Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:10, 20 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Ania nie nerwuj się
wertykulator mam taki piździk jak to piszesz, widziałam kilka dziewczyn ostatnio takie kupiło. Po dwóch sezonach te druty do aeracji się połamały. Chciałam kupić i się okazało, że nowyu nas kosztuje ok 450zł a druty 120

Ja miałam kolce solidne na walec zakładane.. po jednej areacji... połamały się.. w mojej glinie nie wiem czym by to ponakłuwać aby się nie połamało. Dlatego u nas tylko wertykulacja. I elektryczny odpada z powodu odległości.. biegać ze 100 metrowym kablem?? I te za 450zł u mnie nie dadzą rady.... za słabe. I w mocy, i w nożach i w wadze. Znając życie po jednym sezonie byłyby do niczego. To jest cena większego ogrodu na glinie... To dla tych co narzekają, że mają lekką ziemię.. ale za to wertykulator tani da radę

W tym roku jabłonka już chyba będzie wyglądać jak jabłonka.. prowadziłam ją poziomo, ale nie szło mi to.. wiec 2 lata temu obcięłam poziome konary, przesadziłam i dałam jej rosnąć pionowo.. a ma bardzo smaczne jabłka I ładne

A taki drapak był.. oczywiście nie prowadzony jak trzeba.. a rosłą jak głupia szybko.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:49, 20 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Bo taka natura człowieka, niby jesteśmy tu dla kwiatków a i tak najwięcej emocji budzi wszytko inne.
U mnie tylko irys oczy sobie zasłonił

Witaj Aniu, nie piszę ale jestem u Ciebie na bieżąco i podziwiam cudowności
Też wolę wszelkie kwiecie od dzisiejszego zaćmienia, choć i ja próbowałam to uchwycić aparatem Pozdrawiam
Piruet na polnej drodze 11:48, 20 mar 2015

Do góry
U mnie już pomału wiosna...

I skromny wianuszek na drzwiach...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:45, 20 mar 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Ja też muszę pomyśleć o wertykulatorze, bo trawnik pożal się Boże......ale mi sie rymło
Pozdrawiam

Dopasowałaś się do początkowych trendów ..że ma być rymowanie..
Moje brązowe trawy... przycięłam.... cześć chyba zgniła zimą, więc i tak nie będzie żal.. a te co żyją miały kłosy na 1,5m !!!! Zasłaniały mi ciemierniki i narcyzki.. więc poszły do fryzjera. Kostrzewy też poszły pod nożyce.. i wyczesałam grabkami. Były okropne. Teraz już jest lepiej.. Jak padnie nie będę płakać.. posadzę nowe

Mój nowy stary ogród 11:45, 20 mar 2015

Do góry
Grab - Carpinus 11:40, 20 mar 2015

Do góry

Mam pytanie o żywopłot grabowy. Przeczytałam ten wątek i już wiem, że popełniłam błąd zaraz po posadzeniu. Niestety dopiero w tym roku trafiłam na ogrodowisko. Posadziliśmy wiosną 2014 roku około 50 mb żywopłotu grabowego wzdłuż płotu. Przycięłam po posadzeniu. Ładnie się przyjął. Ale chcąc mieć "bardziej naturalnie", jak w lesie, pozwoliliśmy pomiędzy grabami rosnąć trawie. Teraz jest problem, bo bardzo trudno się tę trawę przycina- ani podkaszarką ani kosiarką między graby nie wjadę a trawa rośnie szybko, dodatkowo panoszy się wyka która zaczyna oplatać graby zagłuszając je. Zastanawiam się nad dwoma opcjami:

- kupić nożyce do trawnika i ciąć dokładnie między grabami utrzymując niską trawę pod żywopłotem
- usunąć trawę i albo pozostawić ziemię i usuwać chwasty, albo wyłożyć korą (czy nie zakwasi żywopłotu). Pierwsza opcja będzie mniej czasochłonna i łatwiejsza, do drugiej nie wiem jak się zabrać - bo przekopać tego nie mogę bo pouszkadzam graby. Pozostaje wyrywanie trawy ręcznie? Proszę o poradę

Kasia
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:39, 20 mar 2015

Do góry
Nikita napisał(a)
O cieeee, w jakim ja niedoczasie jestem...dziewczyny nowe wątki pozakładały a ja nic o tym nie wiem.
Ja weltykulatora kupować nie będę...mam zaprzyjaźnionego ogrodnika, który "za uśmiech" w razie potrzeby chętni mi go wypożyczy na kilka dni, więc nie ma sensu kasy wydawać... Ale niestety nie każdy na znajomego ogrodnika.... Zaoszczędzoną kasę spożytkuję na inne uciechy ogrodowe... Pozdrawiam wiosennie i buziaki zostawiam

Na mój areał za uśmiech się nie da.... 100zł muszę dać i jechać wypożyczyć.

Wyciepałam jałowca... powiększę poletko ciemiernikowe Tylko korzenie muszę jakoś jeszcze wyciepać.

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:39, 20 mar 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Kolejny marniutki obraz wiosny to moje uparte krokusy w żwirku ... Co roku namiętnie wyrywam cebulki bo nie chcę ich tam a one rosną , i chyba dobrze bo gdzieś przynajmniej świeci kolorkiem

Mam to samo z krokusami w żwirku.

Witam wiosennie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:34, 20 mar 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
U mnie było w nocy -5 ale wszystko zyje )) zacmienie jest ) oby nas nie zacmiło

P.s piatka z dyplomu to sie musiałas pochwolic ?

Już jej nie ma.
U mnie przymrozki są ale nie takie duże.. ale pąki magnolii przyrudziło A tłumaczę jej by się nie spieszyła z tymi kwiatami..
Krokusom to nie przeszkadza.. pokazują się kolejne kępki..

Ogród Tosi 11:33, 20 mar 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Tosia pokazuj wiosnę

Się robi Mireczko

Ogród Tosi 11:31, 20 mar 2015

Do góry
Najlepiej rosną w ogrodzie niechciane.
Na dowód krokusy, których nie mogę się pozbyć

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:31, 20 mar 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
U mnie krokusy się zamknęły przez zaćmienie, ha ha. Właśnie mamy kulminację. Pozdrówka!
P.S. Wskazane tematy ogrodowe, bo reszta się różnie nakręca

Bo taka natura człowieka, niby jesteśmy tu dla kwiatków a i tak najwięcej emocji budzi wszytko inne.
U mnie tylko irys oczy sobie zasłonił

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:29, 20 mar 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Ja mam Aniu piździka i na razie daje radę ale Ty na te Twoje hektary to mus mieć diabelska maszynę - u nas będzie w prawie w 80% o godzinie 10:58

Zaćmienie było takie sobie.. szału nie było. nie wiem dlaczego aparat pokazywał więcej słoneczka niż było go w rzeczywistości.. faktyczny stan widać na odbiciach. Ale u nas było zaćmienie najmniejsze ..
Dla chronologii wydarzeń wrzucam fotki.

Ogród Tosi 11:28, 20 mar 2015

Do góry
Kupiłam akumulatorowe nożyce, ale jazda .....
W jeden dzień wszystkie wrzosy ostrzyżone

Ogród Tosi 11:25, 20 mar 2015

Do góry
Po zimie ogród wydaje mi się smutny, czekam na żywe kolory, szczególnie na zieleń

Ogród Tosi 11:21, 20 mar 2015

Do góry
Dosyć odwyku !!!!
Wiosna przychodzi czas wracać. Dziękuję, że o mnie pamiętacie
Macham wiosennie.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:20, 20 mar 2015

Do góry
Chciałabym zrobić ekran z grabów i zupełnie nie wiem, czym je podsadzić Jest to strona południowa. Pomożecie?

To zdjęcie miejsca, gdzie chciałabym ekran. Chcę osłonić część rekreacyjną przed gapiami, którzy przechodzą chodnikiem. Za ekranem chciałabym postawić stolik i krzesełka.

Planuje ekran mniej więcej tak:

Obok kratki mam drzwi wejściowe do domu, więc jest to miejsce raczej reprezentacyjne, które teraz niestety szpeci
Kosolkowa Pasja 11:12, 20 mar 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Zakwitnie, ZAKWITNIE, lalalala!!! (śpiew ) Okryłam ją dziś na noc. Dziś i jutro też okryję.

Zazdraszczam
Mała Eleczka 11:11, 20 mar 2015

Do góry
Mam coś dla Was astronomicznego

i coś przyziemnego

W kamiennym kręgu od początku 11:09, 20 mar 2015

Do góry
Moje dzisiejsze jeszcze gorące....nieudolne.... zaćmienie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies