Zdjęcia robione rankiem więc i krokusy jeszcze pozamykane - teraz pieknie otworzyły się i opalaja się
Sesleria ciachnięta, berberysy i derenie również (wlasnie, ktoś ma jakis filmik instruktażowy jak zrobić wianek z gałązek? super giętkie i ładny wianuszek wyszedłby z derenia).
Danusiu zakochałam się we wrzosowisku z Zimozielonego ogrodu i postanowiłam pod swoimi świerkami też posadzić wrzosy.Bardzo proszę pomóż mi w zaprojektowaniu tej rabaty pod świerkami - chciałabym aby wrzosowisko było na części , po środku jakiś kącik odpoczynkowy tzn. ławeczka i nie wiem co jeszcze - rododendrony? Poradź mi też jakie odmiany wrzosów, wrzośców wybrać i ile.Przygotowałam już ziemię na rabatę będę ją podnosić 30 cm potem wymieszam z torfem kwaśnym i próchnicą kwaśną. Wymiary i plan ogrodu zamieściłam na swoim wątku.
Wszytkim Paniom składam najserdeczniejsze życzenia z okazji Dnia Kobiet.
Zdrówka, wytrwałości w nadchodzącym sezonie, aby wszystkie plany ogrodowe się spełniły i żeby żadne choroby i robale roślinek nie nawiedziły
W ubiegłym roku wiosną kupiłam wiśnię z już sporą koroną (spora wg. mnie czyli około 60 cm średnicy, ale latem wypuściła listki tylko na końcach. Od miejsca szczepienia do liści maiłam gołe gałązki. Co mogę zrobić, aby tego lata wyglądała lepiej. Może ją teraz wykopać i zobaczyć jak wyglądają korzenie? Podczas sadzenia dawałam w dołek dobrej ziemi no i potem podlewałam. Tak jak przy większości roślin.