Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Przerabianie ogródka pod swój gust 10:21, 19 mar 2014

Do góry
Narazie po dwoch latach zageszczania i odmladzania krzewow, sadzenia iglakow, czekam az to urosnie. Bo narazie malo zacisznych, oslonietych miejsc. Najchetniej wymienilabym wszystko na zywoplot z buka, ale koszta byly za duze. A laweczka przyjdzie jutro. Taka romantyczna, fryzyjska. Za nia posadzone hortensje anabell, obok spora rozplenica. Bedzie ladnie

Ciesze sie, ze posadzone jesienia cis i laurowisnia ladnie przezimowaly.
Angielski ogród - chciałabym... 16:13, 18 mar 2014

Do góry
Chcę jeszcze zamówić róże okrywowe i angielskie i wsadzić na podwyższonej rabacie która osłania kominki od oczyszczalni.Rosną tam szałwia 3 szt, liliowce mini z tyłu, rozplenica i hortensja w kolorze różowym o nieznanej nazwie. Myślę że fajnie będzie wyglądać to miejsce z różami, taki kolorowy misz masz.
To łyse koło bedzie wyłożone kostka i lekko podniesione, jest to miejsce na basen dla dzieciaków, który w tamte wakacje ratował mnie od obłędu. Przy tak wysokich temp. jakie panowały latem moje dzieci są nie do zniesienia a tak był spokój. Fajny to wynalazek- ten basen oczywiście
Ogród ogrodniczki 08:53, 17 mar 2014

Do góry
Ula,daj jej szansę.
Rozplenica będzie rosła. A może więcej ich trzeba bo samotna się czuje?...
Jak taka malutka to musi urosnąć przecież...
Ogród ogrodniczki 18:25, 16 mar 2014

Do góry
więc moja rozplenica będzie eksperymentalna na mokrym trochę terenie
bo na suchym miejscu w zeszłym roku jakaś taka malutka była
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:31, 15 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Ślę ci donieść, że moje stipy, są słabe, nie nadają się do pikowania i mają nadal po jednym ździebełku, wysiałam jeszcze ostróżki, też wzeszły , ale są jeszcze mało stabilne, werbenka i rozplenica rubra jeszcze nie wzeszły nadal czekam, czy coś jest nie tak, jak myślisz, chodzi mi o stipy, wiesz wzeszły tydzień przed moim wyjazdem w Dolomity, czyli po 15 lutym, rosną ale powoli...czy tak ma być...bo nie które mi sie urywają tak jak bym je zalała

Aganiu, całkiem możliwe że stipy zostały zalane, może też za mało słoneczka mają. Przepikuj je do nowej ziemi to może coś się uratuje. Wiem że małe i delikatne ale się uda, ostróżki też przepikuj.
Werbena wschodzi długo więc spokojnie czekaj.
Rozplenica Rubrum, nie wiem czy powschodzi bo ja swoją zgubiłam i nie mam porównania.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:22, 15 mar 2014

Do góry
Ślę ci donieść, że moje stipy, są słabe, nie nadają się do pikowania i mają nadal po jednym ździebełku, wysiałam jeszcze ostróżki, też wzeszły , ale są jeszcze mało stabilne, werbenka i rozplenica rubra jeszcze nie wzeszły nadal czekam, czy coś jest nie tak, jak myślisz, chodzi mi o stipy, wiesz wzeszły tydzień przed moim wyjazdem w Dolomity, czyli po 15 lutym, rosną ale powoli...czy tak ma być...bo nie które mi sie urywają tak jak bym je zalała
Blaski i cienie nowego życia 17:31, 14 mar 2014

Do góry
Przesadziłam do nowych donic hortensje z zeszłego roku, ale myślę że szkoda czasu na takie eksperymenty, lepiej co roku na wiosnę kupić nowe kwitnące

a tu dalsza część rabaty hortensjowej Kindzi- zrobiłam miejsce dla rozplenicy, a właściwie te kamienie są dla psa żeby zamiast ubijać glinę miał wygodnie- ale moje pomysły na jego "wygodnie" chyba się ie sprawdzą- zobaczymy

i z drugiej strony kompostownika narazie brzydko posadzona rozplenica i miskant Gigant
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:11, 13 mar 2014

Do góry
Kitek... całe życie przed Tobą.. młoda jesteś.. będziesz miała ogród marzeń..... forum jest kopalnią wiedzy i inspiracji.. nawet ja oportunistka.... coś zaczerpnęłam z tej skarbnicy mądrości

Tu widać krokusy w cieniu, od północy i w krzakach.. będą przesadzone na poszerzona rabatę

A tu przesadzona rozplenica.. była tak wielka, że niestety synusia musiałam wołać o pomoc... rabata do przeróbki... ale to w terminie późniejszym.... i mi najbardziej sie podoba tworzenie... i myśl, że nic bym już miała nie zmieniać by mnie chyba załamała Krokusy i tulipany też przesadzone
Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:42, 13 mar 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Już wiem Irenko sprawdziłam tak ---rozplenica Little Bunny bedzie jej tam dobrze Dzięki za pomoc

będziesz zadowolona, a bodziszek cudny
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:56, 13 mar 2014

Do góry
Już wiem Irenko sprawdziłam tak ---rozplenica Little Bunny bedzie jej tam dobrze Dzięki za pomoc
W cieniu - zacieniona 21:42, 12 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

A nie! Ja nie mam. Na razie tylko kostrzewa sina, ptasie łapki i rozplenica od AniASC.
Czy to mało? Chyba dosyć, na inne chciejstwa też trzeba zostawić miejsce.
Haniu...to dużo,ja dopiero zaczynam przygodę z trawkami.
W cieniu - zacieniona 20:20, 12 mar 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...stipa...chyba już każdy ją ma ...

A nie! Ja nie mam. Na razie tylko kostrzewa sina, ptasie łapki i rozplenica od AniASC.
Czy to mało? Chyba dosyć, na inne chciejstwa też trzeba zostawić miejsce.
Pomysł na ogród 20:44, 11 mar 2014

Do góry
powoli układam listę zakupów i staram się jej już nie modyfikować
chociaż jak siebie znam to będzie trudne
miłorząb dwuklapkowy Mariken
imperata cylindryczna "Red Baron"
kostrzewa sina
miskant chiński"Zebrinus"
rozplenica japońska "Hameln"
berberys :"Admiration"
berberys "Goldalita"
hortensja krzaczasta "Anabelle"

i ostatni cis...
chociaż ostatnio chodzi mi po głowie inne rozwiązanie na strzyżony szpaler - czy taż parawan -
buk pospolity
i zupełnie nie wiem czy to trafne rozwiązanie

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:50, 08 mar 2014

Do góry
O same dobre pomysły . Ja bym zrobił takie naturalistyczne nasadzenie: sosny, dereń, rozplenica, jeżówka purpurowa, a z przodu wrzośce i wrzosy. Ale się uparłem na te wrzosy . Tylko wtedy strzyżone bukszpany nie pasują....
Moje zmagania ogrodowe 22:31, 07 mar 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Piękna ta hortensja Ewelinko. Trawki przezimowały super. Tylko jak byłam na działce to ferworze przycinania, przycięłam trawy. Wiem że za prędko. Teraz się modlę żeby zima nie wróciła.

Już mi przeszły nerwy na te okropne opuchlaki, więc mogę odpowiedzieć.

Bożenko, trawy też już pocięłam. Jedna rozplenica ma nawet jeden nowy przyrost, więc myślę, że to nie aż tak źle. Nie cięłam tylko brązowej turzycy, bo jest tak wielka i ładna, że boję się o nią. Bociek i
Madżenka chyba pisały, że lepiej wyczesać i tak też zrobię. Ale powrotu zimy też nie chcę
Pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:04, 07 mar 2014

Do góry
yolka napisał(a)

Moje (Twoje ) stipy ładnie wzeszły, ale są jeszcze malutkie. Rozplenica maudry i rebrun jeszcze nie wschodzi - zabaczymy czy da radę.

Może rozplenice dłużej wychodzą.
A jak wyglądają Twoje stipy, kiedy wysiałaś? Zrób foto to powiem kiedy pikowac.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:01, 07 mar 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Stipy wyglądają jakby przezimowały, zobaczymy za jakiś czas. A jakby co to nowe już rosną

Moje (Twoje ) stipy ładnie wzeszły, ale są jeszcze malutkie. Rozplenica maudry i rebrun jeszcze nie wschodzi - zabaczymy czy da radę.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:36, 07 mar 2014

Do góry
Anabell napisał(a)
Asiu - donice ładnie wyglądają, dotykałam musiałam pooglądać są leciutkie to jest tworzywo jak ze styropianu.
Rzeczywiście dno obciążyć trzeba kamieniami potem nasypać ziemi.

Zasiałam stipę i kostrzewą są już ładne, a miskant ciński i rozplenica nie wschodzą jeszcze. Moja zebrana rubra też nie wschodzi.

Bociek! centrum w Chotomowie już czynne. w połowie tygodnia tam zajrzę.

Haniu, siałam miskanta w ubiegłym roku, słabe i długie wschody.Z| rozplenicą nie mam doświadczenia.
Dzisiaj wzięłam się za sadzenie bylin z Benexu, czekam teraz na Andrzeja bo ma dokupic ziemie bo zabrakło.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:32, 07 mar 2014

Do góry
Asiu - donice ładnie wyglądają, dotykałam musiałam pooglądać są leciutkie to jest tworzywo jak ze styropianu.
Rzeczywiście dno obciążyć trzeba kamieniami potem nasypać ziemi.

Zasiałam stipę i kostrzewą są już ładne, a miskant ciński i rozplenica nie wschodzą jeszcze. Moja zebrana rubra też nie wschodzi.

Bociek! centrum w Chotomowie już czynne. w połowie tygodnia tam zajrzę.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:32, 06 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Program naprawczy działa.... dlatego piszę krótko..

Mirka - ja swojego Lucifera zasypuję korą i u mnie zimuje.. ale to u mnie...

Aneta - ta zwykłą rozplenica najpiękniejsza i Moudry
u mnie tez przez to dużo zrobiłem w ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies