Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

popcorn 08:06, 08 kwi 2015

Bożenko, takiego wybrałam, chyba najbardziej zbliżony do tego co Ci się spodobał?
Agatek 08:45, 08 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Mozesz teraz przesadzic i czym szybciej tym lepiej ale na słońcu mozna sadzic tylko niektóre odmiany a Ty nie wiesz jakiego masz . Ja bym ze słonecznym miejscem nie ryzykowała tym bardziej ze on teraz choruje, posadz tak by był osłonięty jakimś krzakiem od południowej strony , będzie mu tak o wiele lepiej.

Bożenko dziękuję za radę
jak wybiorę się na weekend na działkę to znajdę mu jakieś miejsce i może uda mi się go przesadzić
MirellaB 10:24, 08 kwi 2015

Bogdziu prosiłam Cię o pomoc w ratowaniu moich rh, wszystko robię tak jak radziłaś, oprysk przez tą fatalną pogodę w ubiegłym tygodni przetrwałam. Wczoraj wznowiłam, łącznie 3 razy dostały dawkę nawozu. Ciągle je obserwuje. Jeżeli masz ochotę sobie przypomnieć to zajrzyj do mojego wątku str.65. Mam nadzieję, że ruszą
Milka 10:59, 08 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

No i masz Małgoś rację , nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.Jak się napiją to rusza z kopyta. A u mnie przez te zimna jeszcze krokusy kwitna i przylaszczki.

I to ile kwitnie, ale jesteś mistrzyni upychania, masz tego w bród podziwiałam piwonię, widać ogromne pąki, moja co rok temu miała 5 kwiatków, w tym mniej i nie wiem czemu, ot chimery jej w głowie
A ta piwonia z kwiatem, to w domu ci kwitła? W którym miejscu zetniesz ten kwiat?
Nadal chłodno, choc ranek na sporym plusie, pozdrawki
rozark 11:04, 08 kwi 2015

czemu nie pokazujesz prymul? pokaż
Agatek 12:08, 08 kwi 2015

Urzekły mnie te przylaszczki chyba muszę sobie takie sprawić, nawet wczoraj szukałam ich w O ale nie było
popcorn 13:52, 08 kwi 2015

Przylaszczki boskie, fajnie że dokupiłam niedawno czekam aż się rozrosną, bo maciupkie.. pozdrawiam!!
Nallar 14:44, 08 kwi 2015

Bożenko, mam pytanie dotyczące nawozu do rh. Polecałaś zestaw trzech. Wieloskładnikowy (Florovit), do iglastych (Pinivit) i żelazo (florovit Agro)Ponieważ żelaza w naszym mieście kupić nie można, zastanawiam się czy zamiast tych mieszanek przynajmniej do czasu zakupu żelaza można używać nawozu Florovit do kwaśnolubnych o którym też wspominałaś. Z informacji zawartej na opakowaniu wynika że to nawóz doglebowy czy można go też stosować dolistnie i czy w takich samych proporcjach jak przy zasilaniu pod krzaczek?

zbigniew_gazda 14:54, 08 kwi 2015

Łączka jeszcze piękna. Też mam kępkę przylaszczek.
Agania 18:05, 08 kwi 2015

Ja dopiero teraz kupiłam kwitnącą przylaszczkę, wątpię czy się utrzyma, mam za ciężkie podłoże, krokusy masz piękne, moje też posadzone późną jesienią dopiero startują