Ewuś, cudne te Twoje róże, tak sobie oglądam i oglądam i chciejstwa rosną.
Tą akurat mam i pamiętam , że się tak nazywa. Podziwiam Cię, że pamiętasz wszystkie nazwy, to świetna sprawa,
że wszystkie podpisujesz. Mnie nazwy róż i bylin jakoś umykają niestety.
Haniu, dziękuję za podziwianie i do tego z wytrzeszczem, miło mi to czytać
Fakt, gęściutko, to chwastów prawie nie mam /nawet jeśli są, to ich nie widać/.
Zakątek cienisty już całkiem fajnie się rozrósł.
Śliczne zestawienie jarzmianki z kocimiętką ☺
Mam nadzieję, że ślimory nie przychodzą na Twój piękny placyk. Ja się chyba poddam, jak u mnie będą takie ilości, nie mogę się przemóc by je zbierać, z obrzydzenia. I tak sobie myślę jak bardzo muszą być sypane warzywa czy truskawki, które kupujemy i na których nie ma śladów żerowania ślimaków
Dziękuję
Magda, kupuję w kilku miejscach, w jednej szkółce mam już niezły upust. Nazwy róż w dużej mierze pamiętam. Zrobiłam sobie w tym roku spis moich róż. To znacznie pomaga.
A to jest różowa róża NN kupiona w kartoniku Grubo się zastanowię nad kolejnym taki zakupem.
I zagadka. Jak ten ślimak tam się dostał ? Potrafią pływać ? Jakim stylem pływają ?
Dzień dobry Kasiu bardzo dziękuję za miłe słowa. Cieszę się, że dopadła Cię ta choroba i że jest nas coraz więcej. Ciekawa jestem, które zagoszczą w Twoim ogrodzie ?
Chantal Merieux, kwitnie i kwitnie i .....Długo trzyma kwiat, boska
Oczy by chciały dużo... Ja również zastanawiam się co u mnie zagości
Czas pokaże
Moje oczy mają dokładnie tak samo
Pierwszy kwiat róży Kronenburg schowany w rozkwitającym ślazie piżmowym
Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie dzisiaj róża Astrid Grafin von Hardenberg. Rano u mnie była burza z dość sporym deszczem. Ta róża wygląda jakby nic się nie działo. Stoi sobie sztywno i szczyci się pięknymi kwiatami.
W tym roku dżemu nie robię.
Cukru mam dość w żyłach, Nie chcę zapychać ich dodatkowo, bo jeszcze chcę kilka wiosen w moim ogrodzie obejrzeć.
A że słodkie miałam życie, to teraz muszę trochę sfolgować. Taka ogrodowa dieta, przymusowa nie jest, tylko na zdrowie idzie.
Przy okazji aerobik przy dźwiękach ptasiej kapeli.