Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:17, 08 cze 2016

Do góry
Nie będę się mądrzyć i doradzać, bo nie wiem co poradzić. Tuliskam,, buziam i zyczę wszystkiego co najfajniejsze
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:57, 08 cze 2016

Do góry
Idę ciac graby.... 33 M x 2 ... Góra żywopłotu na szczęscie nalezy do M, zaplanowałam mu sobotę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:56, 08 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ana, wiesz, że kiedyś (14 lat temu) cięłam tak wszystkie bukszpany w starym zielniku? Z niewiedzy. Ale były zdrowe i nic im nie było. A teraz to same "ceregiele" z nimi.

Ten wpis wymaga indywidulanej odpowiedzi. Przez lata ciełam wiosna w błogiej nieświadomości, ze to niedobrze, nie lałam potasu i były piekne, rosły szybko.Teraz dybie na odpowienie warunki, brak deszczu, brak słońca, pod koniec wiosny aby nie zmroziło.. I kicha ciagle coś je przypala...
Wczoraj nie bacząc na upały obcięła 8 kul, niech walczą! W sieprniu zawsze ciełam a nawet we wrzesniu i nigdy bukszpanom nic nie było...zatem postanowiłam koniec ceregieli, tne kiedy mam czas lub mi sie nie podobaja
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:43, 08 cze 2016

Do góry
Fliemon - czytałam negatywne opinie o Heidi, moja absolutnie nie kaprysi, tłoczy z niziutkiego ciałka mocno od pierwszego sezonu.

Siaka ja chyba zetne Caradonnę niech sie zagęści... Sebek ale nie ciachnę tak nisko

Jolanka Doktorek wart zakupu, nie pamietam aby ktoraś róza tak kwitła wiosna po jesiennym sadzeniu

Kasia czyli potwierdzasz,ze Austinki potrzebują trzech sezonów. Mam kilka takich egzemplarzy, ktore musza sie w tym seoznie okreslić: Brother Cadfael, Falstaff, Alan Tichmarsch,- prawie nie kwitły przez dwa sezony po posadzeniu. Natomaist William i Gertuda kwitły juz obficie rok temu ale w tym sezonie nabrały masy

Dominiko niewiele rzeczy mnie tak raduje jak oglądanie kwiatów róż po powrocie z pracy Życzę obfitego kwitnienia

Blyxa - u mnie tez pierwszy sezon, fajne są

Ren myśle ,ze to lepsze rozwiazanie, ja część moich na pewno eksmituje, wszystkie słabe i brzydkie egemplarze.

Lotka myśle ze Novalis z lawendą to obowiązkowe połączenie . Ostatecznie z Kostrzewą

Małgosik w moim wazonie bukiet piwoni, zapach boski, M zachwycony

Kacha - kocham roże

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:39, 08 cze 2016

Do góry
Gabi cieszę się niezmiernie z tego weekendu No weźi nie bądż zgredem rób foty różyczk, myslę o Novalis, pokusili troszkę?

Polinko - silvery na piasku z opuchlakami posadzone po zurawkach, podejrzenia mam...

Olli tnij wiśnie koniecznie

Iwonadam, Jolanka , Sebek obroniliście moje kostrzewy przed podmianką na seslerię skalną

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:28, 08 cze 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Małgosiu pokaż swoją Genie. Madżenka Ci odpisała na temat dziurek na Szwedce - swoja drogą ma już piękne pączki. Moja 2 letnia dopiero rośnie i zawiązuje pączki.
Świetne nowe buksy. Robi się u Ciebie busz
W jaki sposób ukatrupiłaś MW?

Busz to juz mam i w tym problem, poszerzanie rabat ma swoje granice a ja bym chciała i to i to ....i chyba ogród sasiada musze zaanektować

MW dostałam z gołym korzeniem ale w marcu, potrzymałam troche w garazu, potem długo moczyłam w wodzie, wysadziłam juz bez kopczyka i przyszły te silna przymrozki w kwietniu...i kapota, nie zyje..
Nowej nie ma bo zamówienia na jesien przyjmują, chyba kupie inna róże...mysłałam o The Prince...podobna w kolorze choć jasniejsza nieco ale też sliczna
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:59, 08 cze 2016

Do góry
Blyxa kwitna w tym samym czasie co główkowate i mysle, ze warto
Tulucy - moja Burgundy w ubiegłoroczne upały miała kolor fioletowo brązowy, masakrycznie brzydki, ale tegoroczny początek lata dobry dla róż
AnaAn wiem ze lubisz czosnki
Lwk 4 - juz niestey pierwsze róze zaczeły orzekwitać, ale na szczęscie zaczynaja kolejne rózanki

Irenko Ciekawe jak będzie u mnie z Hair, nawet jesli sie posieje to na tarwniku nie maja szans na przeżycie.krzystzofy kwitna pozno, co wg mnei ejst ich zaleta, mają duze głowy i są bardzo niskie.

Ana szałwię caradonna zatem orzytnę nisko jak inne szalwie

Na pozostałe pytania odpowiem z wcozraj. W ogóle nie mam ostatnio czasu, za długo pracuje, potem działam w ogrodzie a potem padam jak mucha i wczesniej zasypiam.....
Co z tym ogródeczkiem począć 06:52, 08 cze 2016

Do góry
Macham do Mamki
Czasem słońce czasem deszcz 06:51, 08 cze 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
moje we wglebniku tez takie maja i to jest tak ciezki ze brzozy wyglądają jak te te jungi czyli te brzozy zwisające :/

Moje brzozy sadzone w ubiegłym roku aż się uginają od tych owoców natomiast stare w gąszczu lisci jesli je maja to niewiele, bo nie zwróciłam na nich uwagi.
Byc moze teroria, źe brzozom coś brakuje jest prawidłowa, bo moje niemal uschły , ledwie zipały w ubiegłoroczne upały. Lałam w nie ciagle wode a one i tak mdlały. Teraz juz sie dobrze przyjęły ale byc moze odreagowują ubiegłoroczny stres

Co do róz, to zarówno ich jak i drzew po 15 maja nie przesadzam. Bo sie tak głeboko korzenia, ze wykopanie oznacza, ze nie maja szans na przeżycie latem. Roze i drzewa maja mało drobniutki korzonków zdolnych do pobierania wody, zwykle jeden lub kilka długich korzeni. Dlatego nie obawiam sie nawet przesadzania bukszpanów i traw bo maja drobny i gęsty system korzeniowy. Wtedy w upały latam z konewką ale daja rade.

No chyba ze masz róze sadzoną wiosna, ktora sie nie zdązyła ukorzenic to mozna podjac ryzyko, ale wtedy lać wode bez umiaru i cieniowac w upały.

No ale chyba nie zwróciliście uwagi, ze u mnie szaleństwo przesadzania do 15 maja (bardzo sie spiesze z rewolucjami) a potem dopiero we wrzesniu. Latem odpoczywam i planuje jesienne przesadzanie
"W kolorze blue" 06:38, 08 cze 2016

Do góry
Gocha co masz w oczku takiego drobnego pływającego po wierzchu. Dobrze filtruje to wode?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:29, 08 cze 2016

Do góry
Cieszę się ze podzielasz moja miłość do amazon mist, moje w przechowalniku sie po zimie reanimują. Całe forum krzyczało na pochyl z fristed curls i amazon mist Na dodatek wypaliłam sobie szalwie. Zatem podziwiam teraz rabate u Ciebie- jest pieknie!

Myslalam, ze jarzmianka nigdy mi sie nie spodoba. Po Twoich zdjęciach zapragnęłam jej

Queen of Sweden podobno jest piękna ale mi jakoś drugi sezon nie daje sie przekonać o swojej urodzie..... Moze lepsza Novalis lub Lavender ice ?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:50, 07 cze 2016

Do góry
I zapomniałabym - zaczynają białe róże

Czy Wasze czosnki główkowate tez takie wieeelkie w tym seoznie?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:48, 07 cze 2016

Do góry
Z cyklu porażki ogrodowe....
Ślimaki dobrały sie do hortensji ogrodowych...wczoraj zapodałam im ich Viagrę

I pytanie - czy szałwie caradonna po przekwitnięciu ciąć nisko

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:45, 07 cze 2016

Do góry
Krzysztofy - coraz bardziej mnie zachwycają

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:41, 07 cze 2016

Do góry
Czas czosnków

Kosmici czyli hair

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:39, 07 cze 2016

Do góry
Tyły - pamiętacie, zę dopiero cięłam laurowiśnie...znów są z nic potwory!

Pelargonie w wersji mikro

I dyskusje czy Claire Austin będzie zólta czy biała, u mnie jest bialutka
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:37, 07 cze 2016

Do góry
Leoś czyli Leonardo da Vinci w starterach. On tez miała rozmowy w poprzednim sezonie. Widzę, ze zrzędzenie wpływ pozytywnie nie tylko na M ale i na róże

A red Leonardo wyglada zawsze na początku jak przypalony

Louis Odier szaleje, aż się ugięła pod ciężarem kwiatów

i zaprzeczam wszelkim negatywnym opiniom nt Gertudy Jekyll
Dla wielbicieli ogród angielskiech must have

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:32, 07 cze 2016

Do góry
Burgundy Iceberg wzięła się w garść i kolorem wróciła do świetności z 2014 r

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:30, 07 cze 2016

Do góry
I Princess Alexandra tym razem z dodatkiem OF KENT
Mamy rozmowę w piatek nt jej wiotkości! Kwiaty cudne tylko dlaczego moga je wyłącznie podziwiać jaszczurki???

A obok zaczyna Comte the Chambord
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:27, 07 cze 2016

Do góry
W pogoni za nim Munstead Wood z Princess Alexandra

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies