Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:12, 06 lis 2014

Do góry
Do weekendu brak czasu na forum. Zostawiam fotkę tematyczną
Z miłości do bukszpanów... 15:02, 06 lis 2014

Do góry
kamasja napisał(a)

dzień dobry! ogródek elegancki
mam pytanie: z czego są wykonane obwódki rabat u Ciebie? Sama mam sporo różnic w terenie Twoje wyglądają ciekawie.
Ogród zamknięty w skrzyniach 14:52, 06 lis 2014

Do góry
Z pewna taka nieśmiałością wracam do mojego ogrodu.... Witam Was wszystkich ponownie

Ogród w skali mikro cz.II 14:48, 06 lis 2014

Do góry
Witajcie ... Już czwartek i wielkimi krokami zbliża się długi weekend

A co się dzieje w mikro ogrodzie ??
Rozplenica.... Dalej na wolności ... Coś mi tam szeptała ,źe kokardy by kciała , ale kazałam jeszcze jej poczekać

No i mój niedawny nabytek .. Klon crimson sentry .. Był piękny bordowy a teraz..ma kolor intensywnej miedzi ..pomarańczu .. Cudo po prostu sami zobaczcie

Noo i goście ..goście .. To stado sikorek jest już stałymi bywalcami

Buziaki dla Was .. I oby do piątku

W cieniu - zacieniona 14:40, 06 lis 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Pięknie uchwyciłaś światło na liściach bodziszka. Jesień w tym roku wyjątkowo piękna i ciepła. Dzisiaj byłam w lesie, chociaż było pochmurno, ale było malowniczo. Dołączam się do życzeń urodzinowych. Dużo dobrego Bogusiu.
Dziękuję...tez byłam w lesie...ale przyniosłam tylko pojedyńcze grzybki...4 koźlaczki, kilka prawdziwków i kurki...i ...starczyło na de'volaje.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 14:36, 06 lis 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Najpierw kffiatuch, bo sirota jestem i przegapiłam, jak odpowiedni czas był

Wiesz, że to nie moje hortki...ale piękne i Ci się należą

To co? Przyjeżdżacie z Karolcią? Po berberyski? W poniedziałek wolne, pojedziemy kupić
Szybciorem się decyduj, jeszcze zdążę jakieś zakupy zrobić

Dzieki za kwiatuchy. piękne- to chyba jakiś Magical Moonlight. Cudeńko.

A z tym zaproszeniem to nie kuś, bo skorzystam. bo strasznie bym chciała. Ale co za duzo to wiesz.....
Postawić trawkę nad i... 14:19, 06 lis 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

No pięknie po prostu piszesz, że wstążki po podwórku fruwały u mnie jakoś się trzymały, ale były inne- takie jakby parciane- nie śliskie. Na przyszłość musimy korzystać z rady Sebka- najpierw sznureczek...albo gumeczka

Ja jeszcze nie wiązałam traw...ale chyba już czas...za gorąco im nie będzie
Ogrodowy spektakl trwa ... 14:18, 06 lis 2014

Do góry
trochę kwiecia zostawię dla wszystkich odwiedzających

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:14, 06 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Śliczny ten buk. Ja sobie sama demolkę urządziłam (nowa brama gospodarcza!). Nawet pokażę zamiast tych smaczków i detali, o które prosiłaś. Czekam tylko na słońce. Ta przerwa ma swoje dobre strony. Z wiosną ruszysz.

Ewa nowa brama to nowa inwestycja a jak inwestycja to nie cofanie się do tyłu tylko hej do przodu i tak ma być - u mnie wczoraj było słońce i 21 st.

Przerwa w ogrodzie to dobre nie jest bo ogród wymaga systematyczności.
Jedynie rabata bylinowa u mnie skorzysta i ja bo będzie może sporo siewek a tak już bym kompostu dosypała i podziabała

siedzi ogrodnik na ławce i duma - hmm no piękna ta jesień

listopad rudościami stoi i delikatnością tawuł
świątynia dumania i aktualnie sala rehabilitacyjna

a te donice trzeba pochować przed mrozami - bo ich prędko nie było
za to kolor tych tawuł jest wyjątkowy jakby wiosenny

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:05, 06 lis 2014

Do góry
justi napisał(a)
Mira piękna ta Twoja trzmielina. Moja bardziej "matowa" i "bura" po prostu taki pzrygaszony ma kolor. Jak ją zimujesz w tej donicy?

Justi mam ją kilka już lat i cały czas w tej donicy i na razie przetrwała zimy i rośnie mocno ją tnę i nie wiem czy w kulę czy puścić w górę
w poprzednich latach też miala taki przygaszony kolor taki bury i wcale mi się nie podobał
w tym roku jest inaczej bo kolor radosny i nawet u nasady żółty - nie wiem od czego to zależy bo jest w donicy i podlewana - choc ostatnio dawno nie i chyba lekko listki takie oklapłe - no niestety ja tylko fotki mogę robić i to już mnie cieszy

dzisiejsza jeszcze przywalona dobrami z przedogródka

Ogród w duszy mi gra... 14:02, 06 lis 2014

Do góry
Witam, nie wiem czy ktokolwiek jeszcze tu zagląda - cóż w moim "ogrodzie" jeszcze nie ma tylu roślin żeby je ładnie pokazać, więcej rozkopanego niż posadzonego. i więcej planów niż reaizacji
Ponieważ ostatnio bardzo jestem w rozjazdach w związku z pracą - wczoraj zaliczyłam Częstochowę, Katowice i Opole wkleję fotki z moich wojaży Zachwyciło mnie Opole uwielbiam to miasto bardzo cieszę się że będę pracować w tak pięknym mieście. Kilka jesiennych widoczków:

to miejsce na pewno znacie z tv

i śliczna żółciutka kurczaczinka

tylko jakoś tak krzywo rośnie mi się wydaje

W planach mam kopać następną rabatę tak by się wysłonić od ulicy jak mówiła Toszka tylko wg własnego projektu, nie wiem czy się uda - syn chory, córka też. Oby! Pozdrawiam ciepło!
Ranczo Edy 14:02, 06 lis 2014

Do góry
eda napisał(a)

A co to za zolte kwiatki
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 13:53, 06 lis 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Dla szybkiego zatarcia braku efektu cisowego wyglądający bajecznie teraz
zardzewiały całkowicie cypryśnik

Ale ten to książę po prostu piękny!...muszę go poszukać w Twoim wątku we wcześniejszej- letniej odsłonie....bardzo mnie to ciekawi......
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 13:51, 06 lis 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Cisy posadzone, niestety ekranem tego nazwać nijak się nie uda

patrzymy

ale oczyma wyobraźni widzimy

Oj uśmiałam się z Twojej wizualizacji Czekamy cierpliwie na efekt...przecież cierpliwość to jedna z cnót ogrodnika

U Ciebie to rzeczywiście tak jak u mnie- jak coś dosadzam, to malutkie jest w porównaniu z roślinami, które już są w ogrodzie...no ale tego nie przeskoczymy, bo na duże krzaki, to dużo kasy trzeba

Poczekamy wiec, a ekran w tym miejscu to naprawdę fajny pomysł
Łuki, bramki, przejścia 13:49, 06 lis 2014

Do góry
Piękna jest ta róża Pilgrim i z powojnikiem wyglądało by ślicznie ale jak wysoko ona rośnie? W mecie podają różną wysokość a ja bym chciała aby się przewieszała przez łuk. Mogę posadzić tylko z jednej strony łuku bo po drugiej stronie jest ulica.
Wejśie z ulicy do domu.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:20, 06 lis 2014

Do góry
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:12, 06 lis 2014

Do góry
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:08, 06 lis 2014

Do góry
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:05, 06 lis 2014

Do góry
Wczoraj w ogrodzie zakręcono dopływ wody. Mam zapas pitnej 3 litry,
a do podlewania 2 beczki. A dziś mi trochę podlewa z góry. Lekka mżaweczka.
Ale cieszy, bo już sucho było. Szkoda tylko, że las straci swój jesienny wystrój.
Dalszy ciąg leśności.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:03, 06 lis 2014

Do góry
Tu miałam wywalić te irgi przy tarasie-z tyłu na fotce, ale chyba obetnę je w żywopłocik i zostawię. Fajny kolor

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies