Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Leśny ogród z plażą 21:36, 20 lut 2015

Do góry
największy śnieg tej zimy

pąki magnolii czekają na wiosnę

Ogródek Iwony 21:35, 20 lut 2015

Do góry
Ja kiedyś miałam derenia o żółto-zielonych liściach. Nie cięłam niestety i się wybujał dość mocno. Taki wielki nie wyglądał ciekawie, zajmował strasznie dużo miejsca. I stare gałązki nie były zimą atrakcyjne. Trzeba pilnować cięcia, jak robi to Beatka

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:28, 20 lut 2015

Do góry
Renia znowu na chorobowym? Ty się kuruj, bo do ogrodu niedługo trzeba iść, pochwal się co zamówiłaś z powojników pozdrówka
Leśny ogród z plażą 21:25, 20 lut 2015

Do góry
Na pożegnanie zimy

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:21, 20 lut 2015

Do góry
Wpadam i ja do Ciebie Haniu rzyczyć Ci samych sukcesów w ogrodowych zmaganiach.....dużo zdrówka i radości z kwiatków.. żonkilami z supermarketu Cię obdarowuję...
Znowu na wsi 21:13, 20 lut 2015

Do góry
wpadłąm się przywitać wiosennie ....prawie wiosennie bo jeszcze trochę zimno mimo plusowych temperatur ...wczoraj z małż. wycinaliśmy czereśnie i jabłoń i podcieliśmy brzozę ,dzisiaj odpokutowuję wczorajszy dzień ....wszystko mnie boli.... Jolu
ściskam gorąco do kolejnego wejścia.
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:04, 20 lut 2015

Do góry
trawy wymęczone strasznie na razie nie ma opcji by je wyciąć ...

Moje ukochane miejsce na ziemi 21:03, 20 lut 2015

Do góry
w sadzie mniej śniegu, za to kret narobił bałaganu

Moje ukochane miejsce na ziemi 21:01, 20 lut 2015

Do góry
od północnej strony jeszcze biało ........

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:57, 20 lut 2015

Do góry
w moim ogrodzie jeszcze mnóstwo śniegu
kolejne dni mają być ciepłe więc mam nadzieję, że śnieg zniknie na dobre...

Działka wkoło Lubczyka :) 20:53, 20 lut 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
Pelaśki dziś

Maluchy rosną jak szalone

Również stwierdzam, że one rosną, jak szalone
Prawie - jak ogród 20:52, 20 lut 2015

Do góry
To może tak?

A tam gdzie znak zapytania może jakieś szczepione drzewko? Ta śliwowisnia, jakiś klon? Czy między trawy jednak w miejsce jałowca to drzewko?
Działka wkoło Lubczyka :) 20:48, 20 lut 2015

Do góry
Pelaśki dziś

Maluchy rosną jak szalone
Ogród u stóp klasztoru 20:36, 20 lut 2015

Do góry
wszyscy już czekamy na wiosnę . nikogo już nie cieszy śnieg i mrozik . u mnie właśnie pierwsze krokusy wychyliły łebki ..ale nie myślcie że w ogrodzie ...
różnica temperatur miedz tyłem ogrodu a przedogródkiem u mnie wynosi nie raz nawet 3 stopnie .słoneczko opiera się na domku i jak tylko przygrzeje skalniak przy schodach zielenieje ...za to w tyle jeszcze zima na całego ...

Kosolkowa Pasja 20:34, 20 lut 2015

Do góry
Olu, wszystkiego najlepszego ci życzę. Pięknego ogrodu i abyś fajną pracę dostała i nie musiała się tak często o wszystko martwić. Buziaki urodzinowe przyjmij

Nasz przydomowy ogródek 20:31, 20 lut 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Gosiu taki całus to rozumiem. Dzięki.

Renatko dobrałaś świetne foty do tekstu. Ściągam czapkę z głowy. Co do dalszych miesięcy - pożyjemy zobaczymy.

Wychodzimy dziś w południe z wnusią na spacerek, patrzymy a pod świerkiem wiosna! Są pierwsze krokusy.

Piękną wiosnę Zbyszku pokazujesz śliczna dziewczynka pozdrówka
Mirkowy ogród (początki) 20:27, 20 lut 2015

Do góry
Rozplenic z nasionek od Irenki i Cynia z moich zebranych nasionek jak by ktoś chciał nasionka to proszę pisać
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:25, 20 lut 2015

Do góry
Iwonko, Agnieszko pozdrawiam dzisiaj był piękny dzień cieplutko jakieś +10 st.C, a ja musiałam szwendać sie po lekarzach a jak wróciłam to byłam już tak zmęczona, że nie pomyślałam, żeby wyjść do ogródka Ale za to wczoraj obcięłam Limkę Kyushyu, jakieś 2 bukietowe jeszcze oberwałam wszystkie listki buczkowi i oczyściłam wszystkie powojniki z grupy atragene resztę może jutro poprzycinam i poczyszczę
Nasz przydomowy ogródek 20:23, 20 lut 2015

Do góry
Renata tak naprawdę to w ogrodzie jeszcze nic nie robię. Może jutro pójdzie piła w ruch i obetnę niektóre drzewka i suche trawy powycinam. Niech się ociepli.

Miłka jak się cieszę że i u mnie zawitało słoneczko w postaci Twojego avatarka. U nas śnieg jeszcze leży. Podobno już noce maja być bez przymrozków. Wystartowała piwonia krzewiasta i nakryłem bo z kwitnienia byłyby nici. Wnusia rozwija się fajnie. Tydzień temu była w Pradze z rodzicami. Teraz bez przerwy oglada nagrane filmiki a szczególnie z jazdy metrem.

Kasiu tak zagęści się bo to wierzba przecież jest. Zobacz jak było u mnie. Z tych pąków porosły znowu nowe gałązki i utworzyły kulę.

Bożenko masz rację. Ile to trzeba uwagi poświecić w dzisiejszym Świecie aby chronić przed skazami.
Dwa ogrody 20:14, 20 lut 2015

Do góry
"zaraz" po przerwie
Rench, powojniki zamawiałam w e-clematis, na pewno go namierzysz, na razie widac tylko suche badylki
miałam nie zamawiać roślin, ale piwoniom i kilku daliom oprzeć się nie mogłam poza tym nic i mam nadzieję,że się nie złamię na pewno żadnych róż w tym roku, no chyba że jakieś na miejscu

podaję Ci przepis na napój chłodzący, o którym czytałaś u Gabrieli

1 szkl. cukru
1 szkl. wody
zagotować, wrzucić garść mięty, krótko zagotować, wyjąć miętę, wlać sok z 1 cytryny lub limonki, wystudzić, zamrozić, w trakcie mrożenia co jakiś czas mieszać, aby konsystencja była luźna
do wysokiej szklanki włożyć łyżkę kopiastą lub dwie zamrożonego miętowego sorbetu, kostkę dwie lodu, wlać biały rum, mniej więcej do połowy szklanki, dopełnić bąbelkami ( tonik ), udekorować listkiem mięty
słodkie, zimne, z bąbelkami... po jednej masz ochotę na następną
zimą używam takiej mięty, latem tzw. dzikiej, jak dla mnie łagodniejsza w smaku
Aniu, napisałam u Ciebie

Zielona, faktycznie, można nakryć drugą częścią butelki, jak pisze Jankosia
Bogdziu, ulżyło mi o powojnikach niżej
Tess, wydaje mi się, że pomysł jest dobry
Jankosiu, co dwie głowy to nie jedna, ile nas, tyle pomysłów, ale faktycznie można butelki nacinać i mieć spokój z odkrywaniem
o wysiewach później
Krys, starczego nikomu nie życzę, a o oprysku na powojniki pisała Alinak

oprysk wiosną przeciw uwiądowi powojników
10 ząbków czosnku, 8 tabletek nadmanganianu potasu ( w aptece), 8 l wody
czosnek rozgnieść, wrzucić tabletki, zostawić na 2-3 godz, podlać
można powtórzyć na początku sierpnia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies