Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Kawa 14:13, 19 kwi 2017

Haniu ale masz pięną wiosnę i jak zobaczyłam tego klona strzępiastokorego to mnie trafia bo mój to normalni śpi
troszkę mu pąki liściowe spęczniały ale nic nic się rusza
Gruszka_na_w... 15:16, 19 kwi 2017

Kamilko, popatrz na dzisiejsze zdjęcia dziewczyn w ich ogrodów. Jeden kraj, a diametralnie odmienne warunki. Mam to szczęście, że mieszkam w stosunkowo ciepłym rejonie Polski. Nam bardziej dokuczają porywiste zachodnie wiatry. Mroźne powietrze z północy i ze wschodu do nas rzadko dochodzi, ale jeśli już dojdzie, to potrafi narobić szkód. Ostatnie suche lata zmieniły moje nastawienie do wiosennych opadów. Ciesze się, że ziemia gromadzi wilgoc.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 18:01, 19 kwi 2017

Patrzę na zdjęcia Twojego ogrodu z wczoraj i czuje się, jakbym obrazki z wakacji oglądała - niesamowite!
U mnie śnieg topnieje, zalewając wszystko w około
Podlewać z całą pewnością nie muszę
Johanka77 19:28, 19 kwi 2017

Hania wpadnij jeszcze do mnie, poradzisz w sprawach wykopaliskowych
polinka 19:36, 19 kwi 2017

Pozdrawiam Haniu
Mniej mnie ostatnio ale czytam Cię na bieżąco. Lubię Twój ogród, choć jest tak odmienny od mojego, jeszcze bardziej lubię czytać rozważania innych
Buziaki!
Gruszka_na_w... 21:20, 20 kwi 2017

Makusiu, u mnie straty tylko w serduszkach. Nie wiem, czy się podniosą. Piwoniom i cebulowym mróz nie zaszkodził.

W warzywniku nie przykrywałam. Przeżyły. Groszek i koperek. Inne też.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
roma2 21:29, 20 kwi 2017

Cieszę się Haniu, że nie miałaś tego białego szaleństwa u siebie. Ja ostatnio zajrzałam na działkę w świąteczny poniedziałek. Prawie wszystko wyglądało dobrze. A teraz nie wiem. Strasznych ilości śniegu nie było, ale mrozik w Opolu był. Jak w Opolu był, to " u nas" był tym bardziej, żeby nie powiedzieć, że był na bank i to większy. Żyję w błogiej nieświadomości. Bylem nie spadła na tzw. pysk!
Warmia 21:29, 20 kwi 2017

Szkoda serduszek. Może dadzą radę. U mnie pierwszy raz mróz trafił dwie budleje. Co prawda tylko kilka większych już pędów, ale tego też szkoda.
Gruszka_na_w... 21:31, 20 kwi 2017

Johanko, byłam. Będę Cię oswajać z berberysami.

Green Carpet, Ottawski i Erecta

Red Pillar (chyba)na drugiej fotce

harlequin w lewym górnym rogu

O tej porze roku uwielbiam tawuły japońskie (wiem, powtarzam się ) i kwitnące drzewa w sadzie

Jana 21:33, 20 kwi 2017

Haniu co to za tawuła na zdjęciu powyżej ? u mnie śnieg do kolan, mróz jutro ma byc -7 lub -8 straty będą niestety..