Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:29, 21 sty 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Witaj, miałam się nie odzywać i tylko przejrzeć od początku do końca Twój wątek (lubię początki wątków, te burze mózgów i ciągłe zmiany), ale tak mi się słowa cisną, że się powstrzymać nie mogę Tak więc:
Ten plan jest genialny oczami wyobraźni to widzę. Zwłaszcza ten ostatni pokoik taki romantyczny z ławeczką,.. dla dwojga.. Z góry będzie to fajnie wyglądało ale z poziomu będzie super widok taki tajemniczy.. ogród wyda się większy i bardziej ciekawy. Zwłaszcza jak podrosną żywopłoty dzielące pokoje. Te wersje z dużą połacią trawnika też były fajne ale wszytko widać odrazu, nie ma efektu zaskoczenia, ale za to jest dużo trawnika w jednym kawałku i duże połączone rabaty. Decyzję masz niełatwą. No ja się zakochałam w tej Twojej narysowanej wersji
Dziewczyny Ci dużo podpowiadają i opcji masz do wyboru więc powodzenia życzę

Ps. a klon jak się zadba przeprowadzkę przeżyje-nie takie drzewa się na ogrodowisku przesadza
Ogród prawie romantyczny 21:19, 21 sty 2015

Do góry
Napia napisał(a)

Agnieszko co to za róża? wydaje mi się że jest taka jak moja bezimienna którą dostałam, może wreszcie zostanie zidentyfikowana

Ogródeczek jagody99 21:19, 21 sty 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Hej, hej! Zasypało Ciebie? Jak zdrowie? Buziaczki od naszej ogrodowej paczki!

Hanusiu
nie ma sniegu bylo pare dni bardzo zimno i to tyle
W pracy nie bardzo moge odwiedzac ogrodowisko a w domu ciagle biegiem juz chyba taka natura ze z du...pa nie posiedzi
Caluje cala paczke pozdrawiam
Ogród na Opak 21:18, 21 sty 2015

Do góry
horcia napisał(a)
Posiadam jeszcze kilka rododendronów różnej maści i jednego na nóżce.

Rosną u mnie też magnolie różowe, pierwsza taka(obok hortensja ogrodowa)

I jeszcze juki ok 10szt.

Co z tymi roślinami począć, może jakieś wrzosowisko ???????

Cieszę się na widok takich rh i azalii, ale tu Bogdzia, będzie miała głos i ci pomoże jak utrzymać je w dobrej formie

Moją drugą radością są Magnolie, które posadziłaś w ogrodzie.

Masz piękny widok i nigdy go nie zasłaniaj, pamiętaj rośliny rosną ....u mnie ssąsiad przysłonił brzozami

Co ci doradzić?

Nie kupuj więcej jałowców
Z grupuj jukki w jednym miejscu,

Skarpa. ...ma coś w sobie, ale.....przemyśl ją od nowa.....jest za bardzo rozczochrana.....potrzebuje odnowy.....nie wiem jak wygląda wiosną, latem?

Rozpoznałam, jodłę balsamiczną, to ta mała śliczna kulka...jałowca Horstmen... taki dziwoląg przy domu

Pozdrawiam i miłej nocki.....wpadaj z pytaniami, bo mamy dużo podobnych nasadzeń, klimat i otoczenie, i obydwie za dużo jałowców

Wrzosowisko mam lubię i osobiście polecam
mój ogród Zacisze w Księżym Lesie 21:03, 21 sty 2015

Do góry
moja miłość i pasja róże
mój ogród Zacisze w Księżym Lesie 21:00, 21 sty 2015

Do góry
Witan i życze miłego wieczoru
Ogródek Iwony 20:59, 21 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zamieniłam kolejność trytomy i kanny. I chyba mniej traw, bo się rozrosną. Między trawy dam kanny. Trytomy przed nie.
Przesunęłam też liliowce i nachyłki na tył. Czy teraz będzie lepiej?

Orliki dawaj jako wypełniacz pomiędzy innymi roślinami. Jako pierwszy plan to one się nie nadają.
Przy dalii żółtej i nachyłkach i FC będziesz mieć jeszcze miejsce... Może daj plamę z pełnika europejskiego, bo na maj to tu nic nie ma.. tylko orliki.
Tulipany możesz dać gdzie kany.. wykopiesz kany posadzisz tulipany, a w czerwcu wykopiesz tulipany, posadzisz kany. Do czerwca będziesz je gonić w donicach. Tulipany się ucieszą, że są wykopywane... sadź tylko w koszykach większych, łatwo się wykopuje
Rząd tuj, miskantów, dalii.... i w zasadzie finito.. więcej na szerokość się nie zmieści... na brzeg pasuje coś zimozielonego... a z daliami jak wyżej.. tylko niskie odmiany tulipanów. Ale może jak ściśniesz to FC się zmieści.
Krokusy pomiędzy liliowce..
Po prawej stronie gdzie nachyłki , dałabym zamiast bergenii bordowe żurawki i zamiast kuklika też pojechała żurawkami. Nachyłki niech przytulą się do żurawki.
Po prawej i lewej od miskantów wepchnęłabym rozplenice.. popatrz jak fajnie miskant i rozplenica wygląda razem u mnie... dziś wrzuciłam foto.
W trawy daj lilie
Rozumiesz mój bełkot????

Daje się upieram że firletka tu nie pasuje!!!
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:46, 21 sty 2015

Do góry
Jola jak jest większy egzemplarz to idzie łatwo zwłaszcza przy tych zwykłych
te bardziej pokręcone szło gorzej może były za młode

tego prawie straciłem

Ogród w budowie - nieustającej 20:42, 21 sty 2015

Do góry
Gabrysiu gratki na 500 stronkęOczar przepięknie zakwitł, ja czekam czy moja parocja perska zakwitnie Alberich pięknie wygląda w takim krzaku, ale dla mnie za duży
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:28, 21 sty 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
Za oknem resztki śniegu, a tak pięknie było wczoraj i dziś rano
Przytargałam ciemierniki do domu, ciekawe czy eM zauważy?
Koło zlewu może nie zauwazyć, połóż koło talerza Brak słoneczka mi chyba szkodzi bo żart może sie okazać nieżartem
Czy z chaosu powstanie „Ogród z wielkimi ambicjami”? 20:27, 21 sty 2015

Do góry
Katka napisał(a)
Cały sezon zajęło nam z M ogarnięcie (bo jeszcze daleko do zakończenia) małego wydzielonego paseczka działki. Strach pomyśleć ile zajmie zagospodarowanie całej.
Ta dolna część z założenia i tak ma być najmniej formalna z lekka chaotyczna z jednym założeniem, że kolorami przewodnimi (oprócz zieleni) ma być biały i różowy .

Witam,

Piękne i eleganckie to zestawienie białej altanki z soczystym różem kwiatów. Super! podrawiam
Tu odpoczywam 20:26, 21 sty 2015

Do góry
grazyna napisał(a)

Bardzo ucieszyła mnie Twoja wizyta Mirelko
Zapraszam zawsze, może kiedyś zboczysz z trasy rowerowej i zajrzysz do mnie? Byłoby mi niezmiernie miło

Przy ogrodach Bony, jest taka osada Podegrodzie (skansenik), gdzie odbywają się koncerciki, można tam dobrze zjeść słuchając co nieco
Klimatyczne miejsce

Grażynko serdecznie dziękuję za zaproszeniedam znać jak będę w okolicy , do lata jeszcze jest trochę czasu, na razie zwiedzam Twój ogród wirtualnie i jestem pod ogromnym wrażeniem.....
Ogrody Bony widziałam ....ale skansenu nie widziałam, chcę to nadrobić...
a na Zamku ..czakram
pozdrawiam cieplutko
rondko fajnie obsadzone roślinami.
Życie w wiejskim ogrodzie 20:22, 21 sty 2015

Do góry
Przemku ,stawiam torcik własnoręcznie zrobiony.
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:21, 21 sty 2015

Do góry
Leją się jeden oberwał porządnie w głowę strasznie przy tym bałaganią
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:15, 21 sty 2015

Do góry
monteverde napisał(a

One tu się całują czy czubią o jedzenie?
Ale fajowe zdjęcia, jakie towarzystwo za oknem masz Aniu
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:13, 21 sty 2015

Do góry
A szkoda, że bezimienna masz ślicznego pieska pozdrówka
Grab - Carpinus 20:12, 21 sty 2015

Do góry
Witam jaki wybrać grab na sześcian na pniu, taki jak na zdjęciu. Grab zwyczajny czy columnaris? Proszę o pomoc.
Tu odpoczywam 20:11, 21 sty 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
O matulu a ja na odchudnym jestem

Ja też!
Ale znawcy dieteyki mówią, że serniki,makowce, torty orzechowe(na zdjęciu na poprzedniej stronie) są dopuszczalne dla dobrego samopoczucia i zdrowia.

Najwyżej pobiegamy wokól ronda

Ogródek Iwony 20:09, 21 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Czekam na sugestię.
To może w miejsce nachyłków dać barona i jeżówki z jednej strony?
Nachyłki muszą iść głębiej w rabatę. I nie wiem, co będzie wyższe? Trytoma, czy kanna?
A na rabacie można dosadzić czerwone, pomarańczowe tulipany i żółte żonkile, ale to już będzie na 2016

Tu jeszcze tkwię.. nieczasowa jestem

Ale do nachyłków pasuje bordowa żurawka nie mogę znaleźć lepszego foto... Mi żurawki i nachyłek padł i zarósł .. ale jak było to było super W innym miejscu odtwarzam to nasadzenie

Tu odpoczywam 20:05, 21 sty 2015

Do góry
Mirella napisał(a)
Wpadłam z rewizytą, za ciasteczko dziękuję
a różyczkami się pozachwycam...są przepiękne...
Niepołomice ...puszcza ...piękne tereny które zwiedzam z pozycji siodełka rowerowego.
Pozdrawiam cieplutko.
zerknę nieśmiało przez płot i nacieszę oczęta tymi widokami, jeśli pozwolisz.

Bardzo ucieszyła mnie Twoja wizyta Mirelko
Zapraszam zawsze, może kiedyś zboczysz z trasy rowerowej i zajrzysz do mnie? Byłoby mi niezmiernie miło

Przy ogrodach Bony, jest taka osada Podegrodzie (skansenik), gdzie odbywają się koncerciki, można tam dobrze zjeść słuchając co nieco
Klimatyczne miejsce

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies