Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 14:10, 19 mar 2015

Gabriela napisał(a)

Tak trzymać, będzie pięknie. Chociaż pracy o wiele więcej niż w przypadku nasadzeń zimozielono-trawowych

Dziękuję Gabrielo
Pracy na pewno więcej, ale gdy się kocha kwiaty, to staje się ona wielką przyjemnością. Na początku chciałam, żeby ogród był prawie bezobsługowy - praca i dojazdy zabierają mnóstwo czasu, więc zimozielony byłby akurat. Jednak już wiem, że nie o to chodzi. W ogrodzie, który tworzę przecież dla siebie i moich bliskich, musi być miejsce i na róże, kwitnące krzewy, byliny, trawy, ale także mały warzywnik z zielnikiem i kilkoma drzewami owocowymi Bujnie, kolorowo i pachnąco - oto, co mi się marzy
Napia 14:19, 19 mar 2015

Dzisiaj mija dokładnie rok mojego tutaj pobytu na forum i chciałam Wam wszystkim pięknie podziękować, że mnie odwiedzacie, dzielicie się swoją wiedzą, pasją i życzliwością. Jestem niezmiernie wdzięczna za wszystkie rady, dzięki którym mój ogród z pewnością będzie piękniejszy niż kiedyś mogłam to sobie wyobrazić i dobre myśli, które mnie otaczają

ewsyg 15:04, 19 mar 2015

Napia napisał(a)

Dziękuję Gabrielo
Pracy na pewno więcej, ale gdy się kocha kwiaty, to staje się ona wielką przyjemnością. Na początku chciałam, żeby ogród był prawie bezobsługowy - praca i dojazdy zabierają mnóstwo czasu, więc zimozielony byłby akurat. Jednak już wiem, że nie o to chodzi. W ogrodzie, który tworzę przecież dla siebie i moich bliskich, musi być miejsce i na róże, kwitnące krzewy, byliny, trawy, ale także mały warzywnik z zielnikiem i kilkoma drzewami owocowymi Bujnie, kolorowo i pachnąco - oto, co mi się marzy

No to mamy podobne marzenia

Gratuluje 1 roczku

Napia 15:12, 19 mar 2015

ewsyg napisał(a)

No to mamy podobne marzenia

Gratuluje 1 roczku

Dzięki Ewa Co to za piękność Chyba już ją u Ciebie widziałam, ale za nic sobie nie przypomnę, jak się nazywa
ewsyg 16:03, 19 mar 2015

Nie jestem pewna. ale chyba róża Charles Austin. Tą kupowałam nie zwracając uwagi na odmianę. W tym roku kupiłam C A to zobaczymy, czy to ta sama.
Napia 16:07, 19 mar 2015

Piękna jest Kształt płatków i kolor Też będę obserwować, bo zamówiłam trochę róż i być może poszukam dla nich towarzystwa. Muszę tylko sprawdzić, jak wybarwią się moje nowe nabytki
Rench 16:41, 19 mar 2015

Gratulki
Kasya 17:12, 19 mar 2015

Agnieszka, jestesmy prawie rowiesniczkami
Mala_Mi 17:34, 19 mar 2015

Agnieszko - gratki z okazji roczku... Maleństwo dorasta do.. ogrodu z kfiotkami Ja też chciałam bezobsługowy.. i mam co mam. Czym starsza na forum tym kfiotków więcej
Z ukorzeniania hortensji z patyczków w zeszłym roku.. chyba 40 szt (część woda, część z doniczkach).. udało się mi utrzymać przy życiu chyba 6. Żyją, przycięłam i może w tym zakwitną. Za to tegoroczne wzorem Irenki z Miłkowa.. powsadzałam patyki bezpośrednio do ziemi w ogrodzie. Ta metoda ma być najlepsza. Tamte puszczały listki i .. potem zdychały
Zresztą z tymi patyczkami w tym roku dałam popis.. ale o tym może potem u siebie napiszę.. jak nie zapomnę.. Ot głupol ze mnie..
Bogdzia 18:57, 19 mar 2015

Gratki z okazji roku, fajnie ze tu trafiłas.