Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

polinka 07:50, 16 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Nigdy jeszcze nie byłam tak pewna zmian, jak teraz.

Zazdraszczam tej pewności...ale masz rewelacyjny plan to musi być dobrze

kosolka 08:28, 16 mar 2015

Iwonka, pozdrawiam z początkiem tygodnia!
Tez planuję dziś robotę ogrodową, ale na razie zimnooo.. Wiatr jest najgorszy. Może później będzie ładniej i coś tam znowu się zrobi.
bdan 08:36, 16 mar 2015

Ilonko zagladam, pozdrawiam i owocnych prac w nadchodzacym tygodniu życzę.
U nas też plany są, że coś zrobimy, bo ma być pogoda. Oby nic się nie zmieniło
kitek81 09:19, 16 mar 2015

życzę zatem ładnej pogody, żeby udało zrealizować plany! u mnie niestety wiatr popsuł plany, miała być poprawa pogody, ale nawet słońce się za nieśmiało wychyla!
miłego tygodnia
margaretka3 10:22, 16 mar 2015

Iwonko, geneza Twojej rabatki jest taka sama jak u mnie. Też chciałam uporządkować kolorystycznie, to co dotąd zgromadziłam Niestety jeszcze nie ma co pokazywać- Ale mogę Ci wymienić, co ja dałam na ognistą: gailardia, nachyłek, uczep bylinowy, trojeść, dzielżan ogrodowy w dwóch kolorach (żółty i czerwony, polecam Ci tę bylinkę, bardzo długo kwitnie), firletka chalcedońska, pomarańczowe krokosomie (piękne w połączeniu z brązową trawą!), dwie odmiany rudbekii, żółte liliowce, czerwone łubiny, czerwone goźdźiki, dalie czerwone, żółte i pomarańczowe, tawuła japońska golden princess, złotlin japoński, dwa kolory żurawek (ciemno bordowe, chcę dodać jeszcze jakąś czerwoną lub pomarańczową), języczka pomarańczowa, pomarańczowy kuklik, trytomy oraz pustynnik, wiosną tulipany i żółte czosnki, a jesienią kwitną czerwone i żółte chryzantemy, no i oczywiście trawa red baron. Dla kontrastu krzewy o ciemnych liściach: pęcherznica diabolo, bez czarny odm. Eva, krzewuszka o ciemnych liściach oraz brązowa turzyca. Z drzewek: złotokap wyhodowany od nasionka. Wysiałam teraz także czerwoną krokosomię i pomarańczową kannę.
Kwiatów dużo, bo i rabata spora, ponad 15 m. Część kwiatów nam się pokrywa. Marzą mi się tam jeszcze pomarańczowe i czerwone jeżówki. Ale to jak już zobaczę, gdzie będzie trzeba jeszcze coś skorygować Bo pewnie będzie trzeba. Rabata powstała bez planu na papierze, ale nad nasadzeniami myślałam parę tygodni Podlinkowane przez Ciebie artykuły też czytałam.
Ale się rozpisałam
Iwk4 11:37, 16 mar 2015

Kochani, przyszlam z pracy, słoneczko świeci, sąsiadka w ogrodzie, ja idę popracować. Potem wszystko napiszę, co udało mi się zrobić. Buziaki dla was. Odpiszę wszystkim wieczorkiem.
Juzia 12:16, 16 mar 2015

Fotki rób!
Mirka 12:31, 16 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Kochani, przyszlam z pracy, słoneczko świeci, sąsiadka w ogrodzie, ja idę popracować. Potem wszystko napiszę, co udało mi się zrobić. Buziaki dla was. Odpiszę wszystkim wieczorkiem.
Ale ja ci zazdroszczę już w domku jesteś Ja do 18 pracuję i w tygodniu nie mam czasu na działkę Miłego dnia
GorAna 13:56, 16 mar 2015

Iwonko, czapka na głowę, bo wiatr wieje!!!!....pracuś jesteś ot i co
Pozdrawiam, życząc przyjemności na cały tydzień
Iwk4 19:24, 16 mar 2015

jalos napisał(a)
W jakiej odległości od siebie posadziłaś limki?

Aga, hortensje na szpaler powinno się sadzić co 70-80 cm

lojalna_ napisał(a)
Iwonko miłego dnia ,) Ty ostatnio jesteś wulkanem energii ,)

Jolu, raczej zdeterminowana. Wszystko zaczyna wypuszczać listki i nie wiem, czy zdążę ze wszystkim Zobacz, jak wygląda wiciokrzew.

Kasiu, pozdrawiam cię. Kasia, muszę sprawdzić, jak wysłać ci paczuszkę. Czas się zbliża.