Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogród Janiny 11:59, 25 maj 2013

Do góry
Janino! .....ale masz tego ogrodu do obrobienia!
floksy lubię bardzo są dekoracyjne i po przekwitnięciu ładnie wyglądają jego poduchy, mam trzy kolory jeszcze biały muszę poszukać, upolować.
Azalie bardzo cieszą jak kwitną.
Ogród z platanem. 07:17, 25 maj 2013

Do góry
Filipie ostatnio nieczasowa jestem i zaniedbałam Twój ogród. Wybacz proszę, bo warto do Ciebie zaglądać....dużo można się dowiedzieć, a to najważniejsze. Jak zwykle cudnie wszystko rośnie u Ciebie...białe floksy mnie zachwyciły i kolor buka niesamowity, szkoda, że mój ogród taki mały, można byłoby przemyśleć zakup. Słoneczka na sobotę życzę
Bajkowy ogród Weroniki 00:00, 25 maj 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Piękne!!! Wszystko- i wycieczka i ogród

Dziękuję i pozdrawiam Anito.

Czosnki mogą tu zostać ale piwonia zasłania zupełnie czerwone azalie, musi stąd zniknąć.

Widać rododendrony, to nie widać azalii. Może i lepiej, za dużo kolorów.

A tutaj kolorowo.

Majowe kwitnienie. Różaneczniki, floksy szydlaste.

Zakupy przez internet 21:34, 24 maj 2013

Do góry
Basiaw napisał(a)
Tinko, czy kupowałaś u Cieszyńskich fuksje, pelargonie?
Nie wiem, co jest, ale ani fuksje ani pelargonie w ogóle mi nie rosną, pączki kwiatowe pelargonii, z którymi przyjechały zamierają Inne pelargonie, kupione w pobliskim ogrodnictwie rosną pięknie, a te siedzą jak jakieś śpiące królewny
Raczej nie będę już tego typu delikatnych roślin kupować wysyłkowo. Byliny, krzewy to owszem, ale przeznaczonych na jednoroczną uprawę nie.

Witaj Basiu.U Cieszyńskich kupowałam Floksy na skalniak i takie tam inne rosliny.Prawdę mówiąc nie bardzo jestem zadowolona z roslin,bo po pierwsze bardzo malutkie sadzoneczki,a po drugie to otrzymałam po 20 maja i nie za długo sie nimi nacieszyłam..Powinnaś napisac do nich z pytaniem,co jest przyczyną gnicia paków.Przesadz je do nowej,świeżej ziemi i daj nawozu.
Kwiatki i rabatki u Elizy 17:15, 24 maj 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Witaj Elu, pięknie masz w ogrodzie. Widzę, że mamy dużo podobnych kwiatów, np zawilce, floksy i inne. Będę do Ciebie częściej zaglądać. Do tej pory Twój wątek mi jakoś "uciekł" w natłoku innych, ale nadrabiam. Serdecznie pozdrawiam

Agnieszko, miło, że zajrzałaś, jestem fanką Twojego ogrodu, oczywiście miło mi będzie Cię gościć.
Kwiatki i rabatki u Elizy 17:07, 24 maj 2013

Do góry
Witaj Elu, pięknie masz w ogrodzie. Widzę, że mamy dużo podobnych kwiatów, np zawilce, floksy i inne. Będę do Ciebie częściej zaglądać. Do tej pory Twój wątek mi jakoś "uciekł" w natłoku innych, ale nadrabiam. Serdecznie pozdrawiam
Ogród Nebel 19:41, 23 maj 2013

Do góry
No i jeszcze moje dzisiejsze 'wycinanki'

Jałowiec został ostro przycięty i zrobił miejsce na floksy.

I sosna - jedna z wielu, na której uczę się sztuki cięcia.
Bajkowy ogród Weroniki 18:47, 23 maj 2013

Do góry
Reni i Agnieszko z Jurajskiego pozdrawiam Was ciepło pomimo chłodu za oknem (czyżby spóźnieni zimni ogrodnicy?).

Widok z balkonu na kwitnące azalie i rododendrony.

Piękne kwiatuszki pokazał czerwony głóg a floksy wciąż kwitną.

Azaliom czerwonym towarzyszą późniejsze tulipany wiśniowe.

Przy białych azaliach zakręciły się białe tulipanki.
Mój kawałek raju II 12:22, 23 maj 2013

Do góry
Trochę kwitnącego drobiazgu, brunnera pięknie kwitnie i jest dorodna
fioletowa dziewanna
powojnik Stowijk
chabry piwonia
poidełko
irys konkuruje z mleczem floksy szydlaste
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:17, 23 maj 2013

Do góry
Floksy się rozrastają.....

Róże puszczają pąki.......

Bajkowy ogród Weroniki 10:47, 23 maj 2013

Do góry
Sympatyczne spotkanie mieliście u Irenki. Floksy i cała reszta ogrodu w wiosennej odsłonie prześliczna. Pozdrawiam serdecznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:21, 22 maj 2013

Do góry
Rench napisał(a)
A powiem Ci lepszy numer,ja nie odróżniam małych jeżówek,od tego mikołajka,
Wymieszałam wszystko i dopiero jak urosną zobaczę co jest co
Jak przyjadę odrobić pieleniem,daj tylko znać (spoko bez obcasów będę ) to wcześniej domowe ciasto upiekę Zza irysów ledwo Cię widać

Ja też nie odróżniam, kupiłam trochę roślin.... ustawiłam w szklarni w doniczkach rzędami podpisane... i chłopaki jak przenosiły szklarnię... to im to przeszkadzało .. zapytali się czy mogą przesunąć... i przesunęli.... Przy okazji zrobili mi porządek i pozbierali wszystkie podpisy... a rzędy wymieszali w jedna kupkę, który co chwycił to po swojemu przestawiał.. Więc wiem, że to są floksy, to jeżówki a to irysy.... części domyślam się... bo nie wiem... ale brałam kolorami i odmianami...
Posadzę jak zakwitną to posegreguję... innego sposobu nie ma
Ogród przy lesie początek 2012/2013 19:04, 22 maj 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Reniu - coraz piękniej. I Skarpa ładnie zarasta. Fajnie wyglądają na niej floksy - masz różne kolorki. Ładna ta piwonia - ładny czerwony kolor - przynajmniej taki widzę. Mieć roślinki jako "pamiątki" rodzinne - po babci to jest super, lubię taką tradycję Pozdrawiam cieplutko

Aniu piwonia ,chyba czerwona ,floksy tak chyba mam wszystkie kolory ,są super .A z tą pamiątkom to średnio, bo babcia , raczej nie lubiłam ,ona wolała chłopców ,czyli moich kuzynów,głośno o tym mówiła ,ale dziadek za to fajny.pozdrawiam
Blaski i cienie nowego życia 18:40, 22 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Piwonia na prawdę piękna! Wynagradza Ci
W przechowalniku floksa też masz? Duży już
I widzę, że u Zebrinusów poprzeczne paski się pojawiają, u mnie jeszcze ich nie widać...
Pozdrawiam

Floksy Kindziu stoją w miejscu, bo mają kiepską glebę w tym przechowalniku.
Ale z Zebrinusa jestem szalenie zadowolona, za to miskanty jakoś nie tego
Piwonia rzeczywiście cieszy, a pod nią rozrastają się żurawki bordowe NN i mają się dobrze.
A z tyłu irysy, ciekawe czy zakwitną, bo w zeszłym roku nie kwitły a potem zrobiłam im rewolucję odmładzającą
Jurajski Ogród 16:11, 22 maj 2013

Do góry
No to hurtem odpisuję:

Doniu - zapraszam, zaglądaj.

Marzenko - tak jak w Twoim he, he.

KasiuWB - dobrze, że kupiłaś floksy, bo one pięknie się rozrosną.

Betko - przy lawendzie rosną klasycznie róże.

Evchen - dziękuję, trochę o to mi chodziło.

Miro - tak, to wejście. Za lawendą rosną róże. Reszta na ten temat jak wszystko zakwitnie i będą zdjęcia.

Grażynko, ja nic nie wiem na temat szałwii i opuchlaka, ale i tak będę sadzić (mam już) szałwię, bo ją uwielbiam. Dziękuję, że doceniłaś zdjęcia. U Alinki niestety nie będę, bo na ten rok wyczerpałam już limity kasowe do wydania na ogród i sprawy z tym związane. Pierisy masz śliczne.

Basiu - róża Bonica to raczej rabatowa jest (a taką mam), kolor- pastelowy jasny róż.

Anetko - różnie. Lawendę w szkółkach, róże na All, kamienie w kamieniołomach i składach z kamieniami.

Grembosiu - o to trochę chodziło.

Bogusiu, to młode nasadzenia (zeszłoroczne), mam nadzieję, że w tym roku dadzą czadu z kwitnieniem.

Serdecznie wszystkich pozdrawiam z burzowego Jurajskiego Ogrodu
Ogród przy lesie początek 2012/2013 15:08, 22 maj 2013

Do góry
Reniu - coraz piękniej. I Skarpa ładnie zarasta. Fajnie wyglądają na niej floksy - masz różne kolorki. Ładna ta piwonia - ładny czerwony kolor - przynajmniej taki widzę. Mieć roślinki jako "pamiątki" rodzinne - po babci to jest super, lubię taką tradycję Pozdrawiam cieplutko
Jurajski Ogród 22:52, 21 maj 2013

Do góry
Aga floksy niezmiennie zachwycają Asc ma rację , ma się ochotę nosem połoźyć w Twoj ogród
Hirutkowy raj:)) 21:39, 21 maj 2013

Do góry
Krys napisał(a)
Czy ktoś ma żółte floksy szydlaste ,o ile takie sa ?

Ani szydlastych, ani wiechowatych w tym kolorze brak.

Krysiu, zobacz swoją-moją hostę. Dopiero teraz ruszyła, ale to jej drugie miejsce
Jurajski Ogród 13:25, 21 maj 2013

Do góry
Floksy rewelacyjnie wylewają się z rabat, klimacik u ciebie niesamowity, nic nie robić, tylko usiąść i patrzeć, cudnie!
Kwiatki i rabatki u Elizy 12:35, 21 maj 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Orliki bardzo ładne!
moje floksy już "siadają"
a ten trzeci to wygląda na ostróżkę ale jakąś może samosiejkę.Pozdrawiam Elizko

U mnie foksy też się powoli kończą, szkoda, bo ładnie wyglądają, ale cóż będą inne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies