Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 16:25, 08 cze 2016

Kasya napisał(a)
Małgosiu, wybieracie się do Pęchcina ?

Nie do Pęchcina ja osobiście sie nie wybieram...nie wiem jak pozostali....
Pozdrawiam!
Margarete 16:25, 08 cze 2016

AgataP napisał(a)

no to już wiem, ciachnę je teraz w czerwcu i niech wypuszczają sobie, potem od wiosny zabiorę się za nie terminowo już buziaczki

Ja też ciacham swoje w czerwcu
Margarete 16:28, 08 cze 2016

makkasia napisał(a)
Małgosiu pokaż swoją Genie. Madżenka Ci odpisała na temat dziurek na Szwedce - swoja drogą ma już piękne pączki. Moja 2 letnia dopiero rośnie i zawiązuje pączki.
Świetne nowe buksy. Robi się u Ciebie busz
W jaki sposób ukatrupiłaś MW?

Busz to juz mam i w tym problem, poszerzanie rabat ma swoje granice a ja bym chciała i to i to ....i chyba ogród sasiada musze zaanektować

MW dostałam z gołym korzeniem ale w marcu, potrzymałam troche w garazu, potem długo moczyłam w wodzie, wysadziłam juz bez kopczyka i przyszły te silna przymrozki w kwietniu...i kapota, nie zyje..
Nowej nie ma bo zamówienia na jesien przyjmują, chyba kupie inna róże...mysłałam o The Prince...podobna w kolorze choć jasniejsza nieco ale też sliczna
Margarete 16:32, 08 cze 2016

makkasia napisał(a)
czekamy na nowe fotki
macham

Nowe foty ...proszę bardzo

Szwedzka królowa mnie zaszczyciła swoimi kwiatami ....jest śliczna, porcelanowo-różowa,ma piekny kształt - a mam ją dzieki Kasiek - jeszcze raz dziekuje Kasiu za zakup

Ascot też juz u mnie kwitnie.........

Pozostałe róże jeszcze w pąkach.........
Margarete 16:36, 08 cze 2016

Kwitną żurawki, ale jakies słabsze w tym roku u mnie, mniej intensywnie wybarwione maja liście i kwiaty bledsze, a może po prostu juz sie zestarzały.....

Margarete 16:39, 08 cze 2016

Za to ostro ruszyły szałwie, i stare wysokie i moje nowe malutkie Deep Blue....

Kwitnie zawciąg i inne bylinki - nie myslałam ze zestawienie niebieskiego z rózowym bedzie takie ładne a tu mi sie nawet podoba ...
Margarete 16:40, 08 cze 2016

Ostatnie czosnki.....tez słabsze w tym roku i mniejsze niż w ubiegłych latach, taki rok chyba bo u wielu ten sam objaw widze...
Margarete 16:43, 08 cze 2016

Mój przedogródek zaczyna kusić przechodniów kolorami.....i mnie też uwodzi kolorem i zapachem...to moje macierzanki na skarpie przed wejściem ....

Margarete 16:45, 08 cze 2016

I jeszcze macierzanki........

Margarete 16:51, 08 cze 2016

Monka napisał(a)

Ja trochę z pytaniem po niewczasie , o spotkaniu w okolicach Łodzi dowiedziałam się z relacji dziewczyn , szkoda, i moje pytanie czy może w tym roku będzie jeszcze jakieś organizowane ? chętnie bym poznała forumowiczki

Witaj Monka
Miło cie widziec w moim wątku. A ty też jesteś gdzies z naszej okolicy ?
Chetnie wpadne do twojego wątku, chetnie poczytam o twoim ogrodzie .
Dziewczyny z łódzkiej i podłódzkiej grupy ...i chłopaki tez bo mamy rodzynka Roberta spotykaja sie często, spontanicznie organizujemy jakies wspólne wyjazdy na wystawy, do arboretum albo na wspólne zakupy. W tym roku bylismy juz u mnie, u Kasi -Luizy, na kiermaszu w Opatówku, u Karoliny, u Bogdzi. Musisz sledzic watki u mnie czy u innych naszych łódzkich koleżanek to na pewno bedzie okazja żebysmy sie spotkały. W najblizszym czasie bedzie duże spotkanie ogólnopolskie w Pęchcinie - nie wiem czy ktoś od nas jedzie - ja nie jade i bardzo żałuje bo to cudne miejsce i na pewno bedzie super, potem u Kasi -Kindzi na Sląsku, dalaszych planów nie znam....okaże sie w praniu jak ułozy sie spotkaniowo ten sezon. Zapraszam do naszych wątków
pozdrawiam !