Mirko jak wczoraj robiłaś oprysk RT to dzisiaj lub jutro zrób oprysk PW lub OW.
RT to lepszy zamiennik HT.
PW to lepszy zamiennik OW.
Jeśli decydujemy się na takie opryski to wybieramy RT lub HT i tym pryskamy jednego dnia a drugiego PW lub OW. Po 7 dniach powtarzamy zaczynając od RT lub HT.
W weekend postaram się napisać jakiś dłuższy post o naturalnych opryskach. Mam nadzieję, że doba się wydłuży
Smutne te straty na bylinowej I podejrzewam, jak jesteś zły. Jednek te -36 to już nie przelewki...
Luki, czytałam, ze jeżdzisz teraz po Polsce. Moze zahaczasz o granicę Dolnego Śląska i wielkopolski? Mam u siebie w okolicy taką mini plantację buksa.Starsza Pani sprzedaje swoje buksy z ogródka a w ogródku prawie same buksy
Juziek ale wiesz, że albo OW albo PW. Jak jeszcze niczego nie masz to radziłabym PW przygotować- zamiast krochmalu możesz mydło potasowe dodać. Buksy spokojnie możesz pryskać co 7 dni.
Będę myśleć, coś nic ciekawego nie przychodzi mi do głowy. A Toszki pytałas?
Ty cieńka?? Ha, dobre...Myślę całkiem coś przeciwnego o Tobie i o Waszym podejściu do zakładania ogrodu!
A dzisiaj sadzę cisy i sama do siebie mówię-jak dobrze, że tych bukszpanów już się pozbyłam to nie będę się wkurzać przy cięciu. Za chwilę olśnienie...taaa, a w drugim ogrodzie to same będą się cięły...echh