Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod górkę... 08:56, 21 sty 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

U mnie psy z kotami żyją w pokoju. Koty z sąsiedztwa muszą niestety zachowywać czujność!

Witaj Kasiu. Wpadłam z rewizytą.
Tak się zastanawiałam czy te pieski nie przeganiają kotów a tu proszę, taka miłość Super.

Ogród fajnie podzieliliście. Kamienia dużo, ale jak dojdą roślinki będzie pięknie. W Anglii jest masa ogrodów tego typu.
Kibicuję i będę zaglądać.
Róże obficie i stale kwitnące do mrozów 08:29, 21 sty 2015

Do góry
Polecam Rosarium Uetersen® (Kordes, 1977).
Obserwacja róży 2 letniej:
- miała krótką przerwę po czerwcowym kwitnieniu
- dużo większa i więcej kwiatów niż 2 letnia bonica
- większą róża, można ją prowadzić jako parkową lub pnącą
- i złapała w zeszłym roku czarną plamistość, ale ja mam ją w mocnym półcieniu i mało przewiewnym miejscu

Ogród Nebel 01:49, 21 sty 2015

Do góry
Dla wszystkich, którzy kochają nie tylko ogrody, ale również zwierzęta...
przedstawiam w kolejności...

"Prawus"

"Lewus"

"Vega"

Opieka nad starzejącymi się ...ludźmi i zwierzętami, kogo dzisiaj to obchodzi?

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających moją stronę, a w szczególonści "roślinę"
Dzięki, jesteś dla mnie niesamowitym wsparciem.
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 23:21, 20 sty 2015

Do góry
Mala_Mi dobrze powiedziane ze do mnie, trochę tego mam jeszcze wszystkiego nie pokazałem,
dla cb bez południa
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:53, 20 sty 2015

Do góry
Mariusz dla ciebie dedykuję te fotki i miłego wieczoru

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 22:48, 20 sty 2015

Do góry
Dlaczego ja Was nie posłuchałam od razu. Och głupiutka ja.
Myślałam, że może obejdzie się bez przesadzania roślin, ale się nie uda. Tylko może ktoś się wypowie jeszcze co z klonem globos. Tym z lewej przy tarasie. Znowu go przesadzać na wiosnę?

Poluś u mnie basen byłby też w 2 części. Jak radziła ANIA niekoniecznie osłonnięty drzewami, aby woda była cieplejsza
Basen w prostokącie więc nie bardzo mogę zrobić tam łuków.

No to czekam na krytykę.

A wypieki mam straszne.

Ogród symetryczny 22:33, 20 sty 2015

Do góry
Dziękuję Agnieszko Domowników obecnie najbardziej zachwycają łóżka wykonane na zamówienie, wymyślone przez nas, wykonane całkiem tanio w poleconej przez znajomych firmie. Pierwsza zaleta ...są na tyle wysokie, że wystarczy aby nogi po wstaniu postawić na podłogę ....i już Wygoda mmmm po kilku miesiącach czekania i spania na samym materacu, luksus więc uciekam i życzę dobrej nocy

Życie w wiejskim ogrodzie 22:31, 20 sty 2015

Do góry
Śpiewać to ja nie będę, ale tort mogę podrzucić
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 22:21, 20 sty 2015

Do góry
O jak miło, że ktoś do mnie wpadł
postaram się jutro wgrać jakieś zdjęcia działeczki, na razie tylko jeden kącik jest zagospodarowany do niego spodziewam się małego kopniaczka
reszta ogrodu wymaga przemyśleń i zapoznania się z Waszymi pomysłami i żelaznymi zasadami
na razie moja ukochana lawenda

W cieniu - zacieniona 22:15, 20 sty 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Bogusiu fuksję mam 1 sezon jeszcze stoi w piwnicy muszę też do domu przynieść bo już listki się zaczynają rozwijać będę wyprowadzać na pniu tylko ile to potrwa fotkę usunę jak zobaczysz.
Fotkę zostaw....musisz wyprowadzić pień-zapleć gałązki w warkocz i dać podpórkę..Zdecyduj się na wysokość pnia i wszystkie boczne wytnij....potem pozostaje już tylko formować koronę.
W cieniu - zacieniona 22:11, 20 sty 2015

Do góry
Bogusiu fuksję mam 1 sezon jeszcze stoi w piwnicy muszę też do domu przynieść bo już listki się zaczynają rozwijać będę wyprowadzać na pniu tylko ile to potrwa fotkę usunę jak zobaczysz.
Komendówka 22:08, 20 sty 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
Takie miałam, ale z bólem serca wywaliłam. Kwitły pięknie, ale już w lipcu chorowały. Ponieważ ja nie chemiczna, to moje wysiłki w ratowaniu spełzły na niczym. Bo zapomniałam dodać (gdyby ktoś chciał mnie zrugać tak od razu), ze walczyłam o nie dwa lata, ale my na przedziałce jak mówimy raptem raz na dwa tygodnie, to kiepsko z ogarnięciem. Małż pracuje na nasze marzenia 300 km od domu (buuu), a ja choćbym chciała to 40 km piechty nie dam rady.

a ja mam dwa 5-cio letnie i piękne, zdrowiutkie, może to zależy od miejsca.. szkolki, sam nie wiem.
Ogród symetryczny 22:04, 20 sty 2015

Do góry
nasz mały wiejski domek wiosną cały teren ma około 800m kw

tył z najlepszym psim ogrodnikiem, gdyby ktoś chciał koparkę na spore dziury, tanio wypożyczam Goldena o imieniu Luka

ze skoszonej trawy najbardziej cieszy się wiadomo kto

nasz pierwszy rzut oka na działkę, która była królestwem mleczy - można było uznać nawet za nieco romantyczny

działka od strony tarasu

wyzwaniem będzie osłonięcie brzydkich budynków na sąsiedniej działce i dużego domu który stoi obecnie na wprost drzwi tarasowych.

gdyby ktoś pytał co tam rośnie, musieliśmy gdzieś "przezimować" rośliny zwiezione z tarasu, postanowiliśmy więc je tymczasowo umieścić w ziemi (zrobiliśmy kopczyki z kory) zobaczymy wiosną jak się mają.

te białe elementy miały zniechęcac naszego psa do wykopywania roślin i zjadania ich lub zabawy, średnio udane jak na razie - pies nie okazał się tak strachliwy

jeszcze boki

Jak skończę rysować elementy ogrodu, zeskanuję i podzielę się z Wami. Ogólna koncepcja na zewnątrz jest taka, aby przenieść z wnętrza kolor szaro-niebieski, którego mamy sporo na zewnątrz np poprzez szarą deskę kompozytową na tarasie, drewniane ogrodzenie panelowe oraz kamienne schody wejściowe. Pomalowane zostaną na szaro także: podbitka, kolumny i wszystkie drewniane elementy, które obecnie są zielone. Fasadę chcemy pomalować na jaśniejszy bardziej biały/złamany lekko kolor. Do ogrodu planuję przenieść kolory brąz w postaci metalowych elementów oraz szarości, granitowa kostka wytyczy kształty rabat.
Moje inspiracje
[zdjęcia zmoderowane]

W cieniu - zacieniona 22:01, 20 sty 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
a u nas wiosna
...nie wiadomo,jak długo będzie biało...
Przyjazny ogród 21:55, 20 sty 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)

Próbowałem z irysami syberyjskimi, firletkami, czosnkami, to ciągle moje marzenie, tym bardziej, że kocham teren, bardzo trudno stworzyć takie łączki, stąd wielki szacunek dla takich poczynań. Niestety mój ogród nie ma warunków na takie praktyki, a myślę o roślinach wilgociolubnych, tak więc próby czynię w pracy.

Z irysy poznałam, cudowny efekt, ale nie poznałam różowego, co to?
U mnie będzie bardziej kwietna.....planuję cynie, maki, cosmosy, aminki.....kolorowe szaleństwo
Komendówka 21:55, 20 sty 2015

Do góry
A co ty. Nie przychodzi na żadną komendę. ( Mimo nazwiska jakie nosi-my).
Adoptowany cudny gamoniek musi się jeszcze wszystkiego uczyć. Ale pojętna bestia jest. Więc będzie ok.
Poszukiwacz szczęścia...

A nawet dwa Nie licząc mojej córki...

W cieniu - zacieniona 21:55, 20 sty 2015

Do góry
nebel napisał(a)
Bogusiu, pozdrawiam
Ewo...miło Cię widzieć...odpozdrawiam.
Przyjazny ogród 21:47, 20 sty 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)

Rododendronowy jest ogrodem wyjątkowym, jedynym w swoim rodzaju i takim niech pozostanie

I azalia pontyjska, szkoda że nie czuć zapachu.

O ten widok, to sobie zagarnęłam, intensywnie poszukuję pontyjskiej i takiego widoku mi brakowało.....jest moim marzeniem

Ogród na Opak 21:42, 20 sty 2015

Do góry
2 szt kosodrzewiny

chyba jakaś jodła z jasnymi przyrostami

drzewko szczepione nisko NN

4 thuje danica w trzmielinie nigdy nie przycinanej
Ogród w budowie - nieustającej 21:40, 20 sty 2015

Do góry
mira napisał(a)

A to się załapałam na imprezę różaną, a że przy okrągłej cyfrze jesteśmy to dziękuję za ciekawe zdjęcia, informacje, rady i wieści z pięknych wycieczek i życzę coby w kolejnych stronach wieści ogrodowych było jeszcze więcej.

Szukam "siostry" dla the Fairy czy ta róża przypomina Ci tamtą? no wiadomo że inny kolor ale chodzi o kwiatki

pozdrawiam

Mira, kim Ty jesteś, że tak potrafisz wzruszyć człowieka? Dziękuję.

Alberich nie przypomina The Fairy, ma pełne kwiaty, ale nie tak pełne jak różowa The Fairy, zobacz:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies