Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 21:01, 24 paź 2014

Do góry
Tak dzis popatrzyłam sobie na przód domu i stwierdzilam, ze lubię ten widok. Wiadomo, ze jeszcze go podszlifujemy na wiosnę, ale - nie poszło najgorzej jak na pierwszy raz
I pierwsze zderzenie z ziemia ))

Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:59, 24 paź 2014

Do góry

Złotolin dla Kasi -----DZIĘKUJĘ
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:58, 24 paź 2014

Do góry
U mnie zimno jak wszędzie i jak tu o ogrodzie myśleć, no ale zakręceni stale myślą
więc w ten wstrętny dziś dzień popołudniem złapałam aparat i poszłam zobaczyć co z poziomem wód u mnie

moje zbiorniki retencyjne pełne

jestem zdziwiona bo dąbrówka super się ma nad wodą

bodziszki też tam mają dobrze o dziwo

widok na zalaną część

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:57, 24 paź 2014

Do góry
Klamber napisał(a)
Witaj, nie dziwie się że Twojemu M, tak przypadła Albert do gustu, to najładniejsza prowincja ale i BC jest przepięknie, byłem tam 7 miesięcy i zrobiłem tam 10 tys. zdjęć sporo pokazałem u siebie. Teraz jestem w ON i też jest tu dużo pięknych miejsc. ON jest dwa razy większe od polski, więc terenu sporo do zwiedzania. Pokaże Ci fotkę z Hamilton, z mojej przedostatniej wycieczki, są tam 34 wodospady, teraz pokazuję fotki z tej wycieczki. Czy byłaś w kanadzie? Za dużo fotek nie znalazłem ale widziałem ulubione trawki. Mam słaby internet więc nie mogę za bardzo buszować i mało zaglądam do innych zżera mi to za dużo czasu którego w ogóle nie mam. Pozdrawiam i zapraszam.

Ooooo to zdjęć duuuużo bardzo, ale i obszar trudno do Polski porównywać każda prowincja to nasza wielokrotność Nie byłam, ale mam nadzieję ciągle, że to nastąpi
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 20:39, 24 paź 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Obiecany żywopłocik grabowy.
Na słupki z butelkami (nasz znaki graniczne), brak kancika i inne krzywizny nie zwracamy uwagi)

Po prawej stronie rosną brzozy w szpalerze. Niedawno podsadziłam trawą, bo nie miałam co z nią zrobić. W oddali widać rabatę półokrągłą. W zamyśle jest, by zostawić ścieżkę przy żywopłocie grabowym prosto w dół. Zbiegiem czasu nasadzenia na rabacie ją przysłonią i bedzie takie tajemnicze przejście)

Noo toście się napracowali, szacuneczek. Jak wszystko podrośnie to będzie pięknie ! Grabiki, brzózki, trawki - wszystko ładnie się zgra. Już to widzę oczami wyobraźni
Ps. Też uwielbiam ogród Marzeny O...!
Matyldowo 20:28, 24 paź 2014

Do góry
Pinus densiflora 'Umbraculifera'

jeden z wielu moich błędów w ogrodzie - sosenka została źle posadzona i jest słabo wyeksponowana a szkoda bo niezwykle urodziwa szczególnie wiosną , teraz nie mam odwagi jej przesadzić ze względu na wiek

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:27, 24 paź 2014

Do góry
Rene, tak jak mówisz trzeba sobie notowac pomysły i od kilku dni tak własnie robie bo już się gubię
Co do koloru to też myślę, że na biało byłoby zbyt mdło chociaż pomysły na elewację takie właśnie były Marzył mi się taras grecki na pięterku, cały w bieli, błękitach i różach - ze względów praktycznych wyszedł brązowy ale klimatyczny. Znajomi stwierdzili że czują się jak na karaibach

Rododendronowy ogród II. 20:26, 24 paź 2014

Do góry
Agacia napisał(a)
W sumie nigdy tak o ogrodach zimowych nie myślałam, może rzeczywiście jest w tym element sztuczności... Sądziłam, że są tworzone dla przezimowania tych roślin, które u nas nie zimują i uprawiania wynalazków z innych stref klimatycznych, czyli jakby komuś było mało naszych i odkrywał kolejne wspaniałe rośliny, to taki ogród jak znalazł... No i zimą (tylko, że dla mnie zima trwa pół roku) jak w zielonym gaju
Kto co lubi

Niewątpliwie masz rację ze egzotyczne rośliny można w nich uprawiac tak jak egzotyczne ptaki trzeba trzymac w klatkach , mnie to nie odpowiada choc nie przeszkadza mi to u innych , tak samo jak nie wyobrazam sobie w moim ogrodzie kory a w innych wcale mnie nie razi.Mam cos dla Ciebie.

Moja działka. 20:26, 24 paź 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Szczawik i żurawka w deszczu.

Fajne te deszczowe roślinki a nawet nie wiedziałam że szczawik nie zimuje
Szkoda że już tak zimno sie zrobiło zima idzie wielkimi krokami więc pozdrawiam cieplutko a o hostach napisałam u siebie
Makowo na Kociewiu 20:21, 24 paź 2014

Do góry
Będę wdzięczna za rozkminienie tej róży. Kupowałam jako róża krzaczasta
Pędy wyrastają do 120 cm, mają kolce, liście zielone błyszczące, zaczyna kwitnąc pod koniec czerwca.Kwiaty do 8 cm, bardzo pełne, delikatnie pachną. Kwitnie z mała przerwą caly sezon

Zdjęcia z 18 czerwca już kwitnie

25 czewca

1 lipca

12lipca

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:16, 24 paź 2014

Do góry
Też tak uważam, że rozplenica + lawenda = nie nie pasi ale mnie się zbyt wiele podoba i wszystko mieć bym chciała stąd te dylematy moje Rozplenicę myślę wiosną dosadzić ale tu w tylnej części rabaty by dawały tło dla turzyc i żurawek

A masz może pomysł co cieniolubnego mogłabym posadzić z tyłu w oklocach pieńka ? Za niedługo powinna w tle stanąć drewniana ścianka maskująca zejście do piwnicy więc nie bedzie widać / choć w tym miejscu / tego ochydnego tynku.

Panuje tam głęboki cień, słońce dochodzi jedynie przy późnym zachodzie słońca. Przydałoby się coś wyższego ale jaka roślina zniesie takie warunki ? Mam ochotę na hostę big daddy ze względu na jej wielkie liście i kolor.
Widok na marcinki Tu też planuję zmiany na wiosnę.

I jeszcze jesienne klimaty u progu zimy / brrr jak dzisiaj zimno :/ /

Ogród u stóp klasztoru 20:16, 24 paź 2014

Do góry

Alinko, to miejsce ze stipą u Ciebie uwielbiam
Ogród zapachów u Jasi 20:16, 24 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Zachwyciłam się daliami, w moim ulubionym kształcie cieszy mnie wiadomość o wysiewaniu się kleome, muszę wiosną uważać przy pieleniu Pozdrawiam.

Najbardziej lubię dalie pomponowe . Sądzę że nie uda Ci się wypielić siewek kleome , nasionka późno kiełkują i nasze wczesno wiosenne porządki ogródkowe im nie szkodzą

Ogród zapachów u Jasi 20:15, 24 paź 2014

Do góry
Poziomka napisał(a)

Aniu, śliczna ta biała cleome.
Pozdrawiam

Dla Ciebie Aniu tematyczna kompozycja

i coś gorącego w ten zimny, deszczowy wieczór

ślicznie dziękuję w rajskim też miałam taki łan różowych i fioletowych a tutaj przeważały białe Prairie Sun też mi kwitłyJasiu chcesz nasionek?buziolki
Matyldowo 20:12, 24 paź 2014

Do góry
Sądzę ze ta sosenka to

Pinus parviflora 'Kokuho' o jasnozielonych igłach. Przybiera formę krzaczastą

Jak widać królują dąbrówki. To zasługa mojej mamy jak spodoba się jej jakaś roślina zaraz sadzonki wszędzie rozsadza
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:11, 24 paź 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Moje czekoladowe kosmosy nie przetrwały.Miałam je w piwnicy,zadołowane w piasku.Kłącza były twarde i nie wykiełkowały.Aniu...dokładnie sprawdź w jakich warunkach je przechowywać,żeby nie było takiej straty jak u mnie.

Bogusiu ja dalie zawsze przechowuję w tej ziemi w której rosły, w rajskim było fajnie, bo one były oblepione jak w gipsie w tej ziemi, a te tutaj przechowuję w wiaderkach z ziemią od czasu do czasu np. raz w miesiącu lekko skropię ziemię i wszystko muszą do wiosny wytrzymać
Ogród zapachów u Jasi 20:02, 24 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Jasiu pozdrawiam serdecznie, obejrzałam kolejne fotki

Aniu, śliczna ta biała cleome.
Pozdrawiam

Dla Ciebie Aniu tematyczna kompozycja

i coś gorącego w ten zimny, deszczowy wieczór

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:57, 24 paź 2014

Do góry
A wiśnia rosła bardzo blisko krzewów. Zdjęcia z przed 2 lat. Dziś jest tam już dość ciasno, ładnie się rozrosły.
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:53, 24 paź 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Piękny bukiecikPozdrawiam

Dziękuję Bogusiu
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:52, 24 paź 2014

Do góry

Połamane gałązki potraktowałam ukorzeniaczem odłamałam zawiązane pączki i wsadziłam do kwaśnej ziemi. Spróbować można, ale nadzieja żadna, że coś z tego będzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies