Ogród Magdalenka
10:00, 04 wrz 2012
Ja się zapisuję, ja! Wprawdzie beztalencie jestem totalne, ale będę od Was zgapiać
Zróbmy warsztaty obsadzania rojnikami![]()
O obsadzeniu skarpy można poczytać w art. o roślinach okrywowych, może coś wybierzesz, polecam irgi i trzmieliny.
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/228-rosliny-okrywowe-w-ogrodzie
Natomiast co do katalp, radzę abyś lepiej poczekała z zakupem drzew, a nie kupowała tych "biednych" jak to nazwałaś, ale one pewnie nie będą na wysokim pniu, a takie są Ci tutaj potrzebne, wypasione, piękne i jednakowe. Patyki już nigdy nie nadrobią tego i będziesz potem żałowała, że się pospieszyłaś.
Ogród już teraz zaczyna wyglądać na idealny, kupuj z rozmysłem, lepiej poczekać niż potem zamieniać
Koniec wjazdu
![]()
Siła spokoju
![]()
Wywijanie między roślinami wcale nie jest łatwe, oczy z tyłu
![]()
Heuchera Lime Rickey po prawej moje Heuchera Mint Julep
![]()
U mnie nawet niedziela była pracująca, bo robiłam rekonesans po dalej oddalonych szkółkach i szukałam dużych jednakowych buków na dwie strony ściany wodnej. Wróciłam zapakowana po uszy, a hortensje już widzieliście jako pasażera w pasach
Kupiłam dwa cyprysiki groszkowe pienne, żółte żurawki Lime Rickey, Hakonechloa macra "All Gold", Carex oshimensis i Carex Silver Sceptre, sobie hortensje niebieskie i kilka żurawek i turzyc.
![]()
![]()
![]()
![]()