Już jest dobrze, fajnie wygląda oczko, dojrzało, rośliny te irysy są okazałe. Trzeba brzegi obsadzić jeszcze nie jednorocznymi tylko "zadobyć" chociaż po jednej roślinie, potem je rozmnażać i dosadzać w grupy.
Szkoda, że nie byłaś na spotkaniu u ASC - tam Klamber rozdawał wielkie kępy do oczka wodnego Ujawnij się na jakimś spotkaniu, poznasz ludzi, obdzielą Cię roślinkami.
Dla ładniejszego efektu starałabym się usunąć falistą folię wokół, aby oczko przypominała jak najbardziej naturalne, dociąć kanciki trawnika i obsadzić jeszcze bardziej.
Natomiast brzegi w wodzie też widać folię gdzieniegdzie, może dałoby się odjąć kamienie i jakoś ją naciągnąć i zamaskować?
Pólki jakieś były, to może wymurować albo ułożyć kamienie? Jeśli się nie da, to są z juty takie specjalne kieszenie, które mocuje się na brzegu i w nie sadzi rośliny.
Wyszukiwarka wątków i postów to pomocne narzędzie, jeśli szukamy odpowiedzi na nurtujące tematy.
Korzystajmy z niej szukając np czyjegoś wątku, albo odpowiedzi na temat. np. bonsai a cyprysika ostatnio szukałam.
Wpisałam w ramkę wyszukiwarki po lewej pod napisem "Gdzie jesteś" FORUM"
"bonsai z cyprysika" i "pokaż posty" i ukazał mi się taki oto wynik.
Trzy lata. Pamiętasz siewki Wiesi, jakie pozbierała po ogrodzie, praktycznie jak je przesadziła w lepsze miejsce, gdzie mają wodę to już w drugim roku są ładniusie
Każdy z ekipy miał co robić, a u siebie też koszę, więc nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności. Poza tym przy trzydniowej trawie trzeba bardzo uważać na brzegach, bo dobra kosiarka pędem podrywa brzegi trawnika i wciąga Mnie też kawałek wciągnęło.
Nie wolno się zatrzymywać podczas koszenia i trzeba uważać na brzegi trawnika.
Następne koszenie już będzie bezpieczne. Dopracujemy kanciki.
Dziękuję Danusiu i już sobie zapisuję Ty wiesz, że ja trawy uwielbiam, u mnie ogród bardziej rozczochrany, choć uczę się od Ciebie, jak mu dodać więcej szyku i elegancji
A ta kostka granitowa miodzio. W życiu takiej nowej równej nie widziałam. Ja mam starą rozbiórkową, ale ma ze sto lat. Cieszy mnie ten kawałej historii.
Śliczny ogród wyszedł. I nie do wiary, że można mieć takie cacko w tak krótkim czasie Podziwiam nieustannie