Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Pszczelarnia 09:52, 08 cze 2016

ana_art napisał(a)

EWa a czy po cięciu w sierpniu ewentualne przyrosty zdrewnieją przed zimą? u mnie lipcowe cięcie zawsze przymraża

Ana, wiesz, że kiedyś (14 lat temu) cięłam tak wszystkie bukszpany w starym zielniku? Z niewiedzy. Ale były zdrowe i nic im nie było. A teraz to same "ceregiele" z nimi.

blyxa 10:41, 08 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Blyxa kwitna w tym samym czasie co główkowate i mysle, ze warto

Czosnki są w planach. Jak nie zapomnę oczywiście
Tych włochatych jakoś na zdjęciach nigdy wcześniej nei widziałam - u Ciebie zachwyciły mnie od pierwszego kadru
siakowa 12:44, 08 cze 2016

Sebek napisał(a)

Raz obciąłem tylko to co przekwitło i do końca lata miałem kwiaty. Przycięte nisko nie zakwitły mi ponownie.

Także nie wiem Madżen, którą wersję wybierzesz, ale ja na pewno ponownie pierwszą
wiec masz już 2:1 za nieobcinaniem
ren133 12:49, 08 cze 2016

Madzenka napisał(a)

Za gesto...dlatego choruja na choroby grzybowe bo nie maja przewiewu , dodatkowo wytykam im wszędzie dzie trawy...sadzę co ok 50 cm al ani nie mierze ani sie nie zastanwiam. Wykopuje tam gdzie jest kawałek wolnego miejsca

Hihihi ... no i wszystko w temacie ... czyli nie dosadzam
lorka 12:57, 08 cze 2016

boszzzzz jak pięknie!!!
u mnie wszystko w fazie pąka, i czosnki główkowate i róże( na razie mam tylko dwie odmiany haha), ale ładnie obsypane.. kupiłam przez ciebie jesienią novalis 3 szt, jedna ma aż 10 pąków.. normalnie jajo zniose zanim rozkwitnie... jak myślisz w lawendowo biało niebieskiej kompozycji będzie jej dobrze, czy wyjdzie trupio?( na razie rosnie w poczekalniku)
Malgosik 16:17, 08 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Burgundy Iceberg wzięła się w garść i kolorem wróciła do świetności z 2014 r

tej róży fajnie na niebieskim tle
śmieszne te rozczochrane czosnki
ja się chyba w piwonie zaopatrzę, bo się eMowi zamarzyło
Kacha123 16:33, 08 cze 2016

Ale cudne te Twoje róże Zestawienie z kostrzewami ekstra!
Madzenka 18:39, 08 cze 2016

Gabi cieszę się niezmiernie z tego weekendu No weźi nie bądż zgredem rób foty różyczk, myslę o Novalis, pokusili troszkę?

Polinko - silvery na piasku z opuchlakami posadzone po zurawkach, podejrzenia mam...

Olli tnij wiśnie koniecznie

Iwonadam, Jolanka , Sebek obroniliście moje kostrzewy przed podmianką na seslerię skalną

Madzenka 18:43, 08 cze 2016

Fliemon - czytałam negatywne opinie o Heidi, moja absolutnie nie kaprysi, tłoczy z niziutkiego ciałka mocno od pierwszego sezonu.

Siaka ja chyba zetne Caradonnę niech sie zagęści... Sebek ale nie ciachnę tak nisko

Jolanka Doktorek wart zakupu, nie pamietam aby ktoraś róza tak kwitła wiosna po jesiennym sadzeniu

Kasia czyli potwierdzasz,ze Austinki potrzebują trzech sezonów. Mam kilka takich egzemplarzy, ktore musza sie w tym seoznie okreslić: Brother Cadfael, Falstaff, Alan Tichmarsch,- prawie nie kwitły przez dwa sezony po posadzeniu. Natomaist William i Gertuda kwitły juz obficie rok temu ale w tym sezonie nabrały masy

Dominiko niewiele rzeczy mnie tak raduje jak oglądanie kwiatów róż po powrocie z pracy Życzę obfitego kwitnienia

Blyxa - u mnie tez pierwszy sezon, fajne są

Ren myśle ,ze to lepsze rozwiazanie, ja część moich na pewno eksmituje, wszystkie słabe i brzydkie egemplarze.

Lotka myśle ze Novalis z lawendą to obowiązkowe połączenie . Ostatecznie z Kostrzewą

Małgosik w moim wazonie bukiet piwoni, zapach boski, M zachwycony

Kacha - kocham roże

Madzenka 18:56, 08 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Ana, wiesz, że kiedyś (14 lat temu) cięłam tak wszystkie bukszpany w starym zielniku? Z niewiedzy. Ale były zdrowe i nic im nie było. A teraz to same "ceregiele" z nimi.

Ten wpis wymaga indywidulanej odpowiedzi. Przez lata ciełam wiosna w błogiej nieświadomości, ze to niedobrze, nie lałam potasu i były piekne, rosły szybko.Teraz dybie na odpowienie warunki, brak deszczu, brak słońca, pod koniec wiosny aby nie zmroziło.. I kicha ciagle coś je przypala...
Wczoraj nie bacząc na upały obcięła 8 kul, niech walczą! W sieprniu zawsze ciełam a nawet we wrzesniu i nigdy bukszpanom nic nie było...zatem postanowiłam koniec ceregieli, tne kiedy mam czas lub mi sie nie podobaja