale dla mnie za duży
Grażynko serdecznie dziękuję za zaproszeniedam znać jak będę w okolicy , do lata jeszcze jest trochę czasu, na razie zwiedzam Twój ogród wirtualnie i jestem pod ogromnym wrażeniem.....
Ogrody Bony widziałam ....ale skansenu nie widziałam, chcę to nadrobić...
a na Zamku ..czakram
pozdrawiam cieplutko
rondko fajnie obsadzone roślinami.
Ja też!
Ale znawcy dieteyki mówią, że serniki,makowce, torty orzechowe(na zdjęciu na poprzedniej stronie) są dopuszczalne dla dobrego samopoczucia i zdrowia.
Ale do nachyłków pasuje bordowa żurawka nie mogę znaleźć lepszego foto... Mi żurawki i nachyłek padł i zarósł .. ale jak było to było super W innym miejscu odtwarzam to nasadzenie
Bardzo ucieszyła mnie Twoja wizyta Mirelko
Zapraszam zawsze, może kiedyś zboczysz z trasy rowerowej i zajrzysz do mnie? Byłoby mi niezmiernie miło
Przy ogrodach Bony, jest taka osada Podegrodzie (skansenik), gdzie odbywają się koncerciki, można tam dobrze zjeść słuchając co nieco
Klimatyczne miejsce