Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:05, 13 gru 2014

Do góry
W świerku Inversa zostawiłem najwyższe boczne przyrosty bo opadając w dół nie poszerzą jego sylwetki, natomiast w świerku kaukaskim Aureospicata te przyrosty zostały usunięte , były prawie trzy razy dłuższe od tych pozostawionych które wyrosły z pąków na przewodniku.

dolne starsze gałęzie też zostały przycięte lub wycięte podobnie jak w Białoboku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:58, 13 gru 2014

Do góry
Ale dzień bardzo miły! Bo ja pije kawę a okan się same myją.
Mój ulubieniec Hobot ! przeze mnie zwany Hobociątko
M szczesliwy bo nie musi z Karcherem po drabinie skakać. Prztsawiamy do szyby, utuchamiamy pilotem i sam działa.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:56, 13 gru 2014

Do góry
Kilka zdjęć zimy (????) + 8 stopni na termometrze
Smutno , szaro buro...

Wilcza Góra 12:44, 13 gru 2014

Do góry
anka_ napisał(a)
Ewo rozbudziłaś ciekawość do granic możliwości. Z niecierpliwością czekam na fotki.

będą,będą ...ale na razie jestem w tzw "rozsypce" kartonowo-bombkowej"

bo mamy gościa przyjechała...a właściwie to ją przywieźliśmy

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:10, 13 gru 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przepiękne cyklameny, czekam na dalsze dekoracje no i na niedzielny poranek, strasznie się cieszę pozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:04, 13 gru 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

U mnie dzisiaj lekki wietrzyk ale ciepły w tej chwili już ponad +5 st.C trochę wdepnę do ogródka
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:24, 13 gru 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)

TO zdjęcie jest urocze, a ptaszek jaką ma minkę

Dużo zdrówka dla Synka
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:50, 13 gru 2014
Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Po walce weszło... poddaję się

Piękne! Jak nie lubię czerwieni (choć stwierdzam, że to głupie twierdzenie czegoś nie lubić, bo liczy się co i z czym się zestawi) - tak tutaj na mahonii nie wyobrażam sobie innego koloru. Ja też wiankuję - pierwszy raz! 3 poszły już do przyjaciół, wczoraj powstał czwarty. Kolejne czekają.
Moja codzienność - ogród Oli 10:28, 13 gru 2014

Do góry
Ola masz tam normalne świece, czy na baterie?

Wilcza Góra 10:06, 13 gru 2014

Do góry
zostawiam poranne, "pokawkowe" pozdrowienia adwentowe i uciekam po choinkę...

(wianek na zdjęciu to całoroczny "rattanowiec"..zwykły, bez żadnych zdobień...bardzo go lubię, ale wieczorem pewnie już go wyeksmituję)

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:04, 13 gru 2014

Do góry
Niesamowite jesteście.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:59, 13 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)
Skupienie i radość na Waszych buźkach, wpadnę oglądać efekty działania

Aniu, odpowiedziałam u siebie w sprawie W.Cover, jak już będzie po wiankowaniu daj im kopczyki, są młode

Dziś może zdążę to im coś sypnę, ale najpierw muszę trochę liści pozbierać.. no i jeszcze na krzewach są liście..

A te dzieło to radosna twórczość z Marysia, jak Renia i Magda pojechały. Wiało niemiłosiernie, mam nadzieję, że bezpiecznie dotarły do domu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:56, 13 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
No własnie

Prawy Reni, oprócz tego co na głowie miała, a lewy Marysi Tak chyba to było..

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:55, 13 gru 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Też czekam na wianki ale od wczoraj cisza ,narobiły apetytu na zdjęcia i zapomniały o nas.

Na drugi raz już wiemy jak się przygotować... ale pierwsze koty za płoty

Madzia ze swoimi robótkami, poszła w biel... (fotki do niczego bo przy sztucznym świetle)

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:53, 13 gru 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I gdzie kontynuacja wiankowania? Jakaś nocna impreza się z tego zrobiła?

Madżen wycinałyśmy ekologiczne ozdoby z pozłotek... patrz jakie grizwoldowo wyszło.. Muminek jak dziś przyjedzie to będzie miał co szarpać Girlandy gwiazdy i takie tam Oraz my z częścią naszych dzieł.. ja tylko swojego dopracowałam i malutki stroik zrobiłam.. i podpatrywałam nasze dziewczyny co robią

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 08:38, 13 gru 2014

Do góry
No to jeszcze jeden

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 06:43, 13 gru 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Coś się szykuje, ale żebym to ja sama wiedziała co?

W dzień i przy świetle

Czyżby ślub w rodzinie?, bo dekoracje na oknie takie uroczyste, że aż się chce założyć wyszukaną kreację.
Kolorowy ogród na piasku 05:24, 13 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)

Ula, chyba już przesadziłam z tym latem

Teraz trochę aktualności:
U nas dzisiaj był piękny, słoneczny dzień, jeszcze nie wiało

Królują beże i brązy

-

ale wzrok przyciągał berberys Erecta, liście już zgubił ma natomiast bardzo dużo owoców

-

Przyłapałam takiego wędrowca

Sceneria filmowa a berberys ma dużo owoców i wspaniale to wygląda...ptaszki sobie poużywają
ale poczytałam o Twojej "potwornej" róży....przyznam że ostatnio u siebie dowiedziałam się że też mam potwora Kiftsgate i od tej pory nie wiem co z nim zrobię.....ta ilość pszczół która przylatuje wskazuje że musi mieć samodzielne stanowisko z dala od okien i od ludzi. Twoja ma chyba dobre miejsce....moja może być kiedyś kłopotliwa, na razie tnę krótko a ona wypuszcza nowe 1,5 metrowe pędy i tak sobie walczymy.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2065-blaski-i-cienie-nowego-zycia?page=606
Ogród w cieniu brzozy 01:19, 13 gru 2014

Do góry
Vivo, Ewo mam kalinę St. Keverne, ale Lanarth również mam tylko to jest hortensja. Kupiłam ją w markecie L.M., ale w tym czasie była też dostępna w różnych szkółkach, wiem bo szukałam wówczas innych odmian, nie trafiłam. Mam ją w dość niefortunnym miejscu, dlatego możliwe, że jej nie pokazywałam ale jak ją kupiłam to był czas budowy, później bałam się przesadzać, ciągle nie ma dobrego towarzystwa, na razie są róże. Jest to typowa roślina na soliter, inaczej będzie zawsze taka stłamszona. Ten murek ma 50cm.

Dopiero trzy lata temu kupiłam Mariesii, kwitnie ciut później ale nie wiem czy wynika to bardziej z jej stanowiska cienistego.

Myślę, że warto pomyśleć jeszcze o Cascade.
Jeszcze o bzie, bardzo szybko urośnie, już pisałam Ewie.
Ogród w cieniu brzozy 00:48, 13 gru 2014

Do góry
Milko, nie wiem czy u mnie będzie kiedyś prawdziwie ognista rabata, ale ogrodnik ciągle szuka czegoś nowego i może tak jednak się stać. Na razie bardzo słoneczna fotka dla Ciebie.

Alinko, u mnie na górze też, ale czy pod - na pewno nie.

Ewiku
- fotka na powitanie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies