Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kubusiowo II 11:33, 25 lis 2014

Do góry
Basiu

Ula hehhe faktycznie na tej największej rabacie to chwastów wcale nie ma tak dużo i na łezce... ale na tych od strony pola masakra O skarpę sie martwię bo z berberysami kiepsko....

Gocha mamy w warzywniku 12 skrzyń Mam zdjęcia z lata zaraz wstawie

Ania hehehhe tylko czemu cierpliwości ma na jakieś 20 minut?

Warzywnik dla Gochy

Tak wyglądał w maju

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:28, 25 lis 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:27, 25 lis 2014

Do góry
Wczoraj po 22.00 padał śnieg ale teraz nie ma już prawie nic

jest + 5 st.C
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:01, 25 lis 2014

Do góry
Kasiu

Dzisiaj są Twoje imieninki, to życzę Ci mnóstwo radości i słodkiej miłości

Jukki ogrodowe - nie tylko te popularne 10:54, 25 lis 2014

Do góry
Moje wyglądają tak na dzień dzisiejszy
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 10:53, 25 lis 2014

Do góry
I zimowo dziś u mnie ale dynie są jeszcze

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:47, 25 lis 2014

Do góry
czy myslicie że tak sobie dam rade ze strzyzeniem?

Kubusiowo II 09:48, 25 lis 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Warzywnik.... zgadniecie, które skrzynki obsiał Kuba a które Dziadek?

Małgosiu ale Ty masz dużo tych skrzyń. Masz gdzieś zdjęcia z warzywnika w lecie ? Chciałabym zobaczyć co tam rośnie i jak. A Twój ogród jest piękny- co Ty od niego chcesz ? Pozdrawiam
Moja bajka 09:47, 25 lis 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
My wprawdzie jeszcze nie świątecznie, ale równie twórczo Angry birds z modeliny

mój ulubieniec!!!

Nieźle ogoliłaś orzecha! już sobie wyobrażam jak pnie się po nim glicynia, będzie pięknie
Mnie też czeka ciachanie drzew, ale to chyba już nie teraz.
Mój nowy stary ogród 09:25, 25 lis 2014

Do góry
Tyle śniegu to jeszcze zniese
Początki w Kruklandii 08:42, 25 lis 2014

Do góry
A pisałam niedawno Karoli, że śniegu u mnie nie ma...

Ambrowiec się jeszcze trzyma???

Róże znów muszą poczekać...
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:39, 25 lis 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:38, 25 lis 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:37, 25 lis 2014

Do góry
A teraz kfffiiiatki nocą Te kupiłam takie piękne i po jednej nocy posmakowały slimorom ale byłam zła
U BusyBee w ogródku... 08:36, 25 lis 2014

Do góry
Choróbsko się do mnie przyplątało niestety...i od kilku dni śpię tylko Nie mam nic siły... Pozdrawiam Was serdecznie i zostawiam zimowego kwiatka, bo u mnie na przemian pada i topnieje śnieg........

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:34, 25 lis 2014

Do góry
ten przesadzany na wiosnę
Mój jesienny ogród 03:17, 25 lis 2014

Do góry
Witajcie, dziś bardzo ciepło było 15ºC, mogło by tak zostać ze dwa tygodnie. Dziś zacznę pokazywać fotki z północy, może uda mi się choć z 10 wkleić. Za dużo pisać nie będę, może następnym razem opiszę co widziałem.
Bogdziu, jak już pisałem była to moje jedna z fajniejszych wycieczek. Naprawdę wodospady powalały i ta sceneria w około i przepiękna pogoda, wszystko złożyło się na ten wspaniały spektakl. Dziś będę już pokazywał trochę inne widoki, sporo różniące się od tych tutejszych ale równie wspaniałych. Taką tablicę spotkać 5 tys. km od domu to powiem ci że serce się raduje. A wpis, po prostu trochę prawdy napisałem, pozdrówka.
Janinko, to dobrze że jeszcze zimy nie macie, chyba mało jest osób które lubią zimę. Jedyna zaleta to to że można trochę wyhamować i wolniej żyć a przy tym odpocząć, gdyby było lato na okrągło to bym się chyba zapracował na śmierć. Iglaki mają tę zaletę że cały rok są ładne a szczególnie gdy je śnieg przyozdobi. Powiem Ci że niektóre gołe drzewa też ładnie się prezentują. A ta ich zmienność też jest piękna. Może uda mi się na wiosnę podjechać, taki mam plan a co z niego wyjdzie się okaże. Dzięki za fotkę , muszę powiedzieć że te szyszki całkiem fajnie wyglądają. Jest tu bardzo dużo polaków, powiem że czuje się prawie jak w kraju. Można iść do polskiego lekarza, banku, sklepu, ubezpieczyć się, internet założyć, do kościoła iść, apteki, biura podróży, prawo jazdy zrobić, jest polskie radio i kilka gazet 5 jest darmowych i chyba 4 płatne i wszystkie z polski, ale drogie i ich nie kupuję.
Haniu, ciesze się że i Wam podobały się wodospady, choć zdjęcia do tego co wydziałem na żywo, nijak się mają ale lepszy rydz niż nic. Polacy są rozrzuceni po całym świecie, teraz zaczynam czytać książkę „Morskim szlakiem Polonii” ale to będzie temat na inny post, związany z moimi zdjęciami, które będę teraz pokazywał. Oczywiście ludzie szukają lepszego życia, nie chcą być, oszukiwani i okradani przez całe życie. Tu jednym się powiedzie, drugim nie, ale mało ludzi wraca. Z tymi co rozmawiam to mało osób chce wracać, powiem Wam że nawet ci co są już tu długo to nawet do polski nie jeżdżą, bo się nie mogą dogadać z rodziną. Teraz był jeden znajomy na weselu i powiedział, że już nigdy więcej nie poleci do polski. Tak samo nie chcą zapraszać tu ludzi z polski, przyjeżdżający mają zbyt wygórowane wymagania, myślą że jak już przyjechali do kanady to będą zasypywani prezentami a tu nie ma się nimi kto zająć bo trzeba iść do pracy i po takiej wizycie jest więcej kwasu niż radości. Już się nasłuchałem tych opowieści. Tu niestety gruszki na wierzbie nie rosną. Choć żyje się dużo lżej, niż w kraju, to trzeba zasuwać i to ostro. Miałem się nie rozpisywać i znów na machałem długi tekst a jeszcze fotki trza pozbierać.

Różaneczniki - choroby i szkodniki 00:17, 25 lis 2014

Do góry
Witajcie! Bardzo proszę o pomoc. Jakoś w maju dostałam piękną, obsypaną kwiatami azalię. Wyglądała wtedy tak

Gdzieś do lipca czy nawet sierpnia siedziała sobie w doniczce i wyglądała... jakby jej nic nie dolegało. Wtedy wsadziłam ją w grunt. Teraz jestem przerażona tym, co się z nią stało.... Wygląda tak:

Dodam, że po opadnieciu kwiatów była gęsta i zieloniutka od listków. Teraz zostają jej gołe gałęzie (oprócz czubków). To zdjęcie robiłam kilka dni temu, dziś byłam na działce i...muszę stwierdzić, że wyglada jeszcze gorzej. Przecież to (chyba ) niemożliwe, żeby to było normalne, bo nie sądzę, żeby jej te liście wiosną odrosły.
Proszę Was o opinię i ewentualnie o poradę czy jeszcze teraz coś z nią robić, czy zostawić tak do wiosny?
Ogród Iglaczka i jej kotów. 23:41, 24 lis 2014

Do góry
Może parę kotków:

Mrunia lub Mru. Ostra dziewczyna.

Gacuś.

Tosiek.

Kawusia.

Zdjęcie Kawusi wykonane przez koleżankę.
Ogród Iglaczka i jej kotów. 23:34, 24 lis 2014

Do góry
Dziękuję za wizyty w moim ogrodzie. teraz chciałam zaprezentować moje perełki: karłowe i miniaturowe iglaki.

Abies koreana Icebreaker (jodła koreańska).

Abies lasiocarpa Lopalpun (jodła górska).

Pinus mugo David (sosna kosodrzewina).

Pinus parviflora Tanima no Yuki

Picea abies Spring Fire (świerk pospolity).
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies