Magnolie nie tak zle
Susan kwitnie i kwitnie
Sunsation otwierają kolejne pąki
Gorzej wisteria, styrak, robienia… co ruszyły to obrywały od mrozu i jeszcze straszą
A tu pokażę kawałek ogródka, który obsadzałam w listopadzie/grudniu 2022. To ogródek mojej córki.
Ma być posiany w maju trawnik.
Teraz widać przede wszystkim tulipany ale są tam jeszcze hortensje ogrodowe i kule cisowe. Mają być kule bo na razie są krzewy cisa. Na siatce pną się bluszcze, rosną pierwiosnki. Te pierwiosnki co u mnie. I wiśnie Umbry. Nie widać domku, lustra i traw. Może uda mi się jutro wgrać.
Za chwilę będzie bez
A wieczorem był taki gość
Aza go oczywiście przywitała głośnym szczekaniem, ale ona chyba już wie, że wtedy musi iść do domu spać, jakoś nie buntowała się specjalnie dostał suchą karmę i wodę
Ula, kiedyś zupełnie nie miałam pomysłu na to miejsce, klarowało się etapami. Dużo oglądam inspiracji, ale też sporo było dyskusji i propozycji dziewczyn z O. Wiedziałam,że ciągle to miejsce mnie wizualnie nie zadowala, ale musiał się wyklarować pomysł, którego byłabym pewna przynajmniej na 80 % bo zawsze łączą się z tym jakieś koszty, czas, praca. W pewnym czasie byłam prawie pewna, że trzeba tam założyć kolejną sekcję zraszania trawnika i tu się cieszę, że eM powściągliwie podchodził do tematu Teraz ma dodatkową korzyść: ma mniej do koszenia!
W 2015 roku taki był majowy widok z drzwi do ogrodu( jeszcze nawet bez drzwi)
Teraz( 2023) taki:
Haniu, dzięki za uznanie mnie mistrzynią upychania, masz rację - jestem nią i bardzo się cieszę, bo dzięki temu w małym ogrodzie mogę duuuuużo posadzić
Dziękuję za życzenia miłego tygodnia, odwzajemniam
Kwitnie rajska jabłonka nn pachnie mam ją przez pomyłkę, na początku ogrodowania kupiliśmy ją jako "śliwka duże owoce", sprzedawca się pomylił, śliwek nigdy nie mała, cieszę się z takiej pomyłki
Zaczyna kwitnąć Aronia, ma śliczne kwiatki
Masz rację, dabrówki mam trzy rodzaje, jedną taką jak Ty, drugą z kolorowymi i nową z żółtymi listkami.
Lubię sadzić perełki, dziekuję za pochwałę
Mój pierwszy rododendron, trochę mało ma kwiatków, bo zapomniałam go nawieźć
Witam , bukszpan kupiony- 100 szt sadzonek
Chce posadzić je w formie żywopłotu do wysokości kolan , lub niżej
Ja je sadzić ? pojedynczo co 15cm , czy w dwóch rzędach naprzemiennie co 15cm tylko jaka odległość rzędów ?
Czy do gleby dodać piasek , i coś jeszcze, może obornik bydlęcy ?