Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

hanka_andrus 20:24, 31 sie 2012

Mojamama,wsadzając mieczyki,przedtem moczyła je w rozcieńczonej gnojówce z końskiego nawozu,cebulę zwykłą też.
I ja swoje przed sadzeniem traktuję wywarem z rumianku i rozcieńczonym /niestety suchym nawozem /
Może w tym jest jakiś sekret?
Klamber 21:21, 31 sie 2012

Haniu, ja moczyłem w EMach, niestety tylko godzinkę bo czas gonił. U mnie upalnie, nawet o tej godzinie.

Klamber 09:24, 04 wrz 2012

U mnie cały czas praży, tylko z soboty na niedzielę pokropił kapuśniaczek ale to za mało, gdyż ziemia jest wysuszona straszliwie co u mnie zdarza się b. rzadko. Z takiej pogody najbardziej zadowolona jest moja papuga która do wieczora jest na powietrzu. Teraz wcina swoje ulubione rajskie jabłuszka i aronie.
Kosiarki nie naprawiłem więc trawa nie skoszona w sumie to wyjdzie jej to na dobre bo jest cały czas zielona a tak by uschła na wiór gdyż ja swojej trawy nigdy nie podlewam i całe lato jest zielona z małymi wyjątkami gdy przez miesiąc nic nie pada. Na pierwszej focie jesienna piwonia, na drugiej coraz bardziej kolorowy berberys.

Teraz moje datury które rozszalały się na całego więcej kwiatów niż liści.

i na koniec mój ulubieniec miskant cukrowy.

Tess 09:28, 04 wrz 2012

Na zdjęciach widać, że jesień nadchodzi...

Twój miskant Robercie, jest powalający

Pozdrawiam
Gardenarium 09:32, 04 wrz 2012

Robi mi się smutno z powodu pory roku, jaka nadchodzi... Ale ogród napawa optymizmem.

Kiedy ścinasz miskanty i jak długo stoją na sztywno?

Instagram Ogrodowiska
popcorn 10:25, 04 wrz 2012

Miskant imponujący Zostawiłabym go na zimę!

pozdrawiam
Milka 10:28, 04 wrz 2012

Robert, zachwycam się znowu twoim miskantem, mój takie dole i niedole przeszedł, że chyba za rok będzie taki jak u ciebie ten biały kwiatostan jest super! w naszym ZOO jest jego sporo
monteverde 10:47, 04 wrz 2012

Datury masz śliczne , szkoda mi moich podglądam je za to u Ciebie i u Rysia
Klamber 13:20, 04 wrz 2012

Ania Monte, za rok będę miał 2 ładne datury, Ciężki jest z nimi żywot ale ładne są i lubię ten wieczorny zapach który się niesie po podwórku. Gdy będziesz chciała mieć znów u siebie, daj znać.
Danusiu, ścinam w połowie marca gdy zaczyna się sypać, bo inaczej by mi wiatr rozniósł po całym podwórku. Chyba że jest jakaś nawałnica z mokrym śniegiem i go powali, ale rzadko się to zdarza. Nigdy go nie zabezpieczam i sobie daje radę. Najładniejszy będzie w październiku i listopadzie, gdy zrobi się żółty i wiechetki będą srebrzyste i puchate.
Tess, mogę Ci dać sadzonkę.
Karola, jak mógłbym go ściąć na jesieni, gdy jest najładniejszy.
Irenko, ja cały czas się piszę na twoją afrykę no i na inne też. W Wrocławskim ZOO byłem jest pięknie, są ładne trawki i drzewa.

Klamber 21:16, 04 wrz 2012

Powiem wam że u mnie robi się sachara, nie wiem jak u Was, już narzekaliście że sucho jak u mnie stała woda, to jak jest teraz? Deszcz potrzebny ale mi nie pasuję, gdyż dzisiaj dopiero kolega przywiózł mi rębaka przerobionego na prąd a czeka 10 wywrotek do cięcia jak zmoknie będzie kiepsko. Na pewno wszystkiego nie zmielę przed deszczem ale dobra i połowa jak się uda. Zaraz zademonstruje mój nowy model, już robiłem dzisiaj wióry idzie jak burza ale najlepiej robić w 3 osoby żeby nie chodził na pusto.

W niedzielę robiłem fotki aparatem z noktowizorem w podczerwieni.

następne robiłem z lampą

I coraz bardziej jesienne fotki.

lipa a niżej brzoza youngi

Klon pensylwański i leszczyna kontorta.